Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски лаптоп за мощни игри?

Featured Replies

Здравейте на всички, харесъл съм си един лаптоп, http://laptop.bg/laptops-asus-K53-asus_k53smsx149dmw според вас дали с него ще мога да играя абсолютно всички игри на макс графика без да запичат, например игри като Crysis 2 и тем подобни натоварващи игри.А пък ако имате по-добро предложение за геймърски лаптоп до 1100лв драснете едно линкче :)

Здравейте на всички, харесъл съм си един лаптоп, http://laptop.bg/lap...s_k53smsx149dmw според вас дали с него ще мога да играя абсолютно всички игри на макс графика без да запичат

Абсолютно не.

геймърски лаптоп до 1100лв

Накратко - не става номера. Надълго - има доста изписано във форума. Ползвай търсачката.

Лаптопите по принцип не са предназначени за игри и няма да ти тръгнат на макс игрите ако не изхарчиш доста пари. Ето този лаптоп е супер за игри: http://laptop.bg/laptops-asus-G75-asus_g75vwt1028d

Здравейте на всички, харесъл съм си един лаптоп, http://laptop.bg/lap...s_k53smsx149dmw според вас дали с него ще мога да играя абсолютно всички игри на макс графика без да запичат, например игри като Crysis 2 и тем подобни натоварващи игри.А пък ако имате по-добро предложение за геймърски лаптоп до 1100лв драснете едно линкче :)

прочети темата за 800 лв бюджет за геймъркси лаптоп или ако ти е много дълга, прочети темата дето аз съм я пуснал за 1300 лв лаптоп и там ще разбереш някой неща и за тоя бюджет по принцип добър лаптоп няма да намериш, пък камоли специално за геймърски ...

Лаптопите по принцип не са предназначени за игри и няма да ти тръгнат на макс игрите ако не изхарчиш доста пари.

Ето този лаптоп е супер за игри: http://laptop.bg/lap...sus_g75vwt1028d

За тия пари ще си сглобя ебаси машината и ше останат за едно яко Ейзо

Едно пояснение - игрите не могат да са мощни, могат да са тежки.

Иначе ако не е приоритет компютърът да се разнася, е много по-добре да е настолен - дискутирано е многократно - за едни и същи пари настолният компютър винаги е по-производителен от преносим, обикновено има потенциал за клок, има нормално охлаждане, подлежи на ъпгрейди и лесна подмяна на части и такива работи.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Някоя мостричка или дърт Alienware с леко доплащане може и да ти свършат работа, но нов забрави за тази цена. Със съответните рискове.

http://www.rmania.ne...-280m-1161.html

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Нисък е бюджета за тези изисквания, по-добре desktop машинка ... Ето и едно предложение от мен http://laptop.bg/laptops-asus-K75-asus_k75dety051d ... Въпреки че е 4 ядрено, всичките i3,i5,i7 ще го отвяват, RAM на 1066МХц ... Идеятя е, че ще може да се използва Crossfire ... Не искам да те подвеждам... Моля и другите да изразят мнение ... :)

• Автор

Е добре защо пък да не може да играя всички игри на макс, вижте само какви параметри има, един приятел има компютър с двойно може би тройно по ниски от този лаптоп и си ги играе без проблем е вече почват да му засичат някои игри, но все пак неговия е стар.Та мисълта ми беше защо да не мога да играя всички игри с този лаптоп, моля да ми обясните.Добре да кажем че искам конфигурация за настолен компютър, макар че много се двоумя защото ми трябва преносим компютър, но също така ми трябва да го използвам за игри.Ще можете ли да ми дадете конфигурация за игри до 1100лв.Знам че променям малко темата, но не е редно да пиша по толкова теми.

Редактирано от Fresh12 (преглед на промените)

вижте само какви параметри

Какви - особено посредствена карта, бавен диск, сигурно отвратително охлаждане... Направо се впечатлихме... Това за приятеля ти е откровено невярно. Освен ако не играе "на макс" нещо отпреди 5 години.

Иначе ако не е приоритет компютърът да се разнася, е много по-добре да е настолен - дискутирано е многократно - за едни и същи пари настолният компютър винаги е по-производителен от преносим, обикновено има потенциал за клок, има нормално охлаждане, подлежи на ъпгрейди и лесна подмяна на части и такива работи.

... и такива дребни работи като ергономичност, на които никой не обръща внимание и не забелязва... Важното е процесора да има 8 ядра и видеокартата да завършва на 80-90...
  • Автор

Добре предложете ми някаква конфигурация за игри до 1100 лв.На приятеля ми компютъра има параметри:2рам 512 мб видео и 2гх процесор и си играе новите игри, е малко му запичат но пак си ги играе

За тия пари ще си сглобя ебаси машината и ше останат за едно яко Ейзо

Да, ама няма да можеш да го сложиш на масата в кафето и да кажеш на тъпите кифли, че можеш да играеш най-мощните игри :D

...един приятел има компютър с двойно може би тройно по ниски от този лаптоп...

Може ли да ми обясниш как можеш да събереш една касетка домати в един компотен буркан, без да променяш качеството им? Или да събереш чарковете на един КАМАЗ в полско фиатче, отново без да им променяш параметрите. Благодаря предварително.

...параметри:2рам 512 мб видео и 2гх процесор....

