Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Асер или Тошиба

Featured Replies

Моля ви помагайте!!! Бях се спряла на този лаптоп Тошиба http://www.technomar...ellite-l850-13m , а днес видях , че http://www.technomar...50g-2354g75mnkk е намален от 1300 на 1000 лв. Асера е с по-голяма видео карта и по-голям дисплей, но ми се вижда съмнително такова голямо намаление. Вие какво ще кажете?!

Лаптопа ще се ползува за скайп, музика,филми, итнернет, фотошоп и Corel draw.

Редактирано от vanesa2007 (преглед на промените)

Защо не се спреш на друга марка? Държиш ли да е от въпросния магазин? Точно 1000лв ли ти е бюджета? За какво ще се използва? Отговори и на тези въпроси и колегите ще ти предложат най-добрите варианти от към охлаждане и производителност.

• Автор

Защо не се спреш на друга марка? Държиш ли да е от въпросния магазин? Точно 1000лв ли ти е бюджета? За какво ще се използва? Отговори и на тези въпроси и колегите ще ти предложат най-добрите варианти от към охлаждане и производителност.

Не държа на никоя марка. Бюджета ме е 1000 лв. Просто гледам характеристиките на лаптопите и за тези пари не виждам друго с по-хубави параметри. Може i5 да е по-добър , но за тези пари има само с вградени видео карти или на Nvidia 520, а те спадат към 3 клас. Затова съм се спряла на i3 процесора, и картата на АМД 7670 която е в средата на 2 клас, а и нали уж АМД са по добре за лаптоп.Ако бъркам нещо, моля посъветвайте ме!

За какво ще се ползува лаптопа съм писала в предишния пост. Игри няма да се играят. И наистина държа покупката да ми бъде от Техномаркет или технополис.

В рамките на бюджета - HP ProBook 4530s

С 25 лв. над бюджета - Lenovo IdeaPad G570A.

Lenovo-то определено е по-добрият избор. Препоръчвам него, ако тези 25 лв не са проблем!

Lenovo-то определено е по-добрият избор. Препоръчвам него, ако тези 25 лв не са проблем!

Напълно съм съгласен.Леновото хем е здраво по конструкция,хем има i5 мощен процесор,хем има доста хардиск,хем има бърза и обемна рам,а и дори и видеокартата е добра!!!ОПРЕДЕЛЕНО леново!

• Автор

Напълно съм съгласен.Леновото хем е здраво по конструкция,хем има i5 мощен процесор,хем има доста хардиск,хем има бърза и обемна рам,а и дори и видеокартата е добра!!!ОПРЕДЕЛЕНО леново!

Ама тази видеокарта е 4 клас. Какво и е хубавото?! И лаптопа няма USB 3.0

След като не играеш игри най-добре е да вземеш лаптоп с вградено в процесора видео, като вече има доста модели с новото поколение i3/i5 и HD4000. Не виждам изобщо за какво ти е бърза видеокарта - само ще грее повече и ще харчи батерия, а няма да я ползваш. ВНИМАНИЕ - в някои магазини некоректно е представена информация, че има модели с Pentium B9xx процесори и HD3000/4000, което е невъзможно! Видеото е вградено в процесора и само i3/i5 процесорите са с HD3000/4000. Не знам дали е от некомпетентност или с цел да се заблудят клиентите, ама внимавайте какво купувате.

Моето предложение е за SAMSUNG NP300E5Z-A04BG

Като не си геймър и ти сам каза ,че не играеш много много на игри....Тогава закво ти е мощна видеокарта за украса?За USB 3.0 вече си е доста голям проблем,щото няма да можеш да ползваш USB 3.0 флашка/хардиск и ако често боравиш със флашки и външни хардискове и особенно за хардисковете които вече май повечето подържат 3.0...Дори да поцъкваш само от време на време,какви игри играеш?Аз също съм със слаба видеокарта NVIDIA Geforce GT520M и да ти кажа честно на мен ми стига,щото и аз само от време на време поцъквам.Аз играя най-вече Portal,NFS The run,Quake 4,FIFA 12,мда слабички игри ,но важното е ,че и дори на резолюция 1680x1050 и всичко като е на макс не ми засича...

