Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Айдън Бейтулов (скайп: "e_x_t_r_e_m_e2!") е ИЗМАМНИК!

Featured Replies

Айдън Бейтулов (скайп: "e_x_t_r_e_m_e2") е ИЗМАМНИК!

Трябваше да ми заплати 100 лева за интернет услуга, но спря да ми отговаря по скайп, а след това и ме изтри. Не се доверявайте на Айдън Бейтулов (e_x_t_r_e_m_e2)!

Ето и подробности за тези, които искат да знаят повече:

Искаше да му направя сайта да му носи по 1000 посетителя на месец. Каза така:

[5/6/2012 11:37:05 PM] Бейтулов: мерси много ! ако се получи 100лв. ги имаш :)

После дори рече:

[5/7/2012 1:40:57 AM] Бейтулов: ми то аз като разбрах колко е трудно и на 600 съм доволен вече

За последния месец има 815 уникални посетителя според измервача, който се съгласи да ползваме. Междувременно му правихме с жена ми следните допълнителни услуги:

1. Преводи на английски, руски, китайски и отчасти турски.

2. Вътрешна оптимизация на сайта

3. Външна оптимизация (линкове) на сайта

4. Образоване по различни въпроси относно интернет и оптимизация

5. Мой приятел отдели време да го образова по хардуеърни теми, които го интересуваха.

Накрая Айдън Бейтулов (e_x_t_r_e_m_e2) спря да отговаря и ме изтри от скайпа. Опитах да се свържа с него и посредством приятеля, споменат по-горе, но резултат нямаше.

Редактирано от Oplakvaneto (преглед на промените)

Ами ти си си виновен сам. Няма договори, няма нищо сигурно. Една казана дума само нищо не означава.

• Автор

Ако си оставиш вратата отворена и влезнат крадци, и ти откраднат нещо - ти си си виновен, НО крадците носят наказателна отговорност. Иначе си прав, че повече така не трябва да се доверявам! Изгоряхме с доста изгубено време и труд, но поне нека хората, които четат това да го знаят и да не се опарват с този измамник.

Ако си оставиш вратата отворена и влезнат крадци, и ти откраднат нещо - ти си си виновен, НО крадците носят наказателна отговорност.

Той откраднал ли е нещо от твоята къща? Да липсва нещо? Не можеш да докажеш нищо пред никой.

Да разбирам ли че си против пиратството?

Ако е така как ще обясниш, че теглиш всекидневно пиратски неща от тракерите? Ти плащаш ли на собствениците на авторските права? Същите тези, които затриват повечето хубави клипове на концерти на любими поп групи в Youtube.

Аз съм пират и си тегля когато ми потрябва нещо. Признавам си го. Почти всичко в компютър ми е пиратско, дори операционната система.

Но ти си друго нещо. Ти теглиш редовно от тракерите както всички, но когато откраднат твоя труд почваш да се оплакваш и да си търсиш парите. Не си по-различен от Асен Блатечки дето влиза с взлом (да дава пример на малките деца) и краде от хладилник или от Криско, който краде кола от паркинга на мола да дава пример на подрастващите.

• Автор

Това с оставената отворена врата на къщата беше само пример. За доказателство - имам свидетели и пазя историята на скайп комуникацията ни. Темата не е за пиратство затова и не искам да го коментирам, а за измама (този човек обеща, че ще плати за услуга, а когато услугата му беше извършена и даже с много повече допълнителни услуги, той избяга и дори не даде обяснение защо постъпва по този долен начин). Откраднал ли е нещо? Да - нашия труд и време, според мен. Ще ти дам друг пример: някой ти обещава, че ще ти плати пари, ако го подстрижеш. Ти го подстригваш, т.е. извършваш му услугата и даже му миеш косата, слагаш му парфюм, вчесваш го...накрая той избягва и не ти плаща. Е, не те ли е ограбил откъм вложени ТРУД и ВРЕМЕ? Това е. Пазете се от този човек. Темата е да помогне на хората сега и в бъдеще да не се опарят от него както аз и жена ми.

