Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за два Windows-а

Featured Replies

Здравейте! На лаптопа имам WIn XP,инсталиран в C: .Тъй като в D: няма нещо ,ще попитам дали там мога да инсталирам Windows 7,и ще ми съсипе ли XP-то?

да не, няма да ви скапе хр-то отделете си нов дял, нищо че в D няма нищо, по-добре е за вас

Aquaris не съм съгласен с теб тъй като е лаптоп има само един диск , а две операционни системи на един диск било то win и Линукс пак правят проблеми . Ако искащ да си инсталираш win7 по добре го направи на c: и премахни xp-то след това ако толкова искаш xp си го пусни на виртуална машина в противен случаи ако инсталираш и двата win ще имаш проблем с буутването ще ти се размешат регистрите и ще се наложи да чистиш всичко казвам ти го от личен опит две ос на един хард не става имал сам дори две ос на различни хардове и пак този проблем / имаш избор все пак .

me_kuk Четеш ли какво пише .Никой никъде не е казал че ,трябва да инсталира на C върху XP-то .Aquaris му го е казал много правилно .И какъв е проблема ,когато е един диск и е разделен на дялове .

djani1 Направи така ,както те е посъветвал Aguaris ,няма да имаш проблем .

ще имаш проблем с буутването ще ти се размешат регистрите и ще се наложи да чистиш всичко

Публикувано изображение

:speak:

казвам ти го от личен опит две ос на един хард не става

e па става...

Vista:

Публикувано изображение

XP

Публикувано изображение

Слушай Aquaris!

Имал съм на един хард диск два уиндоса и Уиндоус + Линукс, но на различни дялове.

me_kuk проблема не в операционните системи, провери ли за грешки задклавиатурното устройство преди да пишеш коментара!?

:D :D :D Ха ха ха .. Странно защо аз на лаптоп с Windows XP и Windows Vista на другия дял ( да наблегна на VISTA ) преди няколко годинки нямах никакви проблеми .. Той сега щял да има проблеми с Widnows 7 :no-no: . Та моля ви се, мога да имам и 4 дяла и на 4-те да сложа ОС .. Това че едни не е тръгнало не означава че 100% на другите няма да тръгне ...
  • Автор

me_kuk Четеш ли какво пише .Никой никъде не е казал че ,трябва да инсталира на C върху XP-то .Aquaris му го е казал много правилно .И какъв е проблема ,когато е един диск и е разделен на дялове .

Точно това направих,всичко е наред и няма проблеми с буутването.

Публикувано изображение

:speak:

e па става...

Vista:

Публикувано изображение

XP

Публикувано изображение

Две ОС стават на 1 хард става да се сложат.....

Редактирано от capnemo
Кирилица!!! (преглед на промените)

Е аз какво съм показал?Имам и XP и Vista инсталирани на харда и работят безпроблемно...

Не само че може да се сложат 2, но и 3. Съществува понятието Dual Boot, както и Triple Boot.

:shock11: :shock11: :shock11: Каво става бе хора ,какви са тия постоянни теми за по 2-3 Уиндоус-а едновременно ,това някаква мода ли стана. Просто наистина почвам да мисля че ония дето са ни сложили на последно място по копютърна грамотност в Европа са прави .Може на различни дялове да си сложи човека и 5 ОС ,не е в това въпроса . Какво ,ще ползва едната за едно ,другата за друго ,третата за трето ....??????????????????????????? Може би всеки чува нещо и хоп и аз да имам и XP и Windous7 едновременно ,ама защо- никой незнае . Това е тъпотия ,честно ви казвам .След известно време същите тези хора почват да отварят теми от сорта " Как да премахна единя Уиндоус без да преинсталирам " и т.н .Незнам за вас но като видя такава тема и полудявам ,нито нещо има проблем ,нито каквото и да било ,само едно драскане до безобразие и то обикновенно от хора който не знаят наистина какво искат и за какво им е нужно това .Моля не се обиждайте ,но наистина мисля че задаващите този въпрос "Мога ли да си кача още един Уиндоус " и т.н .оникновенно не са прочели и ред някъде другаде .....а има планини от информация по въпроса .

Здравейте! На лаптопа имам WIn XP,инсталиран в C: .Тъй като в D: няма нещо ,ще попитам дали там мога да инсталирам Windows 7,и ще ми съсипе ли XP-то?

