Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игри в мрежа през рутер ?

Featured Replies

Здравейте , Искам да Ви попитам когато имам реално ИП , но то минава през рутер , как мога да направя ,така че да могат да се свързват към мене когато играя игри в мрежа ? Преди да сложа рутера , всичко беше добре , но сега не става. Има ли начин да се настрой ? Благодаря предварително ! Поздрави

Здравейте ,

Искам да Ви попитам когато имам реално ИП , но то минава през рутер , как мога да направя ,така че да могат да се свързват към мене когато играя игри в мрежа ? Преди да сложа рутера , всичко беше добре , но сега не става. Има ли начин да се настрой ?

Благодаря предварително !

Поздрави

Да, NAT/port forward, има поне 5-6 теми в които съм обяснявал подробно

Споделете марка и модел рутер и ще помогнем конкретно... Май накрая да вземем да обединим обясненията за всички рутер-и и портове в една тема, макар, че принципа е подобен почти при всички...

• Автор

Споделете марка и модел рутер и ще помогнем конкретно...

Май накрая да вземем да обединим обясненията за всички рутер-и и портове в една тема, макар, че принципа е подобен почти при всички...

TP-LINK

WR741N

Да, NAT/port forward, има поне 5-6 теми в които съм обяснявал подробно

Както колегата отбеляза:

Симулатор за обучение за конкретният модел рутер и там има меню "Forwarding", 7-мото от горе на долу. Там се правят нужните настройки публичното ти (не релано.... много грешен "жаргон") да го прехвърлиш към желаната машина.

btw никога не съм го правил, нека колегите ме поправят, ако греша :)

Както колегата отбеляза:

Симулатор за обучение за конкретният модел рутер и там има меню "Forwarding", 7-мото от горе на долу. Там се правят нужните настройки публичното ти (не релано.... много грешен "жаргон") да го прехвърлиш към желаната машина.

btw никога не съм го правил, нека колегите ме поправят, ако греша :)

Напълно сте прав. Тъй като аз съм със същият рутер ще се опитам да хвърля малко повечко светлина, пък дано да помогна. Към питащият: От компютъра на който ти е сървара. Отваряш командният прозорец и вътре пишеш / ipconfig/all / търсиш реда където е твоята връзка със рутера. Пример: Ако си със кабел към рутера ще имаш ред където ще пише интрнет LAN адаптер или твоята локална мрежа.Намираш реда където пише IP Adrress и си записваш адреса който ти е дал рутерът. След това отваряш настройките на рутера. Избираш Forwarding=>Virtual Servers. Кликаш на Add New. И вътре записваш. За ID Service Port 27015 Това число е по подразбиране при CS но ти можеш да го погледнеш дали наистина е толкова за да си сигурен. Във раздела IP Address записваш оня адрес който беше във командният прозорец.Следва да кликнеш върху Save и ако евентуално ти поиска рестарт да се съгласиш.Остана и още една подробност. А тя е защитната стена.Тъй като съм на седмица ще го обясня за нея а за XP разлика почти няма.Отваряш защитната стена, и горе във ляво избираш реда Пропускане на програми или функция през защитната стена на Windows. Трябва да намериш реда, на който е записан твоя сървър и той трябва да е със отметка.Това означава че защитната стена няма да го блокира.Ами това е във общи линии.Ако нещо съм пропуснал или згрешил, нека колегите да го добавят или поправят.

Edit: Сега видях че не е спомената, за коя игра става на въпрос. Но която и да е, разликата е във порта или онова число 27015.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Както казах само числото на порта е различното във случая.Трябва да го намериш във самата игра. Или ако го няма ти да зададеш някакъв случаен порт, който също да го запишеш и във рутера както съм обяснил.Аз съм малко голям за игри и не съм запознат със същността на играта. Тоест аз не мога да ти обясня, къде е това място където трябва да зададеш случаен порт във самата игра.Но да се надяваме че все има запознат със това и ще ти обясни. А иначе всичко е така както съм ти го обяснил във предният пост.Успех.

• Автор

Както казах само числото на порта е различното във случая.Трябва да го намериш във самата игра. Или ако го няма ти да зададеш някакъв случаен порт, който също да го запишеш и във рутера както съм обяснил.Аз съм малко голям за игри и не съм запознат със същността на играта. Тоест аз не мога да ти обясня, къде е това място където трябва да зададеш случаен порт във самата игра.Но да се надяваме че все има запознат със това и ще ти обясни. А иначе всичко е така както съм ти го обяснил във предният пост.Успех.

Благодаря много за помощта!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.