За доказателство - имам свидетели и пазя историята на скайп комуникацията ни.

Не можеш да докажеш, че ти не си направил скайп с такова име и не си кореспондирал между двата скайпа с твой приятел да напише точно тези неща каквито са написани в хронологията. Не можеш и да докажеш и че той ги е писал.

Откраднал ли е нещо? Да - нашия труд и време, според мен.

Труд, мързел, време, пространство, лъжа, истина са все относителни неща. Както се казва "Зависи от гледната точка".

Труд и време се изискват за всичко, но не за всичко се получават пари въпреки обещания които не значат нищо като ги погледнеш отстрани.

Не се ли замисляш, че човека може да няма време или достъп до интернет или поради някаква друга причина да не може да кореспондира по скайп. Веднага го нарочи като измамник.

А твоята част от сделката спазена ли е? Има ли 1000 посещения на месец в въпросния сайт?

Не можеш да докажеш, че ти не си направил скайп с такова име и не си кореспондирал между двата скайпа с твой приятел да напише точно тези неща каквито са написани в хронологията. Не можеш и да докажеш и че той ги е писал.

Труд, мързел, време, пространство, лъжа, истина са все относителни неща. Както се казва "Зависи от гледната точка".

Труд и време се изискват за всичко, но не за всичко се получават пари въпреки обещания които не значат нищо като ги погледнеш отстрани.

Не се ли замисляш, че човека може да няма време или достъп до интернет или поради някаква друга причина да не може да кореспондира по скайп. Веднага го нарочи като измамник.

А твоята част от сделката спазена ли е? Има ли 1000 посещения на месец в въпросния сайт?

1. Може да се докаже, комуникацията през Скайп.

2. Измамника, се чудя защо му влизаш в положението?

3. Темата е конкретна, не е обща, за да лющиш теория и да даваш определения кой, дали и за какво е пират - при това без да имаш представа, дали новият ни колега ти копира поведението! Никак не е малко вероятно да е напълно изряден от законова гледна точка и да ползува само лицензиран софтуер и развлекателна медия, или безплатни такива

• Автор

Не желая да влизам в излишни полемики по странни въпроси. Представих честно фактологията на една измама, която ми се случи днес.

1. През последните 5 дена Айдън Бейтулов беше на линия и няколко пъти се опитвах да го заговоря, препращах съобщенията, но нямаше реакция, а светеше в зелено.

2. Опитах да се свържа с него и с общия ни познат (мой приятел), но нямаше резултат.

3. Както вече писах той се съгласи и на 600 уникални посещения, не беше проблем да му докараме и 1000, а и не сме се отказвали, НО той просто реши да прекъсне комуникацията без никакво обяснение и да ме изтрие от скайпа си.

4. Нямам мотив да правя сам скайпове и да си говоря сам, да си правя сам услуги, а след което и да се оплаквам от себе си, че не съм си платил. Не страдам от шизофрения, също така. А профилите в скайп, при полицейско разследване, доколкото знам, може да се доказват на кого са.

Защо, при всички тези условия, да не мисля, че е измамник?

И ОЩЕ НЕЩО ВАЖНО:

В заглавието и в един от таговете от бързане и яд има допусната малка грешка:

"e_x_t_r_e_m_e2!" да се чете: "e_x_t_r_e_m_e2"

(т.е. няма удивителен знак в скайп името на въпросния човек).

1. Може да се докаже, комуникацията през Скайп.

Може, но никой не го прави или не иска.

Измамника, се чудя защо му влизаш в положението?

Не влизам в положението на никой. Въпроса е много спорен и възникват много въпроси. Някой друг може да измисли подобна история за да злепостави някой друг. Дава се пример за това "Как да обвиним някой който ни дразни и искаме всички да го мразят и да го мислят за...."