Кажи приятелю и колега и дрън та мрън,та кажи на всички тук каква е висшата ти цел с тези 2 Уиндоуса едновременно???????? .Ще съм ти благодарен наистина както предполагам и повечето грамотни хора които ти отговарят по темата .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

:shock11: :shock11: :shock11: Каво става бе хора ,какви са тия постоянни теми за по 2-3 Уиндоус-а едновременно ,това някаква мода ли стана. Просто наистина почвам да мисля че ония дето са ни сложили на последно място по копютърна грамотност в Европа са прави .Може на различни дялове да си сложи човека и 5 ОС ,не е в това въпроса . Какво ,ще ползва едната за едно ,другата за друго ,третата за трето ....??????????????????????????? Може би всеки чува нещо и хоп и аз да имам и XP и Windous7 едновременно ,ама защо- никой незнае . Това е тъпотия ,честно ви казвам .След известно време същите тези хора почват да отварят теми от сорта " Как да премахна единя Уиндоус без да преинсталирам " и т.н .Незнам за вас но като видя такава тема и полудявам ,нито нещо има проблем ,нито каквото и да било ,само едно драскане до безобразие и то обикновенно от хора който не знаят наистина какво искат и за какво им е нужно това .Моля не се обиждайте ,но наистина мисля че задаващите този въпрос "Мога ли да си кача още един Уиндоус " и т.н .оникновенно не са прочели и ред някъде другаде .....а има планини от информация по въпроса .

В случая темата е за Windows, някои хора мога да искат да имат Windows и Linux на един компютър, какво лошо има това?

В случая темата е за Windows, някои хора мога да искат да имат Windows и Linux на един компютър, какво лошо има това?

Всяка неорентираност е лоша !!!!!!!!!!!!! Може да иска да има и 3 ОС .Казах че не е въпроса в това .Ако иска да се образова и просто да научи нещо съм ок и е похвално дори ,но не е такъв случая защото ако искаше това щеше да се порови и да попрочете това-онова .Е поради тази причина и написах това ,защото съм сигурен че не знае за какво са му тези безсмислени инсталаций на операционни системи .Ако пича имаше някаква идея за какво му е това едва ли и щеше да пита дали единя ще съсипе другия .Пък и не знам и не ми идва на ум какво може да прави с Уиндоус 7 което с ХП не може и обратното Иначе си прав ,няма лошо някой да има 2 ОС - Уиндоус и Линукс ако са му нужни за работа и т.н. Но 2 Уиндоуса ........ Лека вечер.

Не, няма да съсипе нищо, както спомена колегата Aquaris. Ако желаете да имате dual boot за Windows XP и Windows 7, погледнете това ръководство: Windows 7 - Dual Boot Installation with Windows 7 and XP и option one.

Но за съжаление има проблеми с поддръжката на две операционни системи, защото ще трябва да им отделяте подобаващо внимание и ще губите време. Затова като че ли е по-добре да използвате в бъдеще функцията XP Mode на Windows 7.

P.S. Имам тези две системи (dual boot) откакто излезе Windows 7, само заради тест на софтуер и нищо друго. Редактирах мнението си. Съжалявам, не видях вашия коментар.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Предлагам да направим форум " Как да вдигнем нивото на ползващите компютри в България " До преди не много отдавна имаше хора който си мислеха че монитора е компютъра и цъкаха на копчето и чакат да тръгне . След това компютъра стана просто конзола за игра и това омаза всичко ,много разбиране от игри в мрежа а от игране забравихме че компютрите могат и други неща ,сега тепърва се учим за хард дискове и уиндоуси и то се учим за елементарни неща и най-лошото - МАСОВО .А повсеместния препъни камък стана липсата на желание да прочетем преди да пишем и питаме независимо за какво става въпрос.От това "Може ли Мозилата да сваля филми " до " Уиндоус-а ми не пише на Български " и ...... Оффффффффффф .Прав е оня дето е казал " Като се замисля докато Паисий ни е съчинявал историята с перо на лоена свещ ,във Франция Марат е издавал вестници "

...защото съм сигурен че не знае за какво са му тези безсмислени инсталаций на операционни системи .Ако пича имаше някаква идея за какво му е това едва ли и щеше да пита дали единя ще съсипе другия .Пък и не знам и не ми идва на ум какво може да прави с Уиндоус 7 което с ХП не може и обратното...

