Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психотерапия по телефона

Featured Replies

Откриват телефон за самоубийци

От няколко дни телефон 305752 работи за самоубийци, съобщиха от регионалната здравна инспекция в Монтана. 

През 2012 година в Монтана 52 души са решили да сложат сами край на живота си. 16 от случаите са завършили със смърт, а при 36 хората са били спасени. 28 от посегналите си са мъже и 24 – жени. Тревожното е, че сред тях има и 8 деца на възраст от 12 до 19 години.

По-възрастните самоубийци предпочитат бесилото, а по-младите – хапчета и скок от високите етажи.

Eми хубав телефон си имат.

Ама що не вземе някой да им каже на хорицата да не се тъпчат с хапчета, че само си развалят кофти здравето и пак не са умряли в крайна сметка.

Тези 16 дето са успяли или са се обесили или са скочили от достатъчно високо място.

Останлите са се мъчили като грешен дявол, гърчили са се от болки в стомаха, за няма нищо.

А може би доктори и психолози предпочитат хората да тънат в заблуда че ще могат да се самоубият с нагълтване с хапчета, щото един неуспял самоубиец е един нов клиент, парички могат да се изкарат от него. Пък от един успешно обесил се старец, никаква файда няма да имат. Абе, бизнеса си е бизнес, дори и със самоубийци да е. 

А може би доктори и психолози предпочитат хората да тънат в заблуда че ще могат да се самоубият с нагълтване с хапчета, щото един неуспял самоубиец е един нов клиент, парички могат да се изкарат от него. Пък от един успешно обесил се старец, никаква файда няма да имат. Абе, бизнеса си е бизнес, дори и със самоубийци да е. 

Бях чувала доста негативи за психотерапевтичната работа, но тези думи определено ме изумиха.

Да се гледа на психолозите като на печалбари е наистина липса на информираност. Психологичната помощ е една от най- ниско заплатените в бранша, изключително малко са колегите, които работят успешно и доходно като консултанти.

Относно психологичните консултации по телефона, те са основно по скайп - лесно, без импулси и с възможност за произволна продължителност. Тази услуга набира скорост, именно заради липсата на средства - скайп консултацията е по - ниско платена от консултацията в офис, в същото време дава възможност да се ползва специалиста дори  клиента да се намира в отдалечено селище, което допълнително оскъпява и затруднява посещението при психолог. Изключително полезна е психологичната консултация за българите емигранти. В чужбина същата услуга е в пъти по - скъпа и недостъпна за нашите сънародници, като включим и езиковата бариера, става направо невъзможна. А факт е, че българите които отиват да работят или да учат в друга страна изживяват стрес, който често преминава в тревожни разстройства, панически атаки, депресия и социална фобия, не рядко се изразява и в психосоматични заболявания. Единствената евтина, достъпна и разумна алтернатива е да се свържат с психолог или психотерапевт в България, с което да улеснят многократно съществуването си и да водят качествен живот.

За самоубийствата; има закон за медиите, който забранява обявяването на самоубийства ( и който напоследък никак не се спазва) тъй като това отключва верижна реакция. Всички видяхме, как неспазването на този закон и търсенето на евтини новини и лесен рейтинг повлече въпросната верижна реакция, факт.

Превенцията на самоубийствата е изключително трудна, в днешната действителност и условията, в които живеем, стимул и мотивация се намира все по - трудно, особено за човек, който вече веднъж е взел решение да изчезне от този свят. Специалистите, които са обучени да работят в тази област са много малко и работят със специфични техники, които се различават от обикновената консултативна или терапевтична работа. Човек, който не е обучен да реагира и да повлиява подобни състояния не просто не може да помогне, а вероятността да предизвика рецидив е огромна.

Да се гледа на психолозите като на печалбари е наистина липса на информираност.