Никак не е малко вероятно да е напълно изряден от законова гледна точка и да ползува само лицензиран софтуер и развлекателна медия, или безплатни такива

Тук вече не съм сигурен дали ти си вярваш. Никой не е толкова честен, особено човек който се занимава с сайтове и има специализирани програми в компютъра си. Какво ще стане ако утре автора на тези програми тръгне да тръби, че който му ползва програмите не му плаща въпреки, че е обявил цена за тях.
  • Автор

Нямам намерение да давам пример как да се клеветят хора. Оплаквам се от реална измама и това е полезно за стотиците и хиляди, които биха прочели за станалото, т.е. един вид превенция на престъпността. А, ако някой реши да клевети - ще си носи последствията. Да, занимавам се със сайтове, но не работя с автоматизирани програми. 1. Преводите сме ги правили с познанията си по чужди езици и със сверки в Google Translate (безплатен online преводач) 2. Линковете сме поставяли ръчно. 3. Вътрешната оптимизация също е правена без участието на каквито и да било програми. 4. Обяснянията по различни теми - също са били, както може да се досетите, без програми. Живея в чужбина, а не в България вече почти 9 години. Не знам как е в момента при вас, но тук още в магазина за компютърна техника ти дават всичко инсталирано, лицензирано и документирано. Не мисля, че са ми инсталирали нещо пиратско. Използвам интернет ограничено: основно за чат, четене на новини, Уикипедия, форум, преводаческа дейност. От програми много не разбирам и не инсталирам.

• Автор

Здравейте, отново! Пак вдигам темата, за което се извинявам, ако има недоворлни, но имах кратко включване от Бейтулов: ИЗВЪНРЕДНО ВКЛЮЧВАНЕ. Айдън Бейтулов ни заплашва със съд, ако не сме му махнели темите! Предлагам на вашето внимание от последния час: Бейтулов: Здр , не бях тука ! Но сега като се върнах , и видях темите ти по форумите . мн се изненадах .... ако не ги махнеш ще си търся правата в съда ! ..................: OK, Бейтулов. Ще си платиш ли според договорката 100 лева, че да ги махна и да кажа на хората, че си си спазил уговорката или не? .................. Ако ли не? Аз също ще си търся правата в съда. П ..................: При нотариус вече сме уговорили да оправим нещата, само чакам. И сме на съд. ..................: ти кажи. .................................................. .................................................. ........................ ..................: Само, че по-добре дай да си платиш и ще се оправим. ..................: Темите засега са само в 3 форума. Ако си платиш, ще помоля да ги изтрият ИЛИ ще напиша нови, че си добро момче и си платил и всичко точно. ..................: става ли така? ..................: Ако става - добре, ако ли не. Давай си данните точно, аз ще ти дам моите, за да знаем как да заведем делата помежду си. ..................: И не знам как като не си бил тука 2 пъти вече ме триеш от Скайпа си. ..................Тарикатлъци не искам. .................. Дай честно, иначе на СЪД и това е. Преди 2 месеца спечелих едно дело. Имам пари за ново, само кажи, ако ще се заяждаме. ................................. ..................Не ми мълчи, ако обичаш, а кажи ще платиш или какво? ЧАКАМ! ..................Не ме трий, а ме добави да се разберем!!! ..................Хайде, добави ме пак в скайпа, за да се разберем като хората. .................. Ще си платиш ли обещаните 100 лева или не? ..................Отговори, де. Какво става? .................. Нали с българския език си добре, ако искаш на турски да ти го преведа? ..................Ехоо? ..................Къде си, Бейтулов? ..................Ще се разберем ли с тебе по човешки или не?

• Автор

Последно, засега. Момчето (Бейтулов) обеща, че ще си плати (когато има пари). Прилагам чата ни с негово съгласие:

Бейтулов: Бих ти платил но от сайта не сам изкарал и 1 стотинка

Бейтулов: имам 6 7 реклами на краст

Бейтулов: от който 2 са мой

Бейтулов: ...