Примерно, колегата може да иска да види как върви Седмицата на неговата машина, да не е чувал да виртуална машина и иска да направи инстал. Ако 7 му хареса може да мигрира към нея, примерно...

Съгласен с повечето от нещата написани от теб.

А що се отнася до това:

Но 2 Уиндоуса ........

тук много зависи с какво се занимаваш...

Примерно, колегата може да иска да види как върви Седмицата на неговата машина, да не е чувал да виртуална машина и иска да направи инстал. Ако 7 му хареса може да мигрира към нея, примерно...

Мислиш ли сериозно че иска това ???????? Колега от 10000 км се разпознава само по начина по който пита какво и защо го иска .Тук става ъпрос за човек с елементарни познания нима не разбираш ,не го ли усещаш? На него са му дали лаптоп с инсталиран ХП ,тои не знае как да си инсталира нищо . А пък съм сигурен разбираш че не е толкова трудно ако това му е било желанието да си види където пойска в нета дали на неговия компютър става за Уиндоус 7 като параметри . Нима мислиш че човек който иска да разбере това и не разбира нишо ще го разбере от форум от 5-6 отговора ??? Искренно се надявам да си прав и това да му е целта но се съмнявам .Нали наи-спокойно можеше да попита "Имам един лаптоп и не зная дали може да му се сложи Уин 7 и дали ще работи добре " .Това бих уважил ,щяха хората да му кажат как да си погледне параметрите и да ги напише и щеше да получи отговор на въпроса си . Има много грамотни хора който пишат тук и можеха да му кажат какво и що .

Съгласен с повечето от нещата написани от теб.

А що се отнася до това:

тук много зависи с какво се занимаваш...

Разбира се ,това казах и аз че ако имаш причина да имаш две ОС във връзка с твой занимания независимо професионални или любителски ,та дори и за развлечение бих уважил това ,Но съм супер противник на нещата проитичащи от " МИ чух че можело ама... дали " .

Но съм супер противник на нещата проитичащи от " МИ чух че можело ама... дали " .

Абсолютно подкрепям!

Лека вечер на всички (:

....................

Тук става ъпрос за човек с елементарни познания нима не разбираш ,не го ли усещаш? На него са му дали лаптоп с инсталиран ХП ,тои не знае как да си инсталира нищо

....................

Не съм съгласен. Авторът на темата попита нещо и му отговориха още в началото, виж коментар 2. Човекът инсталира цяла операционна система и така.

P.S. В този раздел въпросът с dual boot е обсъждан многократно и няма нужда от толкова много емоции.

И от мен приятна вечер.

Лека вечер на всички които са тук и приятна почивка утре на който почива !

Не съм съгласен. Авторът на темата попита нещо и му отговориха още в началото, виж коментар 2. Човекът инсталира цяла операционна система и така.

P.S. В този раздел въпросът с dual boot е обсъждан многократно и няма нужда от толкова много емоции.

И от мен приятна вечер.

Нищо не е инсталирал и незнам къде прочете че е инсталирал нещо . Надявам се че казваш това " Инсталира цяла операционна ситема " с ирония . Да прав си много за темата че е не само ненужно обсъждана тя направо е безсмислена след като на всяка крачка има информация с планини по въпроса

...................

Нищо не е инсталирал и незнам къде прочете че е инсталирал нещо

...................

Прочете ли това:

Точно това направих,всичко е наред и няма проблеми с буутването.

Сигурен съм, че не си.

Прочете ли това:

Сигурен съм, че не си.

Да прочетох го и съм сигурен че не е инсталирал нищо .А ти загледа ли се в колко часа е отворил темата и че след 2 часа вече е готов .За човек който не знае дали може да има 2 ОС на компютъра не ти ли е малко малко бързичко това .Като имаш предвид че не е само да инсталира ОС а и да намери драиверите за тая ОС да ги сложи и да оформи всичко . Говорим за човек които пита " ЩЕ МИ СЕ СЪСИПЕ ЛИ ХП АКО СЛОЖА И УИНДОУС 7 " Нали разбираш колко "големи" познания трябва да имаш за да зададеш такъв въпрос. А със тези познания и няколко отговора за 2 часа време да имаш готовия уиндоус с дарйверите ,със програмите ,със бутването ми е малко късичко :) Не ми се драска повече ,който както е така си е .Чао и всичко хубаво ти желая .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.