Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Това самолет ли е?

Featured Replies

Понеже вчера беше закриването на Олимпиадата, днес реших да се отдам на хобито ми - астрономията и да се полюбувам на нощното небе, чакайки потока Персеиди, за да си пожелая нещо. И докато чаках горе на терасата, добно излегната в шезлога и завита с одеяло, както си зяпах небето, и се появиха два апарата, светещи с лампички в червено и зелено и отдалеч изглеждаха златисти. Единият отиде на север, а другият - на запад, мина точно над апартамента ни. Така се изплаших, помислих, че са извънземни и на мига скочих и извиках майка ми, избягах към вратата. :( :( :( Знам, че историята ми звучи смешно и нелепо, но така исках да зяпам спокойно нощното небе, а вече не смея и сега чакам да видя даи ще видя нещо от прозореца на стаята ми, но едва ли. :( А исках да си пожелая нещо. Засъжаление не чух шум, защото не бях с апарата ми. Така ли светят наистина самолетите или не? Много ме е страх от извънземни, толкова, че нощем спя на спуснати щори. :( Вярвате ли, че има извънземни?

Много ме е страх сама да седя и да наблюдавам нощното небе. :(

На въпроса има ли извънземни... Никой не може да каже със сигурност, колкото до сигналите в небето да това са самолети гледайте си спокойно небето :P А ако ви е страх може да дойда да ви пазя :D (В кръга на шегата естествено :P)

И да са били извънземни няма да дойдат и да те отвлекат,споко :);)

щом има червени зелени лампички е самолет със сигурност :

Публикувано изображение

и на самолетите, и на корабите :

Публикувано изображение

червената светлина е на левия борд ( крило), злената е на дясното крило ( борд), а отзад винаги има бяла.

Това се наричат навигационни светлини.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

1. Не знам защо те е страх от извънземни.Не ти се присмивам, но не виждам смисъл да се страхуваш. Това което дават по филмите е художествена измислица. 2.Това което си видяла са били самолети. 3.Вярвам, че има живот и на друг планети като нашата. Доказано е математически, че е възможно. Вселената е огромна и ние още прохождаме в нейното изучаване. Просто спи спокойно и се пребори със страховете си, защото няма да ти донесат нищо добро в живота ти.

щом има червени зелени лампички е самолет със сигурност :

Публикувано изображение

и на самолетите, и на корабите :

Публикувано изображение

червената светлина е на левия борд ( крило), злената е на дясното крило ( борд), а отзад винаги има бяла.

Това се наричат навигационни светлини.

А иа ли златисти самолети? И нормално ли е два самолета да са близо един до друг и да се отдалечат в един момент в две различни посоки?

И колко бъързо летят самолетите? Аз съм виждала самолети само с жълта светлина, плуващи по небето със скоростта на кравичка а тези бяха доста бързи а в моя град няма летище, нито наблизо.

1. Не знам защо те е страх от извънземни.Не ти се присмивам, но не виждам смисъл да се страхуваш. Това което дават по филмите е художествена измислица.

2.Това което си видяла са били самолети.

3.Вярвам, че има живот и на друг планети като нашата. Доказано е математически, че е възможно. Вселената е огромна и ние още прохождаме в нейното изучаване.

Просто спи спокойно и се пребори със страховете си, защото няма да ти донесат нищо добро в живота ти.

1.Страх ме е да не ме отвлекат и заведат на друга планета. Такива филми съм гледала, че ме хваща страх да спя после а и нали баба Ванга е казвала (някъде го четох) че извънземните са прибрали Гагарин при себе си.

2. Дано да са били самолети, но бяха златисти доста бързи.

3. Аз не искам да има извънземи, знам че не са като Алф.

Трудно ми е, защото преди време имаше един случай в града ни, истинска мистерия, така и не се разкри. Известно време всяка вечер чувах класическа музика, но странното е, че никой от съседите ни не слуша красическа музика, а по заведенията не пускат такава. Чувах я вечер и се чудех откъде идва, мислех че ми се причува (ние също не слушаме такава). Но след две - три години четох някъде във коментари в новинарския ни сайт че и други са я чували тази музика, но така и не разбрали откъде идва. За сведение, живея на центъра, наблизо са само административни сгради като полиция, банки, поща, има магазини, оживена улица............. Никой така и не разбра откъде идваше музиката, предполагаха че е от извънземни. Това беше достатъчно, за да сънувам кошмари. :( Даже и на Луната вече не смея да се любувам. :(

а и нали баба Ванга е казвала (някъде го четох) че извънземните са прибрали Гагарин при себе си.

Не са го прибирали, а го извикаха за момент да го попитат, къде в София все още може да се пуши на закрито...

P.S. Имаш проблем, който не търпи отлагане...

Редактирано от G DATA (преглед на промените)

Мога да кажа само спри в момента и си промени начина на мислене. Иначе ще станеш поредното зомби с промит мозък. Филмите са направени за забавление, друг е въпроса докъде може да се стигне с 3D ефекти, реални звуци и т.н, но ТОВА СА САМО ФИЛМИ. Баба Ванга, лека и пръст на жената, няма да я коментирам. Тя си е живяла за времето, а ти живееш в момента. Юри Гагарин просто е загинал при изпитателен тест. Не виждам защо извънземните ще го прибират при тях. По същия начин трябва да приберат и Ниил Армстронг или Георги Иванов.

но бяха златисти

Публикувано изображение

Тези със златните самолети не са извънземни а са арабски шейхове и си правят смях като изкарват акъла на хората. :D;)

Е, аз златисти самолети не съм вждала никога. Иначе познавам самолетите на авиокомпаниите на различни държави. :)

Навигационни светлини също никога не съм виждала.

На баба Ванга пък няма как да не вярвам, тя доста неща е предсказала точно и на много хора е помагала. А и от Гагарин нали не е останало нищо, нали случилото се с него е мистерия и до днес...........

И като бях малка преди години и имаше само две програми, какъв избор имах какво да гледам? Гледах онзи страшен филм със Сигърни уивър, много съжалявах ама като нямаше други филми за гледане......................."Алф" не беше страшен а онзи за извънземното И Ти беше толкова известен, че нямаше как да не го гледам................ Е, и "Джурасик Парк" не трябваше да гледам, но поне знам че динозаври отдавна няма. :)

И уж се опитвам да не вярвам в извънземни, но разказите на разни хора, че са били отвлечени от извънземни по "Зоун Реалити" (ми като "Дискавъри" и "Нешънъл Джиогафик" вече нямат субтитри, кво да гледам?) , както и един документален филм, направен с домашна камера, в който се вижда как извънземни хипнотизират и отвличат цяло семейство............някакъв немски документален филм май беше...........или американски? Ама видеото беше истинско.

Всичко тва още ми държи влага.

Ама не, че не вярвам пък че Неси не съществува............

Извънземните са готини, споко, Гагарин е при тях

Мислиш ли, че извънземните дори и да са на близка планета ще се интересуват от нашата планета. Все някъде съществуват и едва ли в близките 100 поколения хората от земята ще могат да ги видят на живо. Самолети ще са били. Изглежда ти че летят бързи защото са много високо и скоростта им е стотици км/ч.

Дано да са самолети, ама така се стреснах...............

А мислите ли че историите за отвлечени хора са истина?

И защо според вас никоя нация не иска да стъпва на Луната?

Дано да са самолети, ама така се стреснах...............

А мислите ли че историите за отвлечени хора са истина?

И защо според вас никоя нация не иска да стъпва на Луната?

Страх ги е макетата да не се ядосат :huh::clown:

Това с чуването на музика ми е познато от някъде :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.