Бейтулов: а ти сам написа , ако искаш ще ми платиш

Бейтулов: и аз си казах че ако искарам пари

Бейтулов: от сайта

Бейтулов: що пък не

................: Да, обаче в уговорката ни НЕ ставаше дума, че ще ни платиш, когато имаш пари. Ти поиска 1000 уникални, даже каза, че и на 600 си доволен. Сега имаш над 800, нали? Нас какво ни засяга, че не си изкарал и 1 стотинка? Това въобще не влизаше в уговорката ни. Каквото си изкараш си е за тебе, ние си искаме нашите обещани пари за вложеното време и труд. Даже допълнителни услуги ти правихме: преводи, образовахме те по неща, които не разбираш...бива ли такава наглост да ни триеш от Скайпа и после да казваш, че не си бил тука?

Бейтулов: az naistina ne bqh tuk

Бейтулов: na6te sa te mahna li

................: Ти каза точно това: 1) [5/6/2012 11:37:05 PM] Бейтулов: мерси много ! ако се получи 100лв. ги имаш '

................: ako se polu4i !

................: 2) [5/7/2012 1:40:57 AM] Бейтулов: ми то аз като разбрах колко е трудно и на 600 съм доволен вече

................: Ами значи вече си измисляш НОВИ УСЛОВИЯ и НЕ ИСКАШ да платиш. ИЗМАМНИК.

Бейтулов: bojke ...

Бейтулов: a ti za6to mi kaza "Ako iska6 plati "

................: Майка ти си чатеше много културно с мене. Няма начин да ме е махнала. Не се опитвай да прикриваш истината.

................: Къде съм казал това, може ли да ми дадеш цитат?

................: И защо след толкова много услуги, даже БЕЗПЛАТНИ не щеш поне 100 лева да дадеш? Това честно ли е, според теб?

Бейтулов: nqmam gi vs se iztrilo

Бейтулов: ne no sq gi nqmam

Бейтулов: i nqma ot kade da ti gi dam ..

................: Ами аз ги имам и няма такова нещо. При нотариус ще го подпечатаме и ще е ясно, че ти си измамник.

................: ОК

................: става ли така/

................: ?

................: Като ги имаш, да дадеш?

................: И като ги дадеш

................: аз ще кажа на хората, че си наистина добър човек

................: че си платил

................: и всичко точно?

................ Ако беше казал в началото , че нямаш, ще те изчакаме, защо не

................: ?

Бейтулов: a otkade da sam siguren ?

................: Ама не и да ме триеш от скайпа и да бягаш.

................: В кое да си сигурен, моето момче?

................: Нали вече имаш над 800 уникални?

................: Нали ти преведохме без пари?

................: Нали те обучавахме без пари?

................: Да сме те лъгали с нещо?

Бейтулов: ne ,a az ti kazvam che v momenta gi nqmam tiq pari

................: Разбирам те. По-нататък като ги имаш ще платиш ли? Ако ни обещаеш, ей-сега ще напиша, че си обещал, че ще платиш.

................: И като платиш, ще помоля да се изтрият темите и даже ще ти напиша благодарности в много форуми и ще те препоръчам

Бейтулов: da no neznam koga ...

................: Ами значи това остава. Ще кажа, че си обещал, че някога в бъдещето ще ни платиш.

................: Ей сега отивам във форумите да кажа на хората какво сме се разбрали, ако нямаш нищо против.

................: (y)

Бейтулов: nqmam kvo da imam

Бейтулов: Публикувано изображение

................: Добре, ще им пратя какво сме се разбрали и ще чакам, след месец, два, година...,когато имаш пари, тогава. Успехи и здраве ти желая!

