Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация с монитор до 1050лв

Featured Replies

То и аз съм фен на Нвидия а Корсара е достатъчен и за двете карти.

И аз съм привърженик на хубаво дъно,пълноразмерно по принцип.Това поне е нов модел и няма да си играе с ъпдейт на биос.Процесора G860 се равнява точно на моя i3 Nehalem,които пък изкарва почти равен брой точки на 3D Mark с GTS450,така че ако търсим баланс мисля си за 7750 или GTX550.20 долара могат да отидат за рам.

За дъното съм съгласен. Обаче G860 няма как да се равнява на i3 Nehalem, който е по-добрият от двата процесора. ;)

благодаря за съветите момчета от тях стигнах до този извод като след 1-2 години смяна на процесор с i5 добре ли съм я направил? :

Публикувано изображение

Зарежи монитора, стар модел е, макар и на висока цена. Най-изгодно от Philips в момента е това:

PHILIPS 21.5" 226V3LAB, 5 ms, 10 000 000:1, 250 cd/m2, DVI, LED

Ще останеш доволен. Поне аз останах доволен за 4 дена, докато го ползвах. А и сега гледам цената е паднала доста.

В тая тема се опитах да изкажа някои мои впечатления накратко ( иначе се разпростирам в десетки страници). Имай предвид, че оценявам нещата реално и нямам ни най-малко намерение да спестя някой недостатък. Това важи дори за любимата ми марка и кола Форд. Също така имай предвид при четене на отзиви и ревюта, че пишещият може да бъде пристрастен по ред прични:

1. Набутал се е и се оправдава пред себе си.

2. Някой му е платил да напише добрите неща, а лошите да завоалира.

3. Пълен дилетант е, но все пак е решил да се изфука.

4. Реалната оценка важи единствено и само за човека, писал нещо за дадения продукт. Обвиненията са безсмислени.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

благодаря за съветите момчета от тях стигнах до този извод като след 1-2 години смяна на процесор с i5 добре ли съм я направил? :

Публикувано изображение

Според мен е небалансирано това което сте избрали не виждам смисъл от слаб процесор и що годе някакво доволно видео все пак монитора е FullHD предполага се, че ще играете игрите на по-високи резолюции... Нищо не пречи да се насочите към предложението ми с i3 и след време да си сложите i5 и още 4гб рам. Мисълта ми е защо да се "наказваш" като можеш да си вземеш нещо по-хубаво за същите пари...

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

Според мен е небалансирано това което сте избрали не виждам смисъл от слаб процесор и що годе някакво доволно видео все пак монитора е FullHD предполага се, че ще играете игрите на по-високи резолюции... Нищо не пречи да се насочите към предложението ми с i3 и след време да си сложите i5 и още 4гб рам. Мисълта ми е защо да се "наказваш" като можеш да си вземеш нещо по-хубаво за същите пари...

И каква е връзката между "мощен процесор" и Full HD? Точно при високи резолюции видеокартата оказва най-голямо влияние, още повече при подобни видеокарти от средния клас. Парите са определени и предполагат компромис. А тоя компромис е G840, който е достатъчно добър за тая видеокарта и повечето нови игри. За около 1075 лева ето какво ми хвана окото от две фирми, като съм оставил и за доставки, ако колегата не е от София и естествено, ако е решил сам да си сглоби конфигурацията. Но и да не е решил сам да я сглобява, предполагам няма да има проблеми да му сглобят една част от нея, оставайки добавянето на хард диск. Избрах хард диска от друго място по разбираеми причини.

Публикувано изображение

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 133.88 лв.

LG GH24NS90 DVD RW SATA BLACK - 1 бр. - 28.56 лв.

CM ELITE 370 BLACK NO/PSU - 1 бр. - 77.80 лв.

SAPPHIRE HD7770 1G GD5 BULK - 1 бр. - 253.29 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 92.06 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 38.17 лв.

GB B75M-D3V /B75/LGA1155 - 1 бр. - 122.12 лв.

Обща стойност - 745.89 лв. с ДДС

Хубаво е да се вземе още един вентилатор за предната част на кутията, защото кутията от конфигурацията идва само със заден вентилатор доколкото виждам от описанието.

Ако се мине към HD7750, вече имаме около 25 % по-бавна видеокарта, което ще е проблем за Full HD резолюция и игри на максимални детайли. Минаването към i3 за мен е безсмислено точно поради същата причина - необходимост от сравнително добра видеокарта за Full HD. РАМ паметта е компромисна, но честотата при SB конфигурации не е толкова важна за производителността при игри, за разлика от платформа FM1 на AMD. Твърдият диск е с 32 МБ кеш и според мен е по-добрият вариант примерно от един WD на същата цена, но с 16 МБ кеш. За монитора казах вече. Това според мен е най-изгодното предложение на Philips в тоя ценови клас.

Дъното е micro ATX, но иначе излизаме извън бюджета. Но ако не са проблем още 20 лева...

В бъдеще един ъпгрейд с i5 ще е полезен. така ще се гарантират още кадри при процесорно зависими игри.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

A8 3870K Quad Core - 272.36 550W Gigabyte Superb - 103.00 ASROCK A75M -126.00 4GB Kingston ValueRAM -40.00 Cooler Master Elite 343 Black - 73.00 Gigabyte Radeon HD6670 1GB DDR3 - 135.00 500GB Western Digital WD Caviar Black,-176.00 Всичко е 927 лв. Но няма да останат за свестен монитор. Аз ти предлагам първоначално да караш с стария и после да си вземеш нов. Като добавим среден клас монитор цената става малко над 1100 лева. Но пък конфигурацията според мен е добра. Даже ще има и и нещо като крос фаер.

Тоя CF има един много голям недостатък - трябват му над 50 fps за да работи добре. Тоест, без насичания.

Публикувано изображение

Освен това, дори и CF с HD6670 дава 25 % по-малко кадри ( дори да се абстрахираме от микронасичанията) от HD7750, да не говорим за HD7770. A и G840 въпреки двете си ядра е по-добър при игри от A8. Това се отнася дори за игри, ориентирани към повече ядра.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.