Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Контролиране на компютъра с Team Viewer дори когато компютъра е изключен...

Featured Replies

Print screen и Paint ги има в Winodws, но не и в БИОС-а!!! И ги знам тези неща, защото всеки ден си правя снимки на екрана по над 20 пъти!!!

Извинявам се, но снимките на БИОС изглеждат по-добре от снимките на екрана на Windows! ;)

Тeam viewer ,когато стартира задава парола за свързване (четирицифрена),ако затвориш и отвориш програмата се сменява веднага.Изключи ли се копютъра,изключва всички програми,следователно дори и да настоиш програмата да се зарежда при стартиране на системата,пак ще е сменена паролата.При това положение е невъзможно да се свържеш по този начин.

Така става когато паролата не е зададена ръчно.

И когато не познавате добре дадена програма, не давайте такива крайни заключения!

Тeam viewer ,когато стартира задава парола за свързване (четирицифрена),ако затвориш и отвориш програмата се сменява веднага.Изключи ли се копютъра,изключва всички програми,следователно дори и да настоиш програмата да се зарежда при стартиране на системата,пак ще е сменена паролата.При това положение е невъзможно да се свържеш по този начин.

А да прочете, че има създаден акаунт именно за тази цел... И паролата е постоянна???

Задачата е валидна за машина: - с ATX захранване - дъно поддържащо Wake On LAN - мрежова карта поддържаща Wake On LAN - знание на IP и MAC адрес на мрежовата карта Управляваният компютър чака в дежурен режим (stand by) и подава захранване на мрежовата карта. Тя на свой ред се намира в режим понижено енергопотребление, като разглежда всички пакети. Ако открие пакет Magic Packet, то подава сигнал и включва машината на 100%. Следва SSH сървър и логване като супер-потребитела, а нататък каквото иска момчето. Става и с динамично IP. Обикновено се ползва 9 порт по протокол UDP. Има ресурси в интернет, който по ваша поръчка ще събудят машината ви. поздрави

професоре, може ли да обясниш защо не? Ако напрви IP Forwarding и публичното IP се възприема от LAN картата на настолната машината няма ли да се получи?

защото събуждането става по мак адрес, а след рутера той вече не се вижда... и магическия пакет се праща по udp на порт 7 или 9. на спрян комп нямаш ip адрес, а само MAC (ако ланкартата има захранване). по тая причина няма и порт forwarding - когато никой не слуша на порта и да си пренасочил - стои затворен... може да пробваш - ако си зад рутер и си пренасочил порт за торента - ще видиш че като затвориш торент клиента и порта става затворен - сайт за проверка http://www.canyouseeme.org/

http://en.wikipedia....iki/Wake-on-LAN

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Не се замислих за MAC адреса. Значи през рутер наистина няма как да стане. Все пак си заслужаваше да помислим, защото това беше един от уникалните въпроси и малко по-творчески настроен. По принцип всичко това може да се превъзмогне с 2-ра LAN карта, кабела влиза директно в компютъра и може вече да бъде събуден, а през 2-рата LAN карта да ше шерва връзката към рутера, който пък да разпръсква сигнала безжично, ноооооо имаме повече недостатъци като например, че рутера ще разпръсква интернет само когато е включен настолният компютър... Просто изказвам мнение горе, не го намирам за удачно решение обаче!

• Автор

Добре, вече не ми трябва Team Viewer, сега си открих една програмка в маркета (Google Play), Ubuntu Remote Control, инсталирах я, но след като я пусна зацепвам, иска ми някакви портове,IP-адреси и т.н.

Ето за какво говорим:

Публикувано изображение

Сега съм само с Ubuntu...

Редактирано от TheGeek (преглед на промените)

Ето и моето предложение:

Инсталираш ddwrt на рутера(дано да има за твоя модел). След това от настройките разрешаваш web interface-a на ddwrt да се достъпва през интернет.

Когато искаш да събудиш компютъра, влизаш в уеб интерфейса на рутера и от там го събуждаш. След това отваряш Team Viewer-a.

Успех!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И аз искам да позвам WOL и прегледах тези настройки на пц-то ,които си бяха включени. Проблема ми е ,че кабела за компютъра ми (win7 x64) идва от рутер tp-link tl-wr740n,което всъщност ми се явява проблема,защото не разбирам много от рутери и мрежи.Може ли някой да ми обясни какво още трябва да се направи ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.