Е не е като да няма и печалбари.  :wink12:

Относно психологичните консултации по телефона, те са основно по скайп - лесно, без импулси и с възможност за произволна продължителност. Тази услуга набира скорост, именно заради липсата на средства - скайп консултацията е по - ниско платена от консултацията в офис, в същото време дава възможност да се ползва специалиста дори  клиента да се намира в отдалечено селище, което допълнително оскъпява и затруднява посещението при психолог. Изключително полезна е психологичната консултация за българите емигранти. В чужбина същата услуга е в пъти по - скъпа и недостъпна за нашите сънародници, като включим и езиковата бариера, става направо невъзможна. А факт е, че българите които отиват да работят или да учат в друга страна изживяват стрес, който често преминава в тревожни разстройства, панически атаки, депресия и социална фобия, не рядко се изразява и в психосоматични заболявания. Единствената евтина, достъпна и разумна алтернатива е да се свържат с психолог или психотерапевт в България, с което да улеснят многократно съществуването си и да водят качествен живот.

Я да ти допълня рекламата, да видиш че и аз съм човек.

Значи ти взимаш по 30 лв на консултация по Скайпан.

Надяваш се българите в чужбина да ти станат масово клиенти, защото тези 15 евро са им нищо пари на тях и лесно биха ти ги платили. Сега с IBAN плащането става лесно и бързо от Европа.

Да, добре си го обмислила твоя бизнес. Но може и да е още по-доходен. Ама за това вече безплатна консултация не давам как да стане. 

Я да ти допълня рекламата, да видиш че и аз съм човек.

Значи ти взимаш по 30 лв на консултация по Скайпан.

Надяваш се българите в чужбина да ти станат масово клиенти, защото тези 15 евро са им нищо пари на тях и лесно биха ти ги платили. Сега с IBAN плащането става лесно и бързо от Европа.

Да, добре си го обмислила твоя бизнес. Но може и да е още по-доходен. Ама за това вече безплатна консултация не давам как да стане. 

Добре е когато толкова категорично се обявява информация за някого, тя да е и достоверна.

Не те познавам, ти мен също, убедена съм, защото иначе нямаше да напишеш всичко това. Хората които ме познават и особено тези които работят с мен, включително и колеги, знаят много добре, че в изложената от теб информация няма нищо достоверно :)))))), но пък ме развесели,  колко самоуверено определи и тарифата и професионалната ми практика.

Но мога да се замисля над изложеното от теб като предложение, звучи добре хахахахахахах, ако познаваш и психолози които работят на тези тарифи е още по - добре, току що им направи добра реклама, тъй като таксата на час психотерапия в чужбина е 80 -150 евро. И, да, за някои хора това, често се явява единствен вариант. Само не можах да разбера , това нещо неправилно ли трябва да е? Не за друго но не разбирам, кое поражда тази агресия в поста? До колкото виждам темата е за онлайн консултирането, а не против него и колкото повече информация има по въпроса толкова по добре за потребителите. Относно импулсни телефони, аз лично не познавам психолози, които да правят такъв тип консултиране или да го предпочитат. От живата среща няма нищо по - добро, резултатът от терапията се увеличава многократно. За съжаление не всеки има тази възможност. Затова е добре, че все повече психолози и психотерапевти предлагат тази алтернатива на консултиране. 

Редактирано от didi_ts (преглед на промените)

Не те познавам, ти мен също, убедена съм, защото иначе нямаше да напишеш всичко това. 

Еми да вземем да се запознаем душа, аз имам много положително отношение към психоложките.

Преди да се оженя имах едно гадже студентка по психология. Пък от същия випуск и една друга ( португалка ) искаше да се уреди да ми стане гадже. Та са могли да са две психоложки ако съм искал. И гадже ( гъркиня ) студентка по медицина съм имал, та съм свестен човек. Жени избрали си да учат нещо свързано с помагане на хора, са се разбирали добре с мен. Пък и аз се разбирам много добре с дамите, даже и с едно бабе от квартала си лафиме за снимки на птици. 

Пък ако ни поканиш с жена ми да ти дойдем на гости във Варна, може да ти кажа как стават едни хватки за увеличавене на доходите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.