Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загряване на процесора!

Featured Replies

post-356346-0-59851400-1422016631_thumb.                         post-356346-0-54439700-1422016654_thumb.                                            post-356346-0-90253500-1422016642_thumb.
                ^                                                     ^                                                                                               ^

това е от първия тест                                това е от втория                                                           за не повече от 5-6 секунди 

( вдига ги до 127-8 но се гаси и за това снимах на 120 )                       ги сваля от 100 - 120 до тези
                                                                                                                                                          на снимката     

?????

Редактирано от Adriyan (преглед на промените)

Стига прави тези тестове, че ще ти отиде машината. Няма да мине без сервиз, а като направиха ремонта дадоха ли ти някаква гаранция?

Стига прави тези тестове, че ще ти отиде машината. Няма да мине без сервиз, а като направиха ремонта дадоха ли ти някаква гаранция?

не , те само направиха тестовете нищо друго , спокойно няма да и стане нищо :D  тези градуси ги вдига от 2-3 години и се е изключвал над 100-150 пъти така че ..... аз си мисля че може да има някаква повреда при изпращането на данните към процесора и обратно и да се дават грешни данни на предпазителя които изключва компютъра заради тези температури 

защото ако наистина ги вдигаше тези 120-125 градуса аз мисля че трябва да се е стопило всичко :D

Аз си чистя сам декстоп машината но лаптопа не смея още да го чистя сам . Сега остана да се науча как се сменя термопастата и ще съм пушка :D

Аз си чистя сам декстоп машината но лаптопа не смея още да го чистя сам . Сега остана да се науча как се сменя термопастата и ще съм пушка :D

аз мисля че ще намериш доста клипчета в youtube по тази тема за термопастата :) защото не е  чак  толко сложно 

не , те само направиха тестовете нищо друго , спокойно няма да и стане нищо :D  тези градуси ги вдига от 2-3 години и се е изключвал над 100-150 пъти така че ..... аз си мисля че може да има някаква повреда при изпращането на данните към процесора и обратно и да се дават грешни данни на предпазителя които изключва компютъра заради тези температури

Е то компютъра си е твой. Ти сам решаваш как да се грижиш за него.  Нали се сещаш, че ако взема една пръчка и те бия 3 години по д.пето ще може да ходиш и да извършваш някаква дейност, но ще ти е неприятно и ще те боли. Та така е и с компютъра. Той може да работи 3 години в натоварено положение, но е един момент ще умре в буквалния смисъл,

Е то компютъра си е твой. Ти сам решаваш как да се грижиш за него.  Нали се сещаш, че ако взема една пръчка и те бия 3 години по д.пето ще може да ходиш и да извършваш някаква дейност, но ще ти е неприятно и ще те боли. Та така е и с компютъра. Той може да работи 3 години в натоварено положение, но е един момент ще умре в буквалния смисъл,

напълно съм съгласен, но и каквото на направа нищо не се променя ..... 

напълно съм съгласен, но и каквото на направа нищо не се променя ..... 

Това е стар процесор с дълък стаж на високи температури. Моят е същия и каквото и да правя не сваля температурата в нормални градуси. Причината е под капачето на самия процесор. Там също има термопаста и от както е излязъл от завода не е сменяна. Можеш да опиташ махане на капачето и подмяна на пастата, но в същото време да имаш пари за нов процесор, че това е крайно рисковано, но и края на живота  на процесора е съвсем близко.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Вероятни причини за проблема:

1. Неправилно поставено охлаждане - проверява се дали всичко е монтирано правилно

2. Недостатъчна сложена термопаста или липса на такава - поставя се нова термопаста

3. Повреден датчик - лесно може да се провери като се докосне радиатора с ръка. Ако те опари значи температурата е висока, ако радиатора е хладен вероятно датчика не отчита правилно.

4. Проблем с напреженията. Ако до процесора стига различен волтаж, това го кара да "тротва" и поради тази причина прегрява - последното може да се провери с мултицет, но ако не си запознат няма да може да го провериш.

Вероятни причини за проблема:

1. Неправилно поставено охлаждане - проверява се дали всичко е монтирано правилно

2. Недостатъчна сложена термопаста или липса на такава - поставя се нова термопаста

3. Повреден датчик - лесно може да се провери като се докосне радиатора с ръка. Ако те опари значи температурата е висока, ако радиатора е хладен вероятно датчика не отчита правилно.

4. Проблем с напреженията. Ако до процесора стига различен волтаж, това го кара да "тротва" и поради тази причина прегрява - последното може да се провери с мултицет, но ако не си запознат няма да може да го провериш.

Благодаря ти много  за помощта ще направя всичко каквото мога :)

Понеже казваш, че вентилатора ти вибрира ме съмнява, че охлаждането не е закрепено добре за процесора, но това е само предположение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.