Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - мнение и съвет

Featured Replies

Да се вложат повече пари в хубав монитор, винаги е добре за очите - здравето е по-важно от производителността.

PS: Иначе предлагаш хубави конфигурации, да не помислиш, че се заяждам нещо. ;)

не няма проблем :) Не го приемам за обида :) Здравето е важно да , но аз съм предложил абсолютно същия монитор фулл хд , резолюция , дизайн просто е 21.5 инча и е с 100 лв. по-евтин от същия в вариант 23 инча , просто не си струва за 1.5 инча да се реже от производителността на компютъра

• Отговори 62
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

О, струва си. Явно не си работил дълго с 21,5" монитор и за това така говориш. Всъщност монитора е единствения компонент за който си струва да се дадат възможно най-много пари, а 200-300MHz повече или по-малко на процесора, както и 2 SATA порта повече на дъното са нещата, които не си струва да са определящ избор при конфигурация. Това се опитвах да ти обясня в предния пост и ти казах да не го приемаш като заяждане. Разликата в производителността между i5-2320 и i5-3570 в изброените цели за които ще се ползва конфигурацията почти няма да има, а удобството при работа с по-голям монитор е много по-важно. Реално от производителността не се реже почти нищо. Нито дъно с клокърски чипсет ще донесе по-добра производителност, нито 200MHz повече ще окажат влияние при ежедневни задачи.

Колегата е прав. Кактои да е, разводнихме темата ненужно. Ще ви помоля да спрете, че все пак нашите словоизлияния надали са по вкуса на автора.

О, струва си. Явно не си работил дълго с 21,5" монитор и за това така говориш. Всъщност монитора е единствения компонент за който си струва да се дадат възможно най-много пари, а 200-300MHz повече или по-малко на процесора, както и 2 SATA порта повече на дъното са нещата, които не си струва да са определящ избор при конфигурация. Това се опитвах да ти обясня в предния пост и ти казах да не го приемаш като заяждане. Разликата в производителността между i5-2320 и i5-3570 в изброените цели за които ще се ползва конфигурацията почти няма да има, а удобството при работа с по-голям монитор е много по-важно. Реално от производителността не се реже почти нищо. Нито дъно с клокърски чипсет ще донесе по-добра производителност, нито 200MHz повече ще окажат влияние при ежедневни задачи.

Еми не съм работил с 21,5 инча , имам щастието да работя с Samsung SyncMaster SA700D.Аз поне не виждам разлика между този: http://nikem-bg.net/computer-components/21.5-LG-E2251S-BN--HD-LED/description.html и този: http://nikem-bg.net/computer-components/23-LG-E2351VR-BN--HD-LED/description.html , освен в инчовете , но щом казваш ... И настина стига сме спорили , не искам да се заяждам

За мен най-важно е вашите мнения, темата я пускам отрано, защото в момента имам само 1000 лева, и сума 1500 и нагоре ще имам края на Октомври - началото на Ноември, когато пак ще се допитам чрез тази тема. Благодаря ви много за помощта досега :)

За мен най-важно е вашите мнения, темата я пускам отрано, защото в момента имам само 1000 лева, и сума 1500 и нагоре ще имам края на Октомври - началото на Ноември, когато пак ще се допитам чрез тази тема. Благодаря ви много за помощта досега :)

Тъй като хардуера се развива много бързо всеки месец излизат нови неща и цените се променят. Най-добрия вариант е когато събереш парите пак да пишеш. През това време може да четеш раздела с хардуер, ще научиш много неща ( поне аз съм научил много от тук ). Така след 3 месеца, ще си по ориентиран и няма да се объркваш след като 10 човека те затрупат с различни предложения. И почти винаги следва и някой спор.

BB код:

GB B75-D3V /B75/LGA1155 - 1 бр. - 137.86 лв.

I5-2400 /3.1G/6M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 356.82 лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 71.55 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 155.02 лв.

SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 322.58 лв.

23 LG IPS234V-PN LED IPS - 1 бр. - 304.98 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 127.95 лв.

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N - 1 бр. - 100.47 лв.

Обща стойност - 1 577.23 лв. с ДДС

Човека току що написа, че в момента не може да даде 1500лв. за компютър, ама кой да чете. kokata99, повече чети и по-малко пиши.

Човека току що написа, че в момента не може да даде 1500лв. за компютър, ама кой да чете. kokata99, повече чети и по-малко пиши.

Нищо де, монитора му е добро предложение и може да се ползува и във варианта, който ще се събере когато парите са налични. Тревожи ме обаче възможността, търговците ни тази година да започнат предколедните увеличения, още от началото на учебната година, или не много време след това.

Знам, че колегата сега ги няма всичките пари направих конфигурацията да си я има в предвит за по-нататъка нищо, че е по скъпа с 30лв има по-добър процесор-монитор-видео карта и кутия и конфигурацията му задоводолява всичките му нужди.

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Е около септември винаги има "намаления" с положителен знак. Учениците им се купуват компютри и исполини като ТехноХХХ предлага безплатни сексуални услуги на клиентите си предлагайки ХиперМегаПро Геймър компютър с 2,8 GHz двуядрен и 2 GB видеокарта на невероятната цена от 899 лв с ДДС. Как да не се хвърлиш на такова прекрасно предложение?

Излезе, че може да имам парите и по-рано до началото на Септември, за мене е най-важно системата да е оптимална, ако имате още съвети ги приемам на драго сърце. Едит: Не би ли било по-добре да съм с процесор 22nm вместо 32nm и да мина на 1600мхз а-дата рам за по-добра производителност?

Редактирано от aonobg (преглед на промените)

Дали няма да ти е малко бюджета за най новия сокет ? Не е оправдано да се дават толкова пари за конфигурация с твоите изисквания към момента. И сегашните предложения ще са актуални поне още 2 години та ти си прецени дали си струва да дадеш 800 лева само за процесор и дъно щото е най новия сокет и стандарти. За производителност се слагат SSD,RAID такива неща. А дали процесора ще ти е на 3.0 или на 3,5 няма да видиш фрапираща разлика .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Благодаря за информацията, би ли ме посъветвал кой от изброените от колегите процесори съвпада най-добре, по някое време ще се налага да връзвам два дисплея едновременно, следователно трябва да има dual display функция, нали?

Монитора както знаеш се връзва за видео картата а от предложените до тука конфигурации няма карта която да не потдържа 2 монитора като са достатъчно мощни даже за 3 бих казал. Рамта дали ще ти е на 1600 или на 1333 разлика няма да усетиш никаква.

Процесора работи само на 1333Mhz ако вземеш по голяма (Наприемр 1600Mhz) пак на 1333Mhz ще работи така, че няма да даваш повече пари за повече Mhz които няма да се използват !!!

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Никем не правят ли отстъпка тип покриване на пратката при големи покупки от този тип?

За тия пари най-добре си вземи сокет 2011 и направи компромис с видеото, дано до септември да свалят малко цените. видео картите последните години се развиват по-бързо от процесорите, по начесто се вадят новите серии. Някой веднага ще пусне сравнение между 2011 и и5 2500к например и видите ли разликата била 15% а парите двойно, НО дали след 3 години ще е така питам аз? Вземи си среден клас дъно с висок клас процесор и истинско захранване, паметта, хардовете и видеото са нещо което се сменя лесно, върви бързо на пазара 2-ра ръка.... а и скоро ще паднат цените на хардовете, заводите в тайван вече работят с капацитета от преди наводнението, за справка миналата година по това време горе долу си купух 1тб WD blue за 110 лв. чисто нов от ресет, а те са скъпчии като цяло ама са ми под к*ра.

Колега, ако имаш предложения направи цялостна конфигурация, която да прегледам, ще съм благодарен. Някой може ли да ми каже, дали Никем предлагат безплатна доставка или не, ако не, предпочитам друг сайт който да оскъпи леко, но да ми покрие доставка за поне 50 лева, защото е смешно да давам такива пари и дори това да не дадат като промоция.

LGA2011 е насочен към съвсем друг сегмент и в твоя случай само ще се набуташ с такава конфигурация. YDimov, тия разсъждения за след 3-4-5 години са много погрешни. Взема се това, което е актуално и изгодно в момента, и ще ти свърши работа сега, понеже пазара се развива толкова динамично, че не може да се предвиди и след 6 месеца какво ще е, остави след няколко години. Човека ще играе и стриймва игри, за какво му е процесор с 4-канален контролер към паметта?!

Някой да отговори на последния ми въпрос все пак? До няколко дни ще събера около 1520 лева, с малко късмет ще ги докарам за конфигурацията на Людмил, но ако трябва да плащам 50 лева отгоре за доставка определено ще искам друг уебсайт, който да предлага поне промоция за доставка ;)

В друг сайт цените ще са доста по-високи, та щом ще трябва да се ореже ще измислим нещо:

ASROCK B75M-GL /B75/1155 - 1 бр. - 109.57 лв.

I5-2320 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 345.02 лв.

4GB DDR3 1333 KINGSTON BULK - 2 бр. - 70.28 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 155.21 лв.

SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 324.19 лв.

23 LG IPS234V-PN LED IPS - 1 бр. - 304.98 лв.

PSU CM GX 450W APFC - 1 бр. - 108.49 лв.

CM ELITE 370 BLACK NO/PSU - 1 бр. - 77.88 лв.

Обща стойност - 1 495.64 лв. с ДДС

edit:

Дори може да се свали още малко от цената ако вземеш 500GB диск и захранване Coolermaster GX500 Lite. Така крайната цена ще е към 1440лв.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Някой може ли да ми каже, дали Никем предлагат безплатна доставка или не, ако не, предпочитам друг сайт който да оскъпи леко, но да ми покрие доставка за поне 50 лева

Доставка на компоненти за цяла компютърна конфигурация до Поморие ми излиза около 25-30лв това включва и процента за наложен платеж.

Пазаря основно от 2-3 онлайн магазина и двата предлагат изгодни цени но не покриват транспортните разходи.

Примерно Жар за покупки над определена стойност покриват транспорта но пък при тях цените са с около десетина процента нагоре.

Друг голям плод и зеленчук ъъъ така де супер маркет дето са голяма работа и "разбират от компютри" прави отстъпка от супер надутите си цени при пазаруване онлайн.

Няма да ти свалят и 50 стотинки та ако ще и 20 000 да им дадеш . Те българските търговци не са чували за поемане на разходи на клиент . Както си забелязал нещата са танто за кукуригу :) . В българия не са чували за лоялни клиенти,намаления,отбивки в цената и подобни неща за разлика от европейската практика тука сме на принципа 200 лева печалба на конфигурация.

Людмил, оставям решението в твои ръце, съгласен съм с 500гб хард диск и другите промени. Каква ще е разликата в производителност реално?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.