Бейтулов: mrs i na teb , sorry za tova deto stana

Бейтулов: 6te vidq v nai skoro vr da ti platq

Бейтулов: no prosto maika mi vidqla kvi gi pi6e6 i kvo li si e pomislila i te e blokirala

................: Добре. Ти за нас си като наше момче. Обещавам да ти пазя линковете, които сме ти слагали, нищо няма да пипам, вярвам ти отново.

Бейтулов: nadqvam se , za6toto az nqma6e da povqrvam ...

Бейтулов: no ti qvno si dobar chovek

................: Ами не знам защо ме е изтрила, аз 3 пъти се опитвах да се свържа с тебе. Стават грешки. Опитвам се да съм добър човек с жена ми сме си такива, добрички. Хайде, по-бързо да ходя да пусна новината, че сме се разбрали и хората да знаят. Чао за днес!

Бейтулов: chao

Бейтулов: da znae6 che sled 1 2 dena

Бейтулов: nqma da sam tuka

Бейтулов: mislim da varvim kam sofiq

Бейтулов: ama ne se znae

Бейтулов: o6te ni6to

................: Виж какво, не се притеснявай. Разбираме се така, когато имаш парите, обади се. Аз ти се заклевам, че сега ще пратя какво сме се разбрали и повече аз няма да те търся. Ще чакам само, когато ти се обадиш и няма да нервничим. И след една година да е - добре. Действай си спокойно, стискаме ти палци! (y)

Бейтулов: mrs

Бейтулов: pak ti kazvam ako ti trqbva nqkakav PHP sait ili ne6to dr svarzano s tova , s koeto moga da ti se izdalja samo kaji !

Бейтулов: na6te sa te mahna li

Чакай малко колега! Ако човека не е пълнолетен ( е може и да е още дърт ерген, живеещ на заплатите или пенсиите на мама и тате), какво очакваш от него? Наистина се чудя, как се хващате да работите за разни непознати, които спокойно може и да са дечица и които напоследък страшно им се услади да пускат теми, как се правил и поддържал примерно сървър или хост, за да поддържат някоя било free to play игрица, или някакъв сайт с реферална пирамида за печелене от заблудени хора, хванали се на въдицата да кликат в тяхна полза по рекламни карета?

• Автор

Ех, ами той каза, че е пълнолетен, но аз много на години не се връзвам да гледам, защото на всякаква възраст съм срещал и мошеници и честни хорица. Но от икономическа гледна точка мисля, че си прав - по-младите и невръстни са по-скоро неплатежоспособни, отколкото платежоспособни. И въобще...за последен път това го правя, на доверие да работя за някой. Ето хората ми казват - капаро вземай поне, а аз на едната честна дума. Идеалист и то нездравословен идеалист :) Така че разбирам те напълно какво имаш предвид и ще ти кликна едно "харесва ми", че чак сега забелязах това бутонче!

Един последен съвет. Тъй като сайта е правен от Вас, предполагам имате права да го администрирате? Ако това още е така, просто го деактивирайте...докато си плати...

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря! Не, той си беше направен вече. Обещах му да го чакам докато плати, ако го стори, ще кажа веднага, защото съм човек с чест и си държа на думата :)

• 6 месеца по-късно...

Първо, аз никога не бих разчитал на честна дума, вместо на договор.

И второ - вижда се, че е момченце явно, вие сте го образовали на ИТ теми, правили сте му СЕО, така че имате достъп до админ частта на сайта му, бази, хост и т.н.. Сменяте му просто админ паролата или направо му сваляте сайта офлайн и ще клекне бърже бърже. Разбира се в абсурдна държава като нашата, въпреки, че вие никога не можете да го осъдите на база на скайп комуникация, като нищо той ще ви осъди, че сте му хакнали сайта. Все пак сме в България, тук няма никакви правила, така че вие си решавате дали ще се занимавате за 100 лв и ако да - дали ще играете по правилата в съда (ще бъде фиаско, от сега усещам) или ще играете мръсно като него, където може и да има положителна развръзка, може и да стане обратното. Риск печели риск губи. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.