Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обновяване на Bios

Featured Replies

някой може ли да ми каже от каде мога да си обновя биоса на дъното

Дъното ми е

asrock conroe1333-d667 r3.0

post-162119-0-87707100-1338999344_thumb.

Редактирано от meksikan (преглед на промените)

Какво налага обновлението ? Ако си работи коректно не е нужно да ъпдейтвате. Просто няма смисъл P.P Оправи линка, защото нещо не работи

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Какво налага обновяването? Нали знаеш че биос се обновява само ако има основателна причина.

1.90 10/13/2010 Windows® 552.50KB Support ATI-HD5XXX series VGA card. http://1.90 10/13/20...eries VGA card.

Преди да инсталираш спри всичко, флашването става все едно е програма. Ако тока премигне дъното умира.

Редакция:

DD-WRT Serious_Mitko Знаете ли какво е офтопик?

Редактирано от trial version (преглед на промените)

Бих добавил, че е и много опасно ако спре тока, или подобен проблем с електричеството.После дъното е за боклука. Опс, с @trial version сме писали по едно и също време.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Абе ако работи не си създавай работа и нерви

Няма смикъл да се ъпдейтва биос-а на данъта платка.Ако си работи за какво е да го сменяш.Биос се сменя само ако имаш проблем с дънната платка.Иначе ако тока премигне дъно-то си умира ,защото без биос компютър не тръгва.Биос е много важна част от дъно-то.Но иначе незнам защо си създаваш работа и нерви.Не го сменяй,че после дъно-то ти може и да не зареди.После ще се наложи да се утпои биоса и да се препрограмира с специално устройство.Затова по-добре недей.Няма смисъл

Тъй,тъй...няма смиКъл за данъта платка.До тук всичко добре,но...това направо ме смля,тъй не съм се смял скоро-

да се утпои биоса

момче,давам ти съвет без пари-вземи наблегни на правописа,пък помощта я остави на други,които знаят и могат повече,че и пишат по добре от тебе!!На всичкото отгоре се изпари яко(както) дим... ;)

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Абе ясно,ама не е написано добре....

Биос се сменя само ако имаш проблем с дънната платка.

Не само.При ъпгрейд на машината (например процесор) понякога се налага обновяване.

Не само.При ъпгрейд на машината (например процесор) понякога се налага обновяване.

Вярно е,ако на дъно с стар биос и си вземеш някой по-нов процесор и не ти го подържа ,трябва да се флашне биос

Абе ясно,ама не е написано добре....

Знам,извинявам се за грешките си

Искал е да каже да се разпои чипа на биоса.

Да точно това исках да кажа

Да почакаме и автора да каже за какво иде реч.

• Автор

благодаря за горния линк ъпнах го а за всички който мисляч че това е опасно само едно ще добавя аз ползвам UPS и да мигне тока копютара не се изключва :)

Редактирано от meksikan (преглед на промените)

Мда... Авторе, какъвто си компютърен капацитет, по-добре не пипай, че после да не даваш парички на сервизният техник...

Не че на мен ми пука, но сигурно на теб ти пука...

п.п Интереси ХардОер и софтОер Правопис бе....

Редактирано от Гост (преглед на промените)

благодаря за горния линк ъпнах го а за всички който мисляч че това е опасно само едно ще добавя аз ползвам UPS и да мигне тока копютара не се изключва :)

Знаеш ли, че е имало и случай да пише, че е успешно, а после куп функции да не работят

и на мен ми се е случвало... даже ми се е случвало да сложа некадърно написан биос... дъното не разпознаваше 1tb диск и трябваше да сменя биоса... отивам на сайта на гигадръв - гледам те излезли 8-9 биоса и на някоя от средните версии пише че точно проблем със 1tb дискове решават... слагам посления - диска пак се вижда само част... и трябваше да сложа точно биоса дето фиксва познаването на диска и после последния...

и на мен ми се е случвало... даже ми се е случвало да сложа некадърно написан биос... дъното не разпознаваше 1tb диск и трябваше да сменя биоса... отивам на сайта на гигадръв - гледам те излезли 8-9 биоса и на някоя от средните версии пише че точно проблем със 1tb дискове решават... слагам посления - диска пак се вижда само част... и трябваше да сложа точно биоса дето фиксва познаването на диска и после последния...

Браво Професоре! Аз потвърждавам, че е така. Качвам си ги един по един. В момента на едното GiGa-дъно съм стигнал до F11 като F1 беше фабричния.

@pataran @the professor Вие сте го ъпдейтвали, защото трябва, а не за кеф и създаване на "малко" работа

• Автор

при мен всичко си работи ок наложисе да си го упна заради новата звукова карта.....

при мен всичко си работи ок наложи се да си го ъпдейтна заради новата звукова карта.....

Ами защо не го писа това още в началото? Я виж колко "обвинителни" поста изписахме.

@pataran

@the professor

Вие сте го ъпдейтвали, защото трябва, а не за кеф и създаване на "малко" работа

Принципно се придържам към максимата: Да не се правят промени, щом играта върви..., но имах случай, когато ново дъно ASUS не ми разпознаваше РАМ-та. Работеше само четвъртия слот. След ъпдейта, всичко си дойде на мястото. От тогава "спортувам" по скоро, от колкото да ми се е налагало ъпдейт...

• Автор

писах че искам да си обновя биоса щом искам да го обновя не смятатели че има за как во четох ви постовете има доста безмислени като например този за отпуяването на чипа на биоса според мен тва беше супер смешно де го написаха все пак благодаря за линка за биоса :)

писах че искам да си обновя биоса щом искам да го обновя не смятатели че има за как во четох ви постовете има доста безмислени като например този за отпуяването на чипа на биоса според мен тва беше супер смешно де го написаха все пак благодаря за линка за биоса

Мучачо мехикано :shock11: ,оправи си и ти правоговора и правописа,щото равнището им ме кара да мисля,че техническите ти познания са на подобно ниво. :ph34r: А относно отпуяването -....ти и майтапа-колкото и да не ти се вярва ,тъй е,почети малко и ще разбереш за живота от нещата :whist:

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

писах че искам да си обновя биоса щом искам да го обновя не смятатели че има за как во четох ви постовете има доста безмислени като например този за отпуяването на чипа на биоса според мен тва беше супер смешно де го написаха все пак благодаря за линка за биоса :)

Обновяването на BIOS е важно! Аз съм на принципа че щом има нова версия - значи има за какво да се слага! За спирането на тока - почти всички дъна вече потдържат DUAL-BIOS, така че даже и при прецакване на ''update'' - се зарежда втория чип.

Редактирано от darkneta (преглед на промените)

Обновяването на BIOS е важно! Аз съм на принципа че щом има нова версия - значи има за какво да се слага! За спирането на тока - почти всички дъна вече потдържат DUAL-BIOS, така че даже и при прецакване на ''update'' - се зарежда втория чип.

Колко е важно обновяването няма да спорим. За това, че щом има нова версия - значи са оправили някоя грешка съм съгласен, но проблема е че доста често в новата версия има и нови грешки. Аз лично за малко да се наиграя при такъв ъпдейт (имам даже тема пусната по въпроса) - всички версии съм пробвал, но дъното ми работи нормално само и единствено с тази с която дойде и която естествено я няма даже на сайта. Чист късмет е че като го флашвах си направих бекъп на текущата версия. Относно "втория чип" - доколкото се сещам е точно обратнот0 и ако прецакаш биоса се прибягва до поялник (ако е запоен) и програматор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.