Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

За съжаление ще те разочаровам... Ще ти дам един линк: За геймърските лаптопи и бюджет 800 лв., а 400 паунда по курс на БНБ прави 988 лв.

За 1000 лв в България може да се вземе нещо по-добро:

/1/]Samsung NP300E5Z-S04BG - в моента не е наличен, но струваше 859 лв.

Samsung NP300E5Z със SSD

Acer Aspire 5750G с i3 процесор, че и външно видео...

ASUS X54HR-SX196D - също с i3 и външно видео...

Всеки един е по-добър от избраният от теб...

След дъжд качулка!

1. Когато пуснеш игрите въобще няма да ти хареса как изглеждат, защото вграденото видео е твърде слабо.

2. Лаптопите не са за игри! Ще видиш след месец, два защо, но прочети темата, която ти дадох и те моля, ако искаш да имаш по-дълго време машинката- не пускай игри!

Поздрави и лек и успешен ден!

Благодаря ти за изчерпателния отговор брато :)

Сега за курса ли ще спорим? 1000 лв излиза грубо! Не вярвам в Англия боклуците да са толкова скъпи... Друг е въпроса, за който никой не се сеща! Има или няма легален Windows на машината в тези 1000 лв? Което пак, показаният от мен Самсунк за 860 лв + Windows за около 200 лв, легален- малко сме над тези 1000 лв, но пак... Ако все пак има операционна система- то покупката не е лоша, нито скъпа, но няма да даде това, което иска автора. Говоря за игрите. Останалото (ежедневната работа)- да, ще върши чудна работа :)

Дори да включва ОС в цената - пак е скъпо...

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Дори да включва ОС в цената - пак е скъпо, но е като един вид бонус...

Не е бонус, плащаш си го. По-скоро на преференциална цена от, да кажем, 150 лв, а не 200.

Acer Aspire E1-571G със същият процесор, по-малък хард и RAM, но с външно видео! (не ми се търси конкретният модел!)

Microsoft Windows 7 Home Premium x64 bit EN - 199.38 лв.

Сега за курса ли ще спорим? 1000 лв излиза грубо! Не вярвам в Англия боклуците да са толкова скъпи...

Друг е въпроса, за който никой не се сеща! Има или няма легален Windows на машината в тези 1000 лв?

Което пак, показаният от мен Самсунк за 860 лв + Windows за около 200 лв, легален- малко сме над тези 1000 лв, но пак... Ако все пак има операционна система- то покупката не е лоша, нито скъпа, но няма да даде това, което иска автора. Говоря за игрите. Останалото (ежедневната работа)- да, ще върши чудна работа :)

Курса нека го оставим на страна :) да поговорим малко за игрите ... Аз няма да играя някакви супер тежки игри като Wow Craft и темподобни стратегии а нещо по простичко и по леко като например сега чакам да излезнат новите FIFA13 и PES13 или някое ново NFS тия игри супер много ли ще го натоварват или въобще няма да ги подкара :D

За подкарване - ще ги подкара, но колко добре и как ще вървят е друг въпрос... Другото което съм казвал често - лаптопите не са за игра. :)

Курса нека го оставим на страна :) да поговорим малко за игрите ... Аз няма да играя някакви супер тежки игри като Wow Craft и темподобни стратегии а нещо по простичко и по леко като например сега чакам да излезнат новите FIFA13 и PES13 или някое ново NFS тия игри супер много ли ще го натоварват или въобще няма да ги подкара :D

линк за HD3000, NFS Shift го подкарва на Low с 24.9 до към 33.8 кадъра в секунда. Минимума е 24 кадъра! А минимума за някаква нормална игра аз го слагам на 30... Всичко на High е трагично! Стига до 8.7 кадъра в секунди, което си е слайдшоу, не гейминг на High детайли. Това е игра от 2009-та година.

Сам си прави сметките...

Отделно при настолен компютър имаш вентилатор на процесора, вентилатор на видеото и още един поне на захранването. Всеки един по-голям и по-ефикасен в охлаждането от малкият вентилатор в лаптопа, отговарящ за охлаждането на всичко... Самата топлина, натрупана по време на игра причинява редица негативни ефекти- забавяне в производителност, прегряване с възможност за изключване на машината внезапно, съкращаване живота на компонентите и т.н.

.:edit:.

това е конкретно за видеото. Отделно и процесора е малко слабичък... Сам си прави сметките, но най-добре ще видиш, когато инсталираш играта и пробваш...

А и не е с HD3000 а с най-слабото - http://ark.intel.com/products/63915/Intel-Pentium-Processor-B970-2M-Cache-2_30-GHz

Може. Уж всички мобилни щяха да са с 3000... Така или иначе за HD2000 няма тестове, толкова подробни... Та- автора да си прави сметка.

п.с. Само за сравнение ще дам AMD как се представят с тяхната HD6350, а не с HD6550, която (втората) е по-добра вградена видеокарта: линк (при мобилните нямам сравнение! това е за настолните! Но изхождам от това, че при Intel мобилни и настолни са еднакви!)

Ами не е и с HD2000 дори да има. IntelHD е възможно най-орязания вариант. Става за филми и толкоз.

HD3000 го има в горните модели i3/5/7.

пс. Не са еднакви. Мобилните са по-слаби.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ами не е и с HD2000 дори да има. IntelHD е възможно най-орязания вариант.

HD3000 го има в горните модели i3/5/7.

Прекрасно...

Не ме разбирай погрешно аз съм с него (десктоп) и съм много доволен. Но съм далеч от мисълта да купувам машина с такова за игри. :no-no:

За игри поне AMD! Ако ще е вградено... То и външно в повечето случаи идва по-добре AMD (Ati).

Благодаря ви момчета за отделеното време и получената информация :) Сега вече ми е по-ясно с каква машинка си имам работа :wink12:

Благодаря ви момчета за отделеното време и получената информация :)

Сега вече ми е по-ясно с каква машинка си имам работа :wink12:

Проблема идва, че от начало не е зададен бюджет и, че в БГ имахме 4 почивни дни и повечето ни нямаше във форума...

п.с. boika11: какво си? Момче или момиче, че не мога да реша в каква форма да пиша...

За в бъдеще питай по-конкретно. За нас важно е какво (лаптоп или настолен), бюджет (паричките), предназначение (какво ще се прави на машината) и (ако става дума за настолен) има ли какво да се ползва от стар компютър. На последък е важно да се уточни и дали ще се клоква или не...

Поздрави и лека вечер! Дано машинката ти служи вярно дълго време!

Проблема идва, че от начало не е зададен бюджет и, че в БГ имахме 4 почивни дни и повечето ни нямаше във форума...

п.с. boika11: какво си? Момче или момиче, че не мога да реша в каква форма да пиша...

За в бъдеще питай по-конкретно. За нас важно е какво (лаптоп или настолен), бюджет (паричките), предназначение (какво ще се прави на машината) и (ако става дума за настолен) има ли какво да се ползва от стар компютър. На последък е важно да се уточни и дали ще се клоква или не...

Поздрави и лека вечер! Дано машинката ти служи вярно дълго време!

Ми като за начало съм момче :D за в бъдеще ще се старая да съм по-конкретен :) и още веднъж ще ти благодаря само,че този път за хубавото пожелание :)

Аз ти пожелавам да удариш шестицата и да го подариш на някой друг да го ползва дълго-дълго време! quickJO пожеланието ти прозвуча като проклятие. :biggrin:

quickJO пожеланието ти прозвуча като проклятие. :biggrin:

Еееее, не е проклятие, защо така реши?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.