Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за около 700-850лв.

Featured Replies

Колегите, които предлагат конфигурация с АМД, явно не са прочели това:

Т.е. акцентираш върху конвертирането или мислиш че ще прегрява?

ПП: Към автора системата ще с тенденция за ъпгрейд или ще си стои такава и скоро няма да се бута?

Това също е много добро решение според мен http://nikem-bg.net/...001847p1rf.html . Махни го това дъно H61, докато събереш пари за хубава видео карта, ще трябват пари и за ново дъно. Мисли и за ъпгрейт по-натам, а не да сменяш изцяло пц-то.

ASROCK Z75 PRO3 /Z75/1155 - 1 бр. - 179.49 лв.

I5-3450 /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 364.31 лв.

KIT 2X2GB DDR3 1600G A-DATA - 1 бр. - 51.54 лв.

CM ELITE 334U BLACK W/420W PSU - 1 бр. - 106.63 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 136.42 лв.

Обща стойност - 838.38 лв. с ДДС

Надхвърляме доста бюджета, но си заслужава! Дъното е ново, с нов чипсет и е надеждно! Процесора - 4 ядра x 3.1Гхц - скоро няма да го сменяш! Сложил съм 2х2ГБ рам, защото дъното е с 4 слота и след време можеш да сложиш още 2х2. Хард диск 500ГБ - мисля, че ще ти стигнат, все пак компютъра е за фифа и HD конвертиране. Кутията ще ти върши работа и за напред, но като вземаш видео карта трябва да помислиш и за ново захранваме. Общо взето съм наблегнал на стабилно дъно и добър процесор.По-натам може да си сложиш и стабилно видео!

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

ПП: Към автора системата ще с тенденция за ъпгрейд или ще си стои такава и скоро няма да се бута?

Акцентирам върху конвертирането. :) Мачкането на HD си иска поне i5, останалото е мъкааа... Казвам го от личен опит с Core 2 Duo вкъщи и Xeon от същото поколение на работата :)))

• Автор

За момента не мисля за ъпгрейд , но пък знам ли по натам ... След някоя друга година може и това да се случи.

Имам 3 въпроса на които не мога да си отговоря сам за това моля да кажете:

1. Каква е разликата между тези две дъна

http://nikem-bg.net/...escription.html

http://nikem-bg.net/...escription.html

Цената на едната е по-висока с почи 43 лева , което хич не е малко , спрях се на процесор I5-3450 /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 , за това се чудя дали ще представлява някакъв проблем по-евтиното дъно.

2. http://nikem-bg.net/...cription.html?? - Дали захранването е хубаво?

3. Ако сложа това дъно , по-лошо ли ще е от горните две ? http://nikem-bg.net/...-LX2-SI-REV.3.0

Горе долу се ориентирах с това какво ще представлява компа. Извинявам се , че ви подведох предварително с тези 700лв. след което нарастнаха до 850-900 , а това има голямо значение и доста ви измъчих постоянно да ми правите конфигурации , но все пак компютъра ще ми служи в следващите ~4години и е по-хубаво да дам малко повечко пари и да е по-стабилен отколкото да правя компромиси. Та нещо такова ще е , само дъното е под въпрос , защото чакам да кажете кое ще е най-добре.

Малко по натам ще взема и някое хубаво видео :)

http://nikem-bg.net/...r44502p1rf.html

Редактирано от reamal (преглед на промените)

• Автор

@gothicrock аз бюджета го вдигнах, но явно не си следил темата. Редактирах заглавието, за да не се подвеждат и други като теб. Също така може да е от полза, ако някой търси конфигурация в този ценови диапазон, колегите вече предложиха доста на брой ;)

Също така както споменах, смятам комютъра да го използвам в следващите 4-5 години, за това е добре да е по-хубав, че да не остарява толкова бързо.

Редактирано от reamal (преглед на промените)

@gothicrock аз бюджета го вдигнах, но явно не си следил темата. Редактирах заглавието, за да не се подвеждат и други като теб. Също така може да е от полза, ако някой търси конфигурация в този ценови диапазон, колегите вече предложиха доста на брой ;)

С този бюджет ще трябва да орежеш всичко останало заради процесора. i3-21ХХ е доста по-удачен вариант според мен, но в крайна сметка ти си решаваш.

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 136.98 лв.

KIT 2X2GB DDR3 1600G A-DATA - 1 бр. - 51.59 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 136.42 лв.

CM ELITE 370 W/500W PSU BLACK - 1 бр. - 138.95 лв.

I5-3450 /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 364.70 лв.

Обща стойност - 828.65 лв. с ДДС

И почваш да събираш кинти за Nvidia 6xx, когато излязат по-ниските класове.... Така и процесорът и бъдещата ти карта ще са PCI-E 3.0 :)

Редактирано от zitronade (преглед на промените)

Така и процесорът и бъдещата ти карта ще са PCI-E 3.0 :)

Е и? :rolleyes:

Трафикът на информацията между процесора и видео картата няма да достигне нивата при PCI-E 3.0., така че и с 2.0 ще е същата работа.

Е и? :rolleyes:

Трафикът на информацията между процесора и видео картата няма да достигне нивата при PCI-E 3.0., така че и с 2.0 ще е същата работа.

Все едно не се юрнахме навремето всички на SATA2 хардове и PCI-E 2.0 карти ... :)))))))

Също така както споменах, смятам комютъра да го използвам в следващите 4-5 години, за това е добре да е по-хубав, че да не остарява толкова бързо.

Ти бюджета вече няколко пъти го променяш, както и приоритетите си ! Въпреки, че си редактирал заглавието на темата, питаш за одобрение на конфигурация от 872лв., при заявен таван 850 ! :mad:

А и с тия 2х2 памети, съвременна конфигурация е заникъде... Хайде обади се на баби, дядовци, лели, чичовци... и виж колко максимум парички ще събереш, пък тогава да стреляме с предложенията. Тоя филм, с по-нататъшно закупуване на видео съм го гледал - не струва...

• Автор

Променям го понеже се водя по вашето мнение и изказвания. След като парите които първоначално бях заделил не са достатъчни , реших че е по-добре да дам още малко , понеже имам възможност. Другия месец като взема заплатата ще го купя и видеото , не е нужно с такъв сарказъм ;) . Благодаря на всички. Темата явно може да се счита за приключена :)

Малко встрани от споровете. Всички говорите за процесор, дъно, видео...а забравяте хард диска. Първо, вече има евтини варианти за едно малко SSD + хард диск. Второ, за 35 лева отгоре може да се вземе примерно тоя Seagate 1000 GB с 64 МБ кеш SATA III. Доста добри времена за четене показа при мен и то със SATA II интерфейс. Ето в тая тема съм пуснал графики от HD Tune. С малко въображение човек може да се сдобие и с едно SSD mSATA A-DATA за 112 лева, ползвано за кеш на хард диска.

За кеш, принципно се ползват SLC SSD–та.

Определено е по-добрият вариант, но и доста по-скъп от MLC. Няма нищо, което да попречи на един MLC SSD да се използва за целта, разликата в скоростите не е чак толкова фрапираща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.