Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - мнение и съвет

Featured Replies

Я кажи направо коя е най тежката игра която ще се пуска на тая машина та ти е толкова важна прословутата производителност ? Над 95% от предложените ти до тук конфигурации са толкова производителни ,че не само ще се справят със скромните ти изисквания ами ще питат за още. Ти реално ще ги натовариш на максимум 60% от възможностите им. Бълха го е охапала тоя i5 2500 с твоите игрици и някакво стриймване на 480p . Две от ядрата ще седят за красота а за видео картите да не говорим кви са зверове :) . Ако сега образно си бил с Лада смятай че се качваш на Ферари Енцо с тоя комп за 1500 лева.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Стриймване на 720p+, може би и 1080p чрез Xsplit, най-често игрите ще са Shootmania, SC2, League of Legends, Dota2 и може би CS: GO. По всяка вероятност може да се премине и на стриймване чрез FFsplit ако Xsplit и дадената игра натоварват системата твърде много.

Тия 1080p ще ги смята и видеото и процесора . Да ти го кажа така че да ти е по лесно да ме разбереш , 5 Full HD филма по 50 GB пуснати на подобна машина ще го натовари на 50 % . ако имаш 2 харда по 500 да речем да ги вържеш в райд ше литне тоя комп. Игриците са толкова леки за тия карти че са като тетрис на каквато си избереш резолюция.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Каква ще е разликата в производителност реално?

В производителността никаква. Разликата е в мястото, което ще имаш за игри и други приложения, та ако мислиш, че 500GB ти стигат и няма да инсталираш друго, освен гореизброените игри спокойно може да минеш с 500GB диск. Останалите компоненти отговорни за производителността - cpu, gpu, ram са същите като в предното предложение.

p.s.

Starcraft 2 е всичко друго, но не и лека на максимални детайли на FullHD резолюция, особено в големите мелета с максимален брой противници и много единици на картата.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Принципно ще имам втори 500гб хард диск на разположение, но той е 2,5 инчов от лаптопа, което освен за външен май няма много смисъл за друго да се използва? Едит: Предполагам, че щом не са чували за отстъпка при покупка, ще получа частите съвсем поотделно и ще сглобявам сам, нали?

Редактирано от aonobg (преглед на промените)

Който и търговец да избереш и при положение ,че ще им броиш толкова пари няма да е лошо да се обадиш по телефона и да ги питаш . Никой от форума не може да ти каже каква е политиката на тази или онази фирма. Принципно не би имало проблем да ти го сглобят там даже е препоръчително .

Предположих, че след като препоръчвате дадения сайт за частите знаете и политиката им :wink12:

Редактирано от aonobg (преглед на промените)

Принципно ще имам втори 500гб хард диск на разположение, но той е 2,5 инчов от лаптопа, което освен за външен май няма много смисъл за друго да се използва?

Едит: Предполагам, че щом не са чували за отстъпка при покупка, ще получа частите съвсем поотделно и ще сглобявам сам, нали?

Това ще уточните по телефона като се обадят за потвърждение. Ако нямаш желание и знания да сглобиш ще го направят вместо теб.

Не знам от къде си но като не те устройва цената от 20-30лв за доставка си намери някои магазинче наблизо, и провери цените там.

Но ще останеш неприятно изненадан като ти дадът обща цена с около 200лв над тази която излиза в сайта от които са компонентите.

Oт Шумен съм, просто съм убеден, че ще скочи доставката до поне 40 лева, като знам какви пари ми вземат за чифт обувки 1 кг от офис до офис от софия до тука...

Редовно пращам и получавам какво ли не по Еконт. Примерно пощенската пратка е 7лв за пакет до 20кг и размер 60х60х60 но не трябва да е със търговска стойност и е само от офис до офис. Пощенска пратка до 2,50кг ми взимат не повече от 3лв. Разгледай сайтовете на куриерите има калкулатори и ще можеш да изчислиш точно колко ще ти струва. Имай предвид че повечето фирми работят от Адрес до Адрес или от Адрес до Офис.

Нямам си никаква идея колко тежи общо всичко, камо ли дали ще бъде пуснато като една пратка, така че не мога. Засега ще стоя с идеята на Людмил и конфигурацията за 1440 лева, тъй като за момента имам само 1455 и явно ще досъбера за пратка и ще се чудя откъде да си изнамеря временна клавиатура.

Ами колегата е прав. Виж в кварталната компютърна бакалия колко ще ти струва. След това си прецени дали е по-добре да дадеш 20-30 лв. за доставка или 100 лв. за надценка...

В друг сайт цените ще са доста по-високи, та щом ще трябва да се ореже ще измислим нещо:

ASROCK B75M-GL /B75/1155 - 1 бр. - 109.57 лв.

I5-2320 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 345.02 лв.

4GB DDR3 1333 KINGSTON BULK - 2 бр. - 70.28 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 155.21 лв.

SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 324.19 лв.

23 LG IPS234V-PN LED IPS - 1 бр. - 304.98 лв.

PSU CM GX 450W APFC - 1 бр. - 108.49 лв.

CM ELITE 370 BLACK NO/PSU - 1 бр. - 77.88 лв.

Обща стойност - 1 495.64 лв. с ДДС

edit:

Дори може да се свали още малко от цената ако вземеш 500GB диск и захранване Coolermaster GX500 Lite. Така крайната цена ще е към 1440лв.

Поръчах по-евтиния вариант с 500гб hdd на WD и Lite PSU-то, наложи се да сменяна CM Elite 335u кутия, тъй като 370 е свършила.

Благодаря на всички за помощта, спестихте ми много време и бяхте невероятно полезни :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.