Все едно да кажеш : "тази кола има следните технически характеристики - червена, с 4 гуми, има фарове".

...е малко му запичат но пак си ги играе

Аха, малко засичат. Сигурно ги играе и на 640х480 на минимални детайли...

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

Нека не спорим за компютъра на приятеля ми ще го питам какви са точно параметрите му, но съм сигурно че играе новите игри на средна графика.Та моля предложете ми компютърна конфигурация до 1100 лв

Е добре защо пък да не може да играя всички игри на макс, вижте само какви параметри има, един приятел има компютър с двойно може би тройно по ниски от този лаптоп и си ги играе без проблем е вече почват да му засичат някои игри, но все пак неговия е стар.Та мисълта ми беше защо да не мога да играя всички игри с този лаптоп, моля да ми обясните.Добре да кажем че искам конфигурация за настолен компютър, макар че много се двоумя защото ми трябва преносим компютър, но също така ми трябва да го използвам за игри.Ще можете ли да ми дадете конфигурация за игри до 1100лв.Знам че променям малко темата, но не е редно да пиша по толкова теми.

Понеже до преди дни имах мнение като твоето, наистина ще ти е полезно да прочетеш, 2-3 страници са ...

http://www.kaldata.c...жет-до-1300-лв/

За съответния лаптоп и аз го бях набелязал, повечето игри излезли до 2012 ще ти вървят на low или medium, но за по-нови не го търси

за 1100 лева няма да намериш по-добро от това, което си дал, но въпреки това си остава слаб ...

Редактирано от LaVendetta (преглед на промените)

Аз имам лаптоп от 1200 лв. и ми секът игрите на медиум ;)

Лаптоп и тежки игри не можат да бъдат в едно изречение, както хубаво и катайско. Да речем че подкара някаква игра, иска се добро охлаждане, което при лаптопите е сериозен недостатък и не може да се подмине с просто око особено в тези жеги.

• Автор

Добре хора разбрах че евтините лаптопи нестават за игри :) моля някой да ми предложи компютърна конфигурация за игри до 1100 лв

Публикувано изображение

Ето нещо чудесно. Само кутията е малко резната, но не е толкова лоша.

Поздрави и лека вечер!

п.с. Радвам се, че направи правилният избор! Ако ти идва в повече може да се вземе една идея по-слаба видеокарта- 6850.

• Автор

Много ти благодаря,а може ли да се измисли нещо с видео на Nvidia защото тази марка Sapphire не я знам много добре, но пък ако тази Sapphire е по-добра няма проблем :) Също така ще ви помоля да правите конфигурациите по този сайт http://nikem-bg.net

Дори настолна машина за 1300лв. не може да подкара някои игри на максимални детайли със вкл. филтрации(примерно metro 2033,bf3)

Много ти благодаря,а може ли да се измисли нещо с видео на Nvidia защото тази марка Sapphire не я знам много добре, но пък ако тази Sapphire е по-добра няма проблем :) Също така ще ви помоля да правите конфигурациите по този сайт http://nikem-bg.net

Картата е на AMD (бившето Ati), а Sapphire е производителя. Същото е и при nVidia, там производителите са като Palit например. Картата е много добра.

BB код:

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 - 1 бр. - 75.60 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 33.08 лв.

I5-2320 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 338.88 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 117.06 лв.

SAPPHIRE HD7850 1G GD5 OC VER - 1 бр. - 403.81 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 126.31 лв.

CM ELITE 343 CASE BLAC NO PSU - 1 бр. - 67.49 лв.

Обща стойност - 1 162.22 лв. с ДДС

С още 1 идея по-добра карта, че в никем я няма другата и със 100 MHz по-добър процесор, но за сметка на още малко по-резнато дъно и малко по-голямо надхвърляне на бюджета...

Честно казано, ако се направи малък компромис с процесора ми се струва, че това ще е по-добре:

BB код:

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 217.92 лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 69.02 лв.

CM ELITE 431 SIDE WINDOW - 1 бр. - 90.05 лв.

Обща стойност - 1 099.76 лв. с ДДС

• Автор

Картата е на AMD (бившето Ati), а Sapphire е производителя. Същото е и при nVidia, там производителите са като Palit например. Картата е много добра.

BB код:

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 33.08 лв.

I5-2320 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 338.88 лв.

CM ELITE 343 CASE BLAC NO PSU - 1 бр. - 67.49 лв.

Обща стойност - 1 162.22 лв. с ДДС

С още 1 идея по-добра карта, че в никем я няма другата и със 100 MHz по-добър процесор, но за сметка на още малко по-резнато дъно и малко по-голямо надхвърляне на бюджета...

Честно казано, ако се направи малък компромис с процесора ми се струва, че това ще е по-добре:

BB код:

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 217.92 лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 69.02 лв.

CM ELITE 431 SIDE WINDOW - 1 бр. - 90.05 лв.

Обща стойност - 1 099.76 лв. с ДДС

А има ли някакви други сайтове в които предлагат части и ги сглобяват?Тази конфигурация от кой сайт е?

Публикувано изображение

А има ли някакви други сайтове в които предлагат части и ги сглобяват?Тази конфигурация от кой сайт е?

Тази е от sky.

Редактирано от Legendsneverdie (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.