Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Екшън-героите на всички времена

Featured Replies

Какво ще кажете за застаряващите екшън актьори на световното кино Силвестър Сталоун и групата от последния му филм за непобедимите?В България е немислимо на тази преклонна възраст да се правиш на силен мъжага като него и сбръчкосания бивш сладур Мики Рурк.и все пак ги предпочитам пред безличния турски актьор Къванч Татлъту.

Няма нищо лошо да ги предпочиташ ама за мен този който си цитирал е обикновен второстепенен актьор - който играе в сапунки ... Малко ги бъркаш нещата новите екшън герои са: Джейсън Стейтъм, Вин Дизел, Киану Рийвс, Мат Деймън, Дензъл Уошингтън, Тони Джаа (или както се произнася не го знам "Tony Jaa") и т.н.

А какво значи "екшън герой"? Дайте дефиниция, че от първите два коментара не става ясно.

"Какво ще кажете за застаряващите екшън актьори на световното кино Силвестър Сталоун и групата от последния му филм за непобедимите?В България е немислимо на тази преклонна възраст да се правиш на силен мъжага като него и сбръчкосания бивш сладур Мики Рурк.и все пак ги предпочитам пред безличния турски актьор Къванч Татлъту." Ей тоя на аватара ми е един от най-големите в занаята. Ако не го разпознаваш, щи дам жокерче. ;)

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

А какво значи "екшън герой"? Дайте дефиниция, че от първите два коментара не става ясно.

Aктьор, на който 99.9% от филмите му са екшъни. Такива като Шварценегер, Сталоун,Брус Лий, Чък Норис и компания

Aктьор, на който 99.9% от филмите му са екшъни. Такива като Шварценегер, Сталоун,Брус Лий, Чък Норис и компания

Филмите са на режисьорите и дори по-скоро на компанията осигурила бюджета на продукциите. :)

Няма екшън актьор, по скоро екшън дубльор...

Няма кой знае какво значение на кого е филма, важното е какви роли играе актьора, ако е направил 40 филма, от които 39 е играл са екшън си е т.нар. "екшън герой".

На мен много ми харесва идеята за 65 годишния авантюрист. При всички положения по- добре 65 авантюрист, отколкото 65 годишен пенсионер. Изключвайки художествената стойност на гореспоменатите филми, те могат и да имат някаква мотивираща стойност за хората на възраст да водят един по-активен живот (разбира се не да се трепят наляво-надясно). Приветствам с две ръце един 70-годишен Индиана Джоунс. По темата: може би екшън героите,истинските, са тези, които сами изпълняват повечето неща- като Джеки Чан например- тези където не ги е страх да счупят някой друг кокъл.

Истинските екшън герои са....около нас и с/за тях няма FX екип, да им прави специалните ефекти, нито дубльри. Имаме си колеги, чиято работа всеки ден е не по-малко вълнуваща и трептяща от тази на безмозъчните мускулести мръвки. Всъщност 80% от българският народ, е много повече екшън герой от въпросните с по едната мозъчна клетка, защото оцелява в тая наша родина(също и в чужбина(на мисия) да го подритват като роб, на работни места където местните са твърде"фини" да я свършат, тази им налична работа) 24/7/12/365 и това за доста дълга средна продължителност на живота при съответните условия....

Актьори и герои не са синоними, нека не смесваме нещата. А и да ги обединим като такива, то не е редно изборът да се свежда само до съвременници. Защото да споменаваме актьори като Джейсън Стейтъм, Ван Дам или Вин Дийзъл като водещи в тема с подобна насоченост е несериозно. Къде е Шон Конъри в тая класация, изиграл повечето от филмите за Агент 007? Ако последните не са класиката на жанра, заедно с четирилогията за Индиана Джоунс, умиращият трудно лейтенант Маклейн, неизменно оцеляващият Джон Рамбо или пътуващият във времето Терминатор, за какъв екшън говорим?

А превъплъщенията на Джон Уейн? Какъв е Клинт Истууд? И къде останаха останалите асове на устърна в лицето на Винету, Поразяващата ръка и останалите? Все пак, киноиндустрията не е започнала да функционира след 2000 г.

Шон Конъри е поливалентен актьор и си е обида да се квалифицира към тази категория където повечето екшън актьори не умеят да играят нищо различно от типичен екшън герой, който избиват по един взвод. ^^

Шон Конъри е поливалентен актьор ..

В това няма никакво съмнение, защото включая участието в 6 от общо 22-та филма за Бонд (при това в 6 от първите 7!), Сър Шон Конъри засега има повече от завидните 92 роли , преобладаващата част от които са точно в жанра, обект на темата. И не виждам нищо обидно да бъде посочен като лидер в разискваната тема, още повече, че единственият (за съжаление) "Оскар", спечелен от него, е за участието му в The Untouchables .И ако "Недосегаемите" не е екшън, не знам кой филм е.

Не мисля, че е нужно да се проследяват поименно останалите му 33 награди и още 17 номинации, за да се доказва във филми от какъв жанр са, всеки може да чете.

Ще допълня само, че Шон Конъри за мен е повече от икона в киното и се отнасям към неговата игра с максимално възможното уважение.

Конъри е толкова екшън актьор колкото и Том Круз и други такива. Колкото до Недосегаемите - той се води криминална драма и няма общо с безмозъчните 100% екшън филми.

Води се.. И "Форест Гъмп" се води романтична комедия. Нещо смешно да има в него?

• 3 седмици по-късно...

Малко извън темата за “застаряващите екшън актьори на световното кино”, но споменавайки за "Форест Гъмп" в момента си мисля, че когато се говори за екшън герои не е задължително същите да участват в куп бойни сцени пресъздадени на екрана. В последно време нещата се навързаха така, че попадам доста често на сюжетната линия в чиито център е типичния all american war hero. Миналия месец си направих маратон с "Army wives", по DU въртят "Войнишка любов", тази седмица гледах The Lucky One, също така скоро по някоя програма повтаряха “Севера и Юга”, а да не забравяме и новините осведомяващи ни за различни военни мисии и операции по света. Бен Афлек изигра един такъв екшън герой в “Пърл Харбър”.

По темата: може би екшън героите,истинските, са тези, които сами изпълняват повечето неща- като Джеки Чан например- тези където не ги е страх да счупят някой друг кокъл.

Да, от старата генерация се сещам за Жан Клод Ван Дам и Долф Лундгрен. Ех, този универсален войник, каква класика.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

...но споменавайки за "Форест Гъмп" в момента си мисля, че когато се говори за екшън герои не е задължително същите да участват в куп бойни сцени пресъздадени на екрана. ...

Не е, разбира се. В случая използвах "Форест Гъмп" с цел да изразя несъгласието си с някои твърде неуместни класификации на филми, още повече че да се прави филм с "еднопосочен" сюжет е отдавна забравен прийом, изключая, да речем, безмозъчни азиатски кунг-фу екшъни.

И ако за един филм се съди само по първосигналното зрително възприятие, то тогава "Том и Джери" би следвало да бъде № 1 във всяка една възможна класация за филми на ужасите.

... е немислимо на тази преклонна възраст да се правиш на силен мъжага като него и сбръчкосания бивш сладур Мики Рурк.и все пак ги предпочитам пред безличния турски актьор Къванч Татлъту.

Не им отива на сбръчканите :ph34r: Мен ме кефят Джейсън Момоа и Джош Хартнет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.