Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за 2 конфигурации

Featured Replies

Колебая се от тази която ми препоръча и тази http://nikem-bg.net/...escription.html . Коя е по-добре ?

Колегата @gothicrock ти е препоръчал малко по-добра видеокарта с по-евтино захранване, но леко се съмнявам, че процесорът ти ще е достатъчен. От друга страна не може да очакваш почти никакъв ъпгрейд в бъдеще с това захранване. Ако трявба да се запълнят парите до 250 лева, може да се вземе дори малко по-мощно захранване с HD6670. Просто няма смисъл да се дават малко повече пари за видеокарта при тоя бюджет и то за сметка на захранването. Иначе в бъдеще пак ще трябва подмяна на захранване, ако решиш да вземеш наистина геймърска видеокарта. Примерно тоя вариант:

SAPPHIRE HD6670 1G GD5 BULK - 1 бр. - 147.38 лв.

Corsair 500W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 107.85 лв.

Обща стойност - 255.22 лв. с ДДС

Тук няма да се притесняваш при какъвто и да е бъдещ ъпгрейд, стига да не решиш да ползваш две видеокарти в CF или SLI.

А тая карта, която си дал като линк е по-нова, но доста по-слаба. Близо два пъти по-бавна, а при тоя процесор тая слабост ще се усети. И между другото, добре е да се клокне тоя процесор, ако все пак решиш да вземеш предложението на колегата.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Ето тестове на CM Elite Power 400W:

Публикувано изображение

източник

В червено се вижда как захранването без никакви проблеми дава 395W, като линията +12V дава 324W. В зелено е дадена работата на захранването при оптимално натоварване на E6300 + HD7750, където дори и КПД-то е доста прилично - 80,8%.

А HD7750 е нисък клас геймърска карта, която чудесно си пасва с E6300, и ако авторът на темата няма високи претенции, ще може доволно да си разцъква игрички.

Ето тестове на CM Elite Power 400W:

Публикувано изображение

източник

В червено се вижда как захранването без никакви проблеми дава 395W, като линията +12V дава 324W. В зелено е дадена работата на захранването при оптимално натоварване на E6300 + HD7750, където дори и КПД-то е доста прилично - 80,8%.

А HD7750 е нисък клас геймърска карта, която чудесно си пасва с E6300, и ако авторът на темата няма високи претенции, ще може доволно да си разцъква игрички.

Не съм казал, че не си пасва. Чисто и просто е необходим клок на процесора за някои игри. Все пак това е E6300. Ти му препоръчваш карта, подобна на моята GTX 460 768 MB с доста по-добрия и клокнат E6750. Ами не става добре работата, повярвай ми :) Таблици може да си даваш до утре, колкото си искаш, но реалността е различна моето момче.

И между другото при тестове Корсара дава доста повече от обявените 430 вата. А и го препоръчвам за друго. Много ми хареса в IB конфигурацията. Имам недоверие вече на CM. Знам за темата в бисерите, но това е истина. CM е евтинийка.

Не съм казал, че не си пасва. Чисто и просто е необходим клок на процесора за някои игри. Все пак това е E6300. Ти му препоръчваш карта, подобна на моята GTX 460 768 MB с доста по-добрия и клокнат E6750. Ами не става добре работата, повярвай ми :) Таблици може да си даваш до утре, колкото си искаш, но реалността е различна моето момче.

Да не си си купувал GTX460. :P

GeForce GTX460 vs Radeon HD7750

А ето и сравнение между моето предложение - HD7750 и твоето - HD6670. :P

Radeon HD6670 vs Radeon HD7750

Да не си си купувал GTX460. :P

GeForce GTX460 vs Radeon HD7750

А ето и сравнение между моето предложение - HD7750 и твоето - HD6670. :P

Radeon HD6670 vs Radeon HD7750

Не бе човек. Не ме разбра. Картата идва бърза за процесора понякога или по-точно е обратно. Това предизвиква проблеми. Ето и едно по-реално сравнение при игри, но с мощен процесор, който не ограничава картите:

http://www.computerb...-und-hd-7750/6/

Прав си, че моята карта е средно около 20 % по-бърза от HD7750, но пък и процесора на колегата е по-слабичък, още повече, че предполагам не е и клокнат. А след клок нещата са коренно променени при много игри.

Аз казвам, че може да се вземе и твоето предложение, но тогава ще е добре да се клокне и процесора за да се ползват по-добре възможностите на картата. След това обаче при един бъдещ ъпгрейд, това 400 ватово захранване може да клекне още повече, ако това стане след няколко години. Тогава пак трябва да търси ново захранване за по-сигурно, защото съм сигурен какви съвети ще му дадете - захранването е старо и не трябва да се рискува.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.