Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Flash player?

Featured Replies

Здравейте! Имам проблем с клиповете от YouTube. Накъсват. И това го забелязах, след като преинсталирах компа си. Всичко е същото, както преди инсталацията, но така или иначе нещо се случва - преди това не ми накъсваше. В този период носих LCD-то си на ремонт - не знам може ли да има ли връзка. И дали последните версии на Flash player-а не ми правят този проблем. Благодаря на евентуалните отзовали се!

LCD-то няма връзка със проблема. Пробвай да деинсталираш плеъра и инсталираш наново. Пробвай с друг браузър.

Във Форума има доста теми по този въпрос. Разгледайте ги. В последните версия на флаш плеъра се наблюдава проблема. Затова минете на по стара версия за флаш-а

Ползвай HTML5 плеъра в you tube.И той не е перфектен, но поне няма да се мъчиш с тая боза на адоб.

• Автор

Ще пробвам по-стара версия. Така мислех и да направя. И ще ви кажа за резултата. Иначе проблема ми е и при IE и при Mozilla. Иначе преинсталирах flash playera. Но без резултат. Благодаря!

Ползвай HTML5 плеъра в you tube.И той не е перфектен, но поне няма да се мъчиш с тая боза на адоб.

Да, съгласен съм. Попрочетох и за това, но май все още не е достатъчно добра алтернатива. Благодаря ти!

Ще пробвам по-стара версия. Така мислех и да направя. И ще ви кажа за резултата. Иначе проблема ми е и при IE и при Mozilla. Иначе преинсталирах flash playera. Но без резултат. Благодаря!

A обнови ли Mozilla до последната версия?

• Автор

Да.

Опитах с HTML5 video on YouTube и при IE (след инсталиране на Google Chrome Frame преди това), и при Mozilla, като преди това бях деинсталирал Flash player-а - и ActiveX-а, и Plug-in-а, след което рестартирах и компютъра. И пак продължи да ми накъсва. Пробвах и варианта със стара версия на Plug-in-а за Mozilla - пак същото. Кажете ми, моля ви, какво се случва?

• Автор

Включено ли ти е хардуерното ускорение на Flash-а?

Сега нямам Flash. :o)) А когато го имах, не успях да намеря опцията в настройките ма Mozilla-та. Когато отидох на about:config, видях стойности "false" срещу layers.acceleration

Сега нямам Flash. :o)) А когато го имах, не успях да намеря опцията в настройките ма Mozilla-та. Когато отидох на about:config, видях стойности "false" срещу layers.acceleration

Всъщност къде е тази опция. Както казах, и с IE имам същия проблем.

Десен бутон на мишката (върху плеъра) => Settings

Понякога включеното хардуерно ускорение прави проблеми.

Публикувано изображение

• Автор

Десен бутон на мишката (върху плеъра) => Settings

Понякога включеното хардуерно ускорение прави проблеми.

Публикувано изображение

Току що го видях и аз, ще го пробвам, но съм песимист. Благодаря ти.

Сега изчезвам, ще се появя късно довечера. Ще бъда много благодарен, ако успеете да ми помогнете.

Сега изчезвам, ще се появя късно довечера. Ще бъда много благодарен, ако успеете да ми помогнете.

Аз викам, да не се притесняваш, ние си знаем работата. :no-no: Даже ако си много зает, въобще да не се връщаш. :no-no: Ние сме си на линия и ще се погрижим. :) Ще работим до по късно ако е необходимо, но ще се справим. :D Обещаваме. :)

Колеги, чухте човека да се залавяме на работа. :)

• Автор

Аз викам, да не се притесняваш, ние си знаем работата. :no-no: Даже ако си много зает, въобще да не се връщаш. :no-no: Ние сме си на линия и ще се погрижим. :) Ще работим до по късно ако е необходимо, но ще се справим. :D Обещаваме. :)

Колеги, чухте човека да се залавяме на работа. :)

Реших, че е коректно да кажа, че известно време няма да съм на линия. И никой не те кара да правиш нищо. Лично аз, ако мога да помогна, ще го направя и "задочно". Заради мен. А не заради евентуалните "метани" отсреща. Явно "колегите" ти са те чули. Доволен ли си?

Реших, че е коректно да кажа, че известно време няма да съм на линия. И никой не те кара да правиш нищо. Лично аз, ако мога да помогна, ще го направя и "задочно". Заради мен. А не заради евентуалните "метани" отсреща. Явно "колегите" ти са те чули. Доволен ли си?

Извинявай приятел, но ако аз имах проблем нямаше да съм спокоен, докато не намеря решение. А ти така постави това твоето "изчезване" че е нормално да си направя такъв извод.

А сега по същество. Да се спрем на мозилата. Предполагам че използваш този браузър. Аз използвам като резервен вариант и хрома, ако искаш пробвай със него. Та за мозилата, актуализирай я. Актуализирай и флаш плеара. Да започнем от там. Трябва да изглеждат така.

http://prikachi.com/images.php?images/915/5200915U.jpg

Докарай нещата до тук и ако продължава проблема, тогава следващи напътствия.

И от какъв зор да актуализира Мозила ? Още съм си с 3.6 версия портабъл и нямам никакви проблеми. Избягвам да контактувам с хора, които ползват Хром, но тук съм го пропуснал. Оправяйте се сами, защото и бог не може да ви помогне.

И от какъв зор да актуализира Мозила ?

Още съм си с 3.6 версия портабъл и нямам никакви проблеми.

Избягвам да контактувам с хора, които ползват Хром, но тук съм го пропуснал.

Оправяйте се сами, защото и бог не може да ви помогне.