Определено 4000HD на Intel при Samsung стои пред ATI-AMD Radeon HD 6370M на Lenovo.

.http://www.notebookc...st.14096.0.html

Редактирано от ivaylo71 (преглед на промените)

• Автор

Разбрах , че никой не харесва тошиба и асер .А според мен имат хубави характеристики, но не знам как е охлаждането. Много ме примамваше големия дисплей на асера, хард и 2 гига на видеокартата.

Да ви питам тогава за нещо различно http://www.technopolis.bg/b2c/details/519998/P11010101/Laptop-LENOVO-IDEAPAD-G580AH.

Какво ще кажете. Сигурно веднага ще го отхвърлите заради стария процесор.

Аз не мога да разбера това с видео картата... Какви 2 GB, то и да ги има, няма начин да ги използва дори... За какво държиш на такава карта, която само товари бюджета и ще трябва да се реже от други компоненти? Не виждам логиката!

п.с. Процесора не е стар, но в 1000 лв се взима по-добро! Нямаш нужда от външно видео!

След като не играеш игри най-добре е да вземеш лаптоп с вградено в процесора видео, като вече има доста модели с новото поколение i3/i5 и HD4000. Не виждам изобщо за какво ти е бърза видеокарта - само ще грее повече и ще харчи батерия, а няма да я ползваш.

• Автор

И аз не знам наистина на какво да държа. Чета от тук и там и се опитвам да схвана това онова. Не искам да пазарувам по интернет. Държа на техномаркет или технополис. Бюджета ми е 1000 лв. И искам да взема най-доброто което мога за тези пари. Трябва ми по-голям хард, че обичам да складирвам много музика, филми и снимки. Трябва ми лаптоп който да се справя добре с фотошоп и корелдрау. Големия екран щеше да ми бъде предимство за гледането на филми. Ама не държа много на него , защото сега ползувам 10.1 инчов нетбук и пак гледам филми. Много ми се искаше матов дисплей, ама те са преди всичко самсунг, а нали не ставали... Ако ще помагате , помагайте защото при всяка вероятност утре ще се купува.

1000 лева бюджет! Външно видео НЕ ти трябва! Търсиш размер на екрана и матов дисплей? Да сведем изискванията до абсолютният минимум!

Ето според мен нещо, което ще ти удовлетвори всички искания: ASUS K53SD-SX1257DM Brown 6GB, но е гланцов дисплей.

Това е още по-хубаво със само 25 лв над бюджета Lenovo IdeaPad G570A Metal Dark Brown 59-303864 4GB, ма пак е гланц...

Иначе ето ти матов: Lenovo ThinkPad Edge E530 NZQAMBM Black 15-inch 4GB, но губиш по-бързият процесор...

И понеже разводних поста достатъчно за капак: Нещо, което отговаря на ВСИЧКИ твой изисквания, с i5 процесор, матов екран, метален корпус, голям HDD и приличен размер на екрана:

HP ProBook 4530s A2 Metallic Gray 4GB С ЧАНТА с 50 лв над бюджета...

Тук обаче жертваш от лесното отваряне и поддръжка, а и повече проблеми има напоследък с HP и колегите биха го критикували като избор...

Не знам защо искаш да пазаруваш от Техно*** От тези сайтове ще ти е по-изгодно!

Поздрави и лека вечер!

Тук обаче жертваш от лесното отваряне и поддръжка, а и повече проблеми има напоследък с HP и колегите биха го критикували като избор...

Защо казваш ,че HP не ставал?HP Probook е много готина и курава бизнес серия на HP и самите лаптопи са много добре изработени.

