Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение относно конфигурация!

Featured Replies

Не ти препоръчвам да слизаш на 1GB видео памет. Ако искаш да ти върши добра работа на високи резолюции, търси нещо с минимум 1.5GB, да не кажа 2GB. Пресни примери колкото искаш. Нещата са доста на кантар между двете карти и клок може да наклони везните в едната или другата посока. Physx за мен не може да ми реши дилемата AMD или Nvidia, мога и без да гледам летящи хартийки. По-скоро CUDA. При всички положения, обърни внимание на видео паметта.

Съгласен с всичко, но малко несъгласен с подчертаното. Не е все едно да стреляш в стена, да се появяват дупки, а парчетата да липсват. Ако става въпрос и на мен не ми трябват много детайли при игри, ама като знам, че съществуват, не мога да се стърпя и пускам всичко на макс. Иначе ми е дерт и не ми се играе, като знам, че други играят по-различно от мен ;)

• Отговори 55
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нелоша екстра е Physix, но има къде-къде по-важни, които ти оформят цялостното изживяване от играта. Ако трябва да жертвам някоя екстра, то тази ще е първата. Не само защото е така направен, че независимо дали трошиш стени или падат листа от дърветата - всичко ми изглежда все едно гравитацията ги лови по един и същи начин. Има какво да се изпипва по тоя Physix по отношение на реалистичността.

Нелоша екстра е Physix, но има къде-къде по-важни, които ти оформят цялостното изживяване от играта. Ако трябва да жертвам някоя екстра, то тази ще е първата. Не само защото е така направен, че независимо дали трошиш стени или падат листа от дърветата - всичко ми изглежда все едно гравитацията ги лови по един и същи начин. Има какво да се изпипва по тоя Physix по отношение на реалистичността.

След предния си пост ме подсети да си инсталирам отново Tom Clancys GHOST Recon AW2. Тая игра си я играя с кеф ( когато успея да я накарам да върви гладко естествено). Сега за мое учудване нацелих настройките с драйверите и всичко е 6. Ами харесват ми тия камъчета ;) Общо взето си е лудница, макар да има много по-луди игри :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

След предния си пост ме подсети да си инсталирам отново Tom Clancys GHOST Recon AW2. Тая игра си я играя с кеф ( когато успея да я накарам да върви гладко естествено). Сега за мое учудване нацелих настройките с драйверите и всичко е 6. Ами харесват ми тия камъчета ;) Общо взето си е лудница, макар да има много по-луди игри :)

Играя Ghost Recon на моята 540ка на лаптопа и върви на макс перфектно :).Играта е супер,но се интересувам overall performance как се държат 680 и 7970 :)

• Автор

Ето ти няколко от стотиците ревюта из нета:

http://www.guru3d.co...gtx-680-review/

http://www.anandtech...gtx-680-review/

http://www.techpower...eForce_GTX_680/

Преглдах ги и се вижда че явно няма победител от 2те :( ,Едната има преимущество в една сфера и обратното,но разликата не е толкова голяма,Освен при 3D Mark Score P където 680 клокната вади невероятни данни...

Мисля да заложа на Gigabyte GTX680 OC картата.Явно тя е най-добрата на пазара в диапазона до 1000лв. :)

Редактирано от LesTaRaTe (преглед на промените)

Която и от двете да вземеш, няма да сбъркаш ;) Като се имат предвид изравнените резултати в приложенията, може да приемем условно като предимства, че 7970 е с повече видео памет, а при 680 имаш CUDA и Physix.

Която и от двете да вземеш, няма да сбъркаш ;) Като се имат предвид изравнените резултати в приложенията, може да приемем условно като предимства, че 7970 е с повече видео памет, а при 680 имаш CUDA и Physix.

Само да те допълня: ако някой мисли да си взима 7970 да не е на SAPPHIRE!!! Това е причината, за която съжалявам, че взех на sapphire . Няма спор, страшна е в игрите, но вента може да подлуди човек :) ако можех да върна времето назад щях да си взема на гигабайт може би ;d

Ако си си взел референтен модел, проблемът си е твой. Там охлаждането е тип турбина и е напълно разбираемо да шуми много при натоварване. Сигурен съм, че ако беше взел този модел на Sapphire, щеше да ти е друго мнението:

Публикувано изображение

Само да те допълня: ако някой мисли да си взима 7970 да не е на SAPPHIRE!!! Това е причината, за която съжалявам, че взех на sapphire . Няма спор, страшна е в игрите, но вента може да подлуди човек :) ако можех да върна времето назад щях да си взема на гигабайт може би ;d

е незнам за теб , но аз си взех гтх 560 на палит - 2 гигабайтовата версия .... ее направо колоните на макс и пак се чува да еВа :Д В такъв случай само ново охлаждане ще помогне ... но да гори там каквото иска да става :Д след някоя друга година ще си взема друга и тоя път ще знам да е с повече от 1 вентилатор :Д

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Ако си си взел референтен модел, проблемът си е твой. Там охлаждането е тип турбина и е напълно разбираемо да шуми много при натоварване. Сигурен съм, че ако беше взел този модел на Sapphire, щеше да ти е друго мнението:

Публикувано изображение

Така е... Ако съм с тези 2 вентилатора ще е друго ама тоя червения дето съм сега направо ... и при мен е същата работа като при Andrey_96, пуснал съм музика и пак се чува...

GTX 680 - 195W

HD 7970 - 250W

Нормално е да се чува охлаждането при тези мощности. ;)

GTX 680 - 195W

HD 7970 - 250W

Нормално е да се чува охлаждането при тези мощности. ;)

И не само заради него, аз по принцип си имам проблем с температурите на 7970 и трябва да я карам за замяна :)

И не само заради него, аз по принцип си имам проблем с температурите на 7970 и трябва да я карам за замяна :)

Да бе ... те пък щото ще я заменят ... и моята дига над 85 градуса като играя :Д ама не ми я замениха ... ми викат "това е нормално за толкова можна видео карта" :Д .... и направо :Х ми изпилява мозъка ... незнам спасението е само ново охлаждане , но по-добре да ги заделя тези пари и след някоя друга година да си зема по-хубава видео карта

• Автор

Да бе ... те пък щото ще я заменят ... и моята дига над 85 градуса като играя :Д ама не ми я замениха ... ми викат "това е нормално за толкова можна видео карта" :Д .... и направо :Х ми изпилява мозъка ... незнам спасението е само ново охлаждане , но по-добре да ги заделя тези пари и след някоя друга година да си зема по-хубава видео карта

На Gigabyte 7970 е с невероятно охлаждане!Както и тази на Asus

При мен е както се казва "дълга и широка" :D не е само това проблема ;д

При мен е както се казва "дълга и широка" :D не е само това проблема ;д

тай са ... глупаци :Д ама кат сме зимали с 1 вентилатор ся ще си ги бием по главата :Х :Д другия пат вече ще знаем :Д

• Автор

Сведох избора си до една от тези 2 конфигурации.

I7-3770K /3.5G/8M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 654.94 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1866Mhz 1.5V - 2 бр. - 258.62 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 168.02 лв.

CM HAF-922XM USB3.0 - 1 бр. - 239.08 лв.

Corsair SSD 60GB 2.5 Force 3 - 1 бр. - 150.92 лв.

ASUS SABERTOOTH Z77 /Z77 /1155 - 1 бр. - 423.25 лв.

ASUS HD7970-DC2T-3GD5 3GB GD5 - 1 бр. - 1 012.51 лв.

Обща стойност - 2 907.35 лв. с ДДС

И

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1866Mhz 1.5V - 2 бр. - 258.62 лв.

CM HAF-922XM USB3.0 - 1 бр. - 239.08 лв.

ASUS P8Z77-V PRO /Z77/ 1155 - 1 бр. - 379.46 лв.

Corsair SSD 60GB 2.5 Force 3 - 1 бр. - 150.92 лв.

PALIT GTX680 JETSTREAM 4GB D5 - 1 бр. - 1 180.30 лв.

Обща стойност - 3 031.34 лв. с ДДС

Разликата е в дъното и видео картите.Как мислите коя е по удачна?Харесал съм си втората за момента :)

P.S. А да ето го и захранването: http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-CM-GX-750W-APFC

От това захранване бегай далеко, смени го.За видео насочи се към HD7970 GHz Edition(фабрично клокната) и няма смисъл да е ASUS зашото им плащаш и марката, и са по-скъпи.За какво ти е това SSD за игри?

Видях в първия пост, че автора разполага с въпросното захранване, аз не бих сложил хардуер за 3000лв. на него http://www.hardwares...y-Review/917/10

.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

И защо трябва да я жертваш? Хората са измислили Hybrid PhysX.

С подходящо дъно може да забучиш АMD видео карта от среден или висок клас според финансите за основна и някоя втора ръка 9600gt или каквото намериш за физиката.

• Автор

От това захранване бегай далеко, смени го.За видео насочи се към HD7970 GHz Edition(фабрично клокната) и няма смисъл да е ASUS зашото им плащаш и марката, и са по-скъпи.За какво ти е това SSD за игри?

Видях в първия пост, че автора разполага с въпросното захранване, аз не бих сложил хардуер за 3000лв. на него http://www.hardwares...y-Review/917/10

.

Това захранване го имам от година и си стой на лавицата...Какво толкова му има? Всъщност моето e Bronze edition :)

Забравих да добавя че и референтине 7970 могат да станат GHz само чрез изтегляне на автоматичен клокър от LegitReviews :)

Така си и знаех - парите отново не стигнаха :D

ASROCK Z77 PROFESSIONAL - 1 бр. - 428.72 лв.

CM HYPER 612S - 1 бр. - 72.23 лв.

(16gb ram) CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 2 бр. - 226.03 лв.

CM 690 II ADVANCE USB3.0 - 1 бр. - 181.70 лв.

PSU SEASONIC SS-850AM BRONZE - 1 бр. - 242.64 лв.

Обща стойност - 3 154.58 лв. с ДДС

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

• Автор

Така си и знаех - парите отново не стигнаха :D

ASROCK Z77 PROFESSIONAL - 1 бр. - 428.72 лв.

CM HYPER 612S - 1 бр. - 72.23 лв.

(16gb ram) CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 2 бр. - 226.03 лв.

CM 690 II ADVANCE USB3.0 - 1 бр. - 181.70 лв.

PSU SEASONIC SS-850AM BRONZE - 1 бр. - 242.64 лв.

Обща стойност - 3 154.58 лв. с ДДС

Защо избра това дъно и тази РАМ и това захранване?

Защо избра това дъно и тази РАМ и това захранване?

ще ти се опитам да отговоря аз на тези въпроси вместо него :)

1-Дъно - може би защото е най-новото на Асрок

2-ро Рам-та е избрал тази ,защото е нископрофилна и няма да пречи на CM HUPER 612S (тоест охлаждането на процесора) докато тези с гребените ще пречат на него

3-то Избрал е това захранване , защото твоето може да издъхне на тази конфигурация (или ще е на ръба да издъхне) и затова е избрал това качествено и тихо захранване :)

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

• Автор

Според това ми трябва 750W захранване което аз вече имам(950W max).Дъното на ASUS също е ново,а охладителят не го бях включил в сметките :)

А това захранване има ли защити?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.