Ами например аз съм със последните версии на мозилата и плеара. И нямам проблеми. Ако обаче при човека продължава да си ги има проблемите, едно от нещата, следващият път щеше да е да се върне на по стари версии. Най вероятно става на въпрос за слаб компютър. Но човека нищо не е споменал, и аз съм длъжен, първо да го посъветвам, да си направи настройките като за як компютър, и ако не помогне тогава вече по стари версии.

ПП: Виждам че на много места оплюваш хрома. Ще споделиш ли какво имаш против браузъра. Какво точно не ти харесва.

И от какъв зор да актуализира Мозила ?

Още съм си с 3.6 версия портабъл и нямам никакви проблеми.

За да си повиши защитата срещу зловреден софтуер и за да е актуална за Flash-a.

Днес минах на новата версия на Firefox 15.0, която си работи чудесно.

За да си повиши защитата срещу зловреден софтуер и за да е актуална за Flash-a.

Днес минах на новата версия на Firefox 15.0, която си работи чудесно.

Я пак, че нещо не разбрах.

Значи смяташ, че слагайки флашплеъра, който е първата врата, от която влизат гадинките води до повишаване на сигурността ?

Не се излагай или поне не ме разсмивай.

Новите му версии/на флаш/ уж се водят по-сигурни, но дали ще притвориш врата или ще я държиш отворена е почти едно и също.

Имам чувството, че ми казваш, че на 3.6 версията на Мозилата няма да мога да сложа новата версия на плеъра, което също е много забавно.

Я пак, че нещо не разбрах.

Значи смяташ, че слагайки флашплеъра, който е първата врата, от която влизат гадинките води до повишаване на сигурността ?

Не се излагай или поне не ме разсмивай.

Новите му версии/на флаш/ уж се водят по-сигурни, но дали ще притвориш врата или ще я държиш отворена е почти едно и също.

Имам чувството, че ми казваш, че на 3.6 версията на Мозилата няма да мога да сложа новата версия на плеъра, което също е много забавно.

Тези работи достатъчно са обсъждани във форума "Сигурност и антивирусна защитата", така че нямам намерение да ти обяснявам базисни неща.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

В момента съм точно с последната Мозила и последния Флаш. Пробвах и с промяната на акселерацията и всичко останало, за което писах. Компютърът ми е същия, с който бях и преди преинстала - Интел Селерон на 2.2; РАМ 2; АТИ Радеон НD 3400, 512 МБ; С WinXP съм. Смятам, че и с доста по-стара машина не би трябвало да имам проблем, но... :о)

Пробвай да спреш от настройките на мозилата да използва хардуерното ускорение и пробвай пак.Ето как:

http://prikachi.com/images.php?images/907/5204907t.jpg

Махаш отметката и натискаш най от долу на Добре.

http://addpcs.com/software/tfc/ Теглиш това затваряш браузърите инсталираш и стартираш програмата дано да помогне ако нямате инсталирана джава няма да ви тръгне програмата
  • Автор

Пробвай да спреш от настройките на мозилата да използва хардуерното ускорение и пробвай пак.Ето как:

http://prikachi.com/...07/5204907t.jpg

Махаш отметката и натискаш най от долу на Добре.

Както ти казах, и на Флаша я спирах. И по "твоя" начин го направих - няма резултат. Освен това си инсталирах последните драйвъри на видеото. Пробвах какво ли не - май ще преинсталирам пак... Леко ми писна...:о) Толкова време карах без преинсталиране, а сега... :о) Благодаря ти!

http://addpcs.com/software/tfc/ Теглиш това затваряш браузърите инсталираш и стартираш програмата дано да помогне ако нямате инсталирана джава няма да ви тръгне програмата

Приятелю, ползвам TuneUp Utility 2012. Това упражнение го правя периодично. Често и ръчно. Понякога се "набутвам" и в регистрите - след едно от поредните ми набутвания си преинсталирах компа. :о) Благодаря ти! Накъсва ми и това е, макар и леко, но дразни.

Редактирано от Refined (преглед на промените)

Добре. Явно твоят компютър не е готов за новите, браузър и плеар. Налага се да се върнеш към по стари версии, за които се знае че са работили. Ще трябва да изпълниш всички неща които ще напиша, без да използваш самоинциатива. Ако нещо не ти е ясно първо попитай преди да пристъпиш към промяната.

Първото нещо, което трябва да направиш е да си деинсталираш плеара. Най добре да е като си изтеглиш неговият деинсталатор от тук:

http://helpx.adobe.c...er-windows.html

След това деинсталирай мозилата от контролният панел, Добавяне и премахване на програми.

Отвори %Appdata% и изтрий папка мозила. Ако можеш почисти регистрите със CCleaner

Сега си изтегли ето от тук по стара версия на Мозила и си я инсталирай.

http://www.kaldata.c...ion=show&id=821

И никога не и позволявай да се обновява. Ако искаш да достигнеш до някъде, скорост и тем подобни функции, като последната версия, можеш. Има много сайтове където предлагат оптимизация на Мозила след променяне на настройките от about:config.

Следва да си инсталираш плеара.Изтегли си го от тук и го инсталирай.

http://softvisia.com/download.php?view.1533

За да не те притеснява всеки път, когато си отворил някой клип, със предупреждението че използваш стара версия. Можеш да си го спреш от контролният панел. Кликни на иконата на плеара. След това избери Разширени. Мисля че ще намериш реда където пише: Никога не проверявай за актуализации. Ами успех.

ПП: Приятелю, по някога всичките усилия може и да са напразно. Видях че използваш някакъв оптимизираш софтуер. Това е излишно.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.