Какво "лесно отваряне"?Мисля ,че под "лесно отваряне" се има впредвид ,че има ключалка на дисплея и не се отваря "лесно"?!

Доколкото знам HP Probook моделите нямат ключалки.Незнам може тоя да има....Ей...голям проблем-да си мръднеш пръста за да отключиш...

Поздрави и лека вечер!

Редактирано от Atanasjeliazkov (преглед на промените)

Достатъчно е изписано по въпроса, нямам предвид някакви ключалки, а цялото обслужване на машината и въобще "качеството", което предлага. Аз лично вече не бих го взел, след проблемите на които се нагледах. В началото много ми харесваше, но се оказа лош избор...

Много ми се искаше матов дисплей, ама те са преди всичко самсунг, а нали не ставали...

за какво не стават ако смея да попитам?

И понеже разводних поста достатъчно за капак: Нещо, което отговаря на ВСИЧКИ твой изисквания, с i5 процесор, матов екран, метален корпус, голям HDD и приличен размер на екрана:

HP ProBook 4530s A2 Metallic Gray 4GB С ЧАНТА с 50 лв над бюджета...

Поздрави и лека вечер!

Всъщност HP Probook 4530s много лесно се отваря. Ето едно

Аз лично вече не бих го взел, след проблемите на които се нагледах. В началото много ми харесваше, но се оказа лош избор...

Би ли споделил накратко (ако не те затруднява) за проблемите (не ми се търси из темите), че обмислям по натам да взимам един HP Probook 4540s

И като трябва да смениш термопастата пак е толкова лесно? Че той тука свали едно капаче и нищо повече... Прегряване, скапване на харда (на една приятелка точно в момента е в гаранционният сервиз, а няма и 9 месеца...), но най-вече прегравяне, сякаш са направени да изкарат гаранцията. В момента ако искаш качество на достъпна цена- Леново, а гледам и Самсунг са свалили цените, за 850 лв вчера намерих един в които ми останаха очите...

По добре е да изчакаш малко, и да събереш парички за нещо малко по добро ;). Ако не можеш бих ти препоръчал нещо съвсем различно а именно: http://www.notebooks...n2s2vge 24812vg

надвишава бюджета минимално, но е по добър избор от всички останали евтини боклуци.

Не сравнявай само компонентите, това не са домати да гледаш да вземеш повече ...

Редактирано от FlagOfHate (преглед на промените)

бих ти препоръчал нещо съвсем различно а именно: http://www.notebooks...n2s2vge 24812vg

Добре де, а може ли линк в България с цената му в България.........................................

не съм запознат с българският пазар.

Тогава какво коментираш? Наясно си, че тук цените скачат заради надценката... Не се занеш къде, как и с каква доставна цена би могло да се намери. не знаеш дали въобще го има в България........

не съм запознат с българският пазар.

Всъщност след търсене с Google; LENOVO ThinkPad L530 N2S2UBM 4GB - 1889.00лв. с ДДС

Е??????????????????????????????????????????

Добър е, ама е бизнес клас. Едва ли има хубав звук. Иначе корпуса ще да е по-здрав от доста други марки и модели. Клавиатурата... и тя. Де да беше и матрицата IPS. И за матриците. Гланцовите показват много по-чиста и наситена на цветове картина. Не знам защо някой ще иска матов, в къщни условия? Стъклата на прозорците не са матови нали? Може да отразяват, но се вижда чисто нали? Ако бяха матови, нямаше да има толкова отражение, но за зметка на това, картината се губи. И резолюцията му е гадна.. не бих си го взел. По-добре едно Сони. Поне дисплея ще е VAIO.

Редактирано от deathxxx (преглед на промените)

quickJO, изобщо не съм запознат с ситуацията, но предполагам цената е подобна, дори по ниска, понеже е напасната за българският пазар, който каза ти е за потребители с по тесни джобове. L сериатя е точно за хора които искат качество и не искат или не могат да инвестират в нещо от по високият сегмент.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.