Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шум във буфер Luxeon

Featured Replies

Здравейте. На скоро се сдобих със нещо подобно.

http://jarcomputers.com/p_SPK21WF21

Е беше си втора ръка. Проблема е че след пет шест минути след като ги включа самият буфер започва леко да бръмчи. Слагам си ръката на високоговорителя и усещам че вибрира. Това не се влияе от това, дали е усилен или е намален звука. Дали съм му подал сигнал или не. Въпроса ми е, какво му е? Това дали е нормално? Ако е за ремонт, поправимо ли е?

Ако някой се е сблъсквал, със подобен проблем, нека да драсне няколко реда.

Здравейте. На скоро се сдобих със нещо подобно.

http://jarcomputers.com/p_SPK21WF21

Е беше си втора ръка. Проблема е че след пет шест минути след като ги включа самият буфер започва леко да бръмчи. Слагам си ръката на високоговорителя и усещам че вибрира. Това не се влияе от това, дали е усилен или е намален звука. Дали съм му подал сигнал или не. Въпроса ми е, какво му е? Това дали е нормално? Ако е за ремонт, поправимо ли е?

Ако някой се е сблъсквал, със подобен проблем, нека да драсне няколко реда.

Да! Поправимо е.

Много от тези системи имат подобен проблем. Това е заради лошото филтриране на захранващото напрежение от изправителя, намиращ се в съббуфера. Ако сте запознат добре със захранванията, можете да го отворите и да погледнете платката/ако е отделна/ на захранването. На нея ще забележите един или два електролитни кондензатора с капацитет минимум 1000 микрофарада. Ще си купите нови , но преди това ще измерите с мултицет напрежението, което е на самия кондензатор. Примерно, ако е 25 волта, вие ще си купите кондензатори да речем 4700 или 6800 микрофарада на минимум 35 волта работно напрежение. Ще ги свържете паралелно на вече поставените на платката. Друго! Ако трансформатора/ мрежовият/ не е стегнат добре, говоря за ламелите му, то последният леко ще бръмчи. Затова старателно огледайте всичко и ако трябва някаква намеса от Ваша страна действайте внимателно, като не забравяте да изкючите напрежението/220V/, когато работите по захранването.Друго, което може да бъде е това, че всичко е много близко до самият високоговорител. Затова сериозните системи се правят със тороидален трансформатор и цялото захранване се намира в метална/алуминиева кутия/, за да не внася паразитни смущения във входа на усилвателя. Ако има нещо неясно, винаги можете да попитате. Ще Ви отговоря. Успех и системката можете да си я доработите така, щото наистина да останете много доволен.

P.S. Виждам, че сте от Попово. Ако имате проблеми и ви трябва на място помощ, обърнете се към Станислав LZ2XF - дълги години имаше магазин за сателитна техника и електронни компоненти в центъра на града. Ще ви помогне. Поздравете го от LZ4JW!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговора. И да, познавам човека, за когото говорите. Само като човека който ми поправя това онова. Непременно ще го поздравя. За буфера да явно ще го занеса. Няма да мога да се справя. Само да добавя. Сега го забелязах. Като си поставя ръката във горната задна част на буфера, и усещам че е доста топъл. Или по точно, има място където е по топло. А буфера е от дърво.Още нещо да допълня. Не е от трансформатора. Звука го издава високоговорителя. Във същото време и леко вибрира.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Благодаря за отговора. И да, познавам човека, за когото говорите. Само като човека който ми поправя това онова. Непременно ще го поздравя. За буфера да явно ще го занеса. Няма да мога да се справя. Само да добавя. Сега го забелязах. Като си поставя ръката във горната задна част на буфера, и усещам че е доста топъл. Или по точно, има място където е по топло. А буфера е от дърво.Още нещо да допълня. Не е от трансформатора. Звука го издава високоговорителя. Във същото време и леко вибрира.

Аз Ви отговорих защо се получава така: Защото влиза брум от изправителя във входа на усилвателя поради причината, че всичко е много близко до високоговорителя. Разбира се, че последният ще се чува, а не трансформатора. Това, че грее малко, не е проблем.

Подкрепям мнението на Стефан. +

• 1 година по-късно...
  • Автор

Здравейте.

Първо да се извиня, че пиша със закъснение.

Нямах свободно време да го занеса.Когато имах свободно време човека беше зает.

Искам да споделя крайният резултат.

Ами не можаха да го оправят.Оказа се че и преди това е ходил на ремонт за същата причина и са му добавяли кондензатори.

Сега отново. Оставих го да го тестват една седмица.Отново са му добавяли кондензатори, и нищо не се е променило.

Последното което ми казаха, беше:

-Проблема е във панела за регулиране.Като го изключим спира да бръмчи.Там има интеграл а аз го нямам да го сменя.

Това възможно ли е?

Здравейте.

Ами не можаха да го оправят.Оказа се че и преди това е ходил на ремонт за същата причина и са му добавяли кондензатори.

Сега отново. Оставих го да го тестват една седмица.Отново са му добавяли кондензатори, и нищо не се е променило.

-Проблема е във панела за регулиране.Като го изключим спира да бръмчи.Там има интеграл а аз го нямам да го сменя.

Това възможно ли е?

Не е практически възможно.Ако бръмченето се появява от предусилжателя, то е по- вероятно да е от проводниците. А интегралната схема не е редно да я подменяте щом цялото стъпало си работи.Тук също може да има много признаци за поява на брума, но за да се установи, трябва на място да се прослуша.И сериозно сега! С такава техника на хората в сервизите не им се занимава много, защото - ето казвам го точно, като не се обидите - какво ще изкарам от ремонта му, като нова такава система струва 100-тина лева.Работата му е доста и пипкава и трябва да се примирите донякъде с това.Аз съм Ви написал още в първият пост, че системи за компютри до такива пари са си такива.Още от магазина закупени. Ако имате път към Търново, ще ви помогна, но това значи, че системата трябва да поседи ден два при мен в работен режим. Друