Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDD

Featured Replies

Имам проблем с дял D .. когато вляза там лаптопа ми забива и се изключва .. при включване ми излиза Non system disk or disk error replace and strike any key when ready 1720 smart hard drive detect imminent failure (failing attr:05) Please back up the contents of the hard drive and run HDD test in f10 setup Пробвах да му дам тест но ми дава грешка .. изтривах файлове от C явно съм изтрил нещо грешно .. другото което е.. системата иска незабавно архивиране давам му да се архивира но също забива и се изключва.. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен .. само да информирам че няколко часа след този проблем преинсталирах лаптопа си но проблема не се премахна ;х

Теглиш си HDD Regenerator от някъде, правиш си буут диск (от който после буутваш) и сканираш харда за лоши сектори. Ако излезе некъде червено "В" го носиш на сервиз. Тва при все, че има гаранция. Ако няма гаранция си купуваш нов хард диск и сменяш тоя.

В Hiren's Boot CD има доста софтуери за тестване най използваният е MHDD ако там покаже сектори в цвят значи има проблем. Не е желателно да се опитваш да възстановяваш при наличието на проблемни сектори, ако диска е в гаранция понеже може да ги излекуваш, но това ще е само временно явление. Системата ти предлага да направиш архивиране защото открива проблем в диска и целта е да те предпази от загуба на данни, но архивирането дава грешка защото вероятно се опитва да пише върху зона от диска на която също има повредени сектори.

• Автор

Добре.. най важно е да ми се запазят файловете .. не че ми се дават пари за нов хард .. каква е ползата от тестването на харда .. може ли сам да си го поправя сам.. или на сервиз без да е за даден период от време или да си купувам нов хард

...Не е желателно да се опитваш да възстановяваш при наличието на проблемни сектори, ако диска е в гаранция понеже може да ги излекуваш...

Първото нещо, което ще направят в сервиза е формат на ниско ниво, така че няма никакво значение дали той или те ще излекуват логическите лоши сектори. Ако го направи той, ще си спести разкарването.

...най важно е да ми се запазят файловете...

Закачаш го на друг компютър и го сканираш с get data back, или stellar phoenix. Ако няма повреди по файловата система, друг вариант е да заредиш операционна система от диск, примерно в Hiren's boot cd има мини уиндоус ХР. Там закачаш някакъв USB носител и просто копи-пействаш. След като прехвърлиш информацията, или това, което си успял да спасиш, правиш low level format със софтуер от производителя. Има го в Hiren's boot cd. След това задължително пускаш и дълъг тест, пак на производителя. Ако няма лоши сектори, може да го използваш някакво време, което никой не може да ти каже дали ще е два дена, или две години. Тоест, ще го чакаш във всеки един момент да умре. И ще е добре да дадеш скрийншот от SMART таблицата.

Първото нещо, което ще направят в сервиза е формат на ниско ниво, така че няма никакво значение дали той или те ще излекуват логическите лоши сектори. Ако го направи той, ще си спести разкарването.

Това може да се случи във фирма, която не държи на клиентите си, а просто иска да замаже положението. В сериозните сервизи им е ясно, че това не решава проблема и клиента пак ще се върне със същия проблем. Всяко връщане на клиент с един и същи проблем намалява доверието му в сервиза. Поне на мене не ми се е случвало вносител да се занимава с подобни процедури, защото при наличието на лоши сектора производителя директно подменя продукта.

Добре.. най важно е да ми се запазят файловете .. не че ми се дават пари за нов хард .. каква е ползата от тестването на харда .. може ли сам да си го поправя сам.. или на сервиз без да е за даден период от време или да си купувам нов хард

Колкото и да ти е неприятно ще трябва да си купиш нов диск ако този не е в гаранция. Ако инфото е много важно отиди на място където се занимават само с вадене на инфо но услугата е скъпичка струва повече от самия диск. При положение че инфото може да бъде прежалено опитай се сам да си го извадиш има доста обсъждани софтуери, но имай предвид, че с тези опити можеш да го докараш до ситуация която никой вече да не може да го извади.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

and run HDD test in f10 setup

Както по-горе са те посъветвали, спаси колкото можеш от информацията и след това направи това, което си изписва съобщението за грешка - по време на първоначалната диагностика при стартирането на компютъра натискаш клавиша F10 и търсиш в менютата и HDD test. Това би трябвало реши проблемите, ако са на логическо ниво. Ако има наистина хардуерен проблем, проблемите ще си останат и ще се задълбочават, т.е. ще ти трябва нов диск.

...Поне на мене не ми се е случвало вносител да се занимава с подобни процедури...

Напротив, тук това е стандартна процедура. Причината е, че логически лоши сектори могат да се получат от много неща и на практика да няма проблем със самия хард. Имал съм случаи, когато повече от три години си работи съвсем коректно устройството след заличаване на логическите лоши сектори с формат на ниско ниво. Затова това е първата процедура, която трябва да се направи при наличието на лоши сектори.

Напротив, тук това е стандартна процедура. Причината е, че логически лоши сектори могат да се получат от много неща и на практика да няма проблем със самия хард. Имал съм случаи, когато повече от три години си работи съвсем коректно устройството след заличаване на логическите лоши сектори с формат на ниско ниво. Затова това е първата процедура, която трябва да се направи при наличието на лоши сектори.

Няма спор, че може и логически повредени сектори да има това се случваше най-вече на времето при повреден лентов АТА кабел. Въпроса е, че процедурата няма да ги различи и е възможна да оправи уж и физически лоши сектори, което е временно явление и след това се появяват повече.

Доколкото разбрах това е диск в лаптоп, където няма кабел и вероятността от логически лоши сектори е чувствително ограничена.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Не виждам как може да му се помогне като не е казал дори какъв е хард диска.

...Доколкото разбрах това е диск в лаптоп, където няма кабел и вероятността от логически лоши сектори е чувствително ограничена.

Напоследък само на логически лоши сектори при лаптопи попадам. Не знам дали просто съм в такава серия :) Е, срещат се и физически прецакани, там вече и господ не може да помогне.

Не виждам как може да му се помогне като не е казал дори какъв е хард диска.

Хващам бас, че не е SSD.
  • Автор

Име на диска: ST9250315AS ATA Device Том: C:;D:

Благодаря ви пичове.. оценявам помощта ви и усилията .. преди време имах проблем с контролерите и лаптопа не работише и ми бяха казали че лаптопа не става за нищо вече защото контролерите за вградени в дъната платка и трябвало да я сменя .. но след време ми се обадиха че проблема бил решен и щяло да стане с по голям хард минимум 160 ГБ .. купих си 250 ГБ за 80 лв.. не че няма да е най-добре да си купя нов хард но така или иначе след година ще си купувам нов лаптоп ще.. взема някои втора употреба и ще опитам от моя хард към "новия" да прехвърля файловете.. :) а ако могат да поправят стария ще е най-добре или поне да може да го ползвам като флаш памет.. :)

Редактирано от shady_ir (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.