Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програмиране?

Featured Replies

Мисля да уча една специалност-задочно, но там се учи доста програмиране, а пък аз никога не съм се занимавал с програмиране преди и това ме притеснява? Искам мнение от програмистите или тези, които се занимават с програмиране да кажат как са се научили и има ли шанс да се занимаваш професионално с програмиране ако започваш да го учиш задочно в университета за първи път и го учиш 4 години-аз разглеждах разни неща, които се учат но ми изглеждат много трудни, знам, че това не е просто писане на някви кодове, а много повече-дайте си мнението? Говоря за C++/C#/Java/ и още езици, които се учат? Аз съм завършил хардуерна специалност в училище и не съм учил програмиране /само Асемблер за микроконтролер, но него не го смятам/-С две думи-Могат ли да се научат няколко езика за програмиране за 4-години при задочна форма на обучение?

Сега имам шанс да избирам между хардуерна специалност и такава, в която има доста програмиране, но пък знам, че програмистите са по-търсени и по-добре платени, но пък никога не съм се занимавал с това преди?

Може да се научи, стига да имаш желание и да отделяш необходимото време затова. Ако е само за да бъдеш студент и да отбиваш номера отсега може да се откажеш.

В средното училище завърших такава специалност, а сега кандидатствах в транспортна. Моето мнение, е че ако се хванеш сериозно да учиш може и да се получат нещата, но ако караш през пръсти няма да ти е никак лесно и резултатно :) Щом мислиш за задочно.. явно ще работиш? Ако е така ще ти е много трудно през свободното време да учиш усилено програмиране. Аз мога да си призная, че не съм се старал много, но не е никак лесно. Ако запишеш хардуерната не си мисли, че няма да има програмиране, доколкото знам в 99% от паралелките свързани с компютри учат програмиране :) Ако имаш още време за избор ще ти дам сайт, в който има уроци и от там може да видиш за какво иде реч. А другото което е не вярвам да не си учил и Pascal - също език за програмиране.

За 4 години може и Библията наизуст да се научи, ако има мерак човекът! Така, че дерзай и учи това което мислиш да работиш с удоволствие след това!

Нека и аз да ви питам нещо от това естество, тъй като темата ми изглежда подходяща. Ако в училище съм учил Visual Basic(макар че като погледнах съдържанието на учебника само WinForms програмки има друго нищо не се учи) и ако знам горе-долу C(указатели, структури и малко FIle IO), както и php(правил съм малка CMS само с четене на необходимите функции от phpmanual) дали е възможно да уча програмиране в университет и въобще дали ще се справя. Уча в технологична паралелк, но нищо особено не учим(в сравение с други технически училища). Засега съм се спрял на уеб дизайн. Много се двоумя затова ви моля за вашите мнения.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Нека и аз да ви питам нещо от това естество, тъй като темата ми изглежда подходяща. Ако в училище съм учил Visual Basic(макар че като погледнах съдържанието на учебника само WinForms програмки има друго нищо не се учи) и ако знам горе-долу C(указатели, структури и малко FIle IO), както и php(правил съм малка CMS само с четене на необходимите функции от phpmanual) дали е възможно да уча програмиране в университет и въобще дали ще се справя. Уча в технологична паралелк, но нищо особено не учим(в сравение с други технически училища). Засега съм се спрял на уеб дизайн. Много се двоумя затова ви моля за вашите мнения.

Явно имате алгоритмичната основа, така че няма да ви е много трудно във висше училище. Само че уеб дизайна няма да ив е много в помощ :)

Аз уча в ТУ и съм на редовно обучение. При нас си е сериозно програмирането, но от преподавателите и асистентите почти нищо не научих. Сам вкъщи, с книжки и много опити...мисля, че добре си се насочил и няма да имаш никакви проблеми.

• 1 месец по-късно...

Значи езика се учи бързо, след като вече знаеш един. C напримиер, сериозно ако се започне синтаксиса, техниките и различните му особености се научават за 1 месец (сериозно учене). След това останалите са подобни на С. Трудното е не да знаеш езика, ами да откриваш решение на проблема. Мисленето като цяло малко се различава от решаването на ежедневни проблеми. Ако това ти се отдава, останалото е лесно :)

Значи езика се учи бързо, след като вече знаеш един. C напримиер, сериозно ако се започне синтаксиса, техниките и различните му особености се научават за 1 месец (сериозно учене). След това останалите са подобни на С. Трудното е не да знаеш езика, ами да откриваш решение на проблема. Мисленето като цяло малко се различава от решаването на ежедневни проблеми. Ако това ти се отдава, останалото е лесно :)

Така е.Едно е да знаеш синтаксис друго е да програмираш. Естествено без да знаеш езика няма как да програмираш. Езикът е инструмент който се използва за да решиш даден проблем т.е без да имаш алгоритмично мислене няма как да стане. Вярно е че език може бързо да се научи, но да се научиш решаваш задачи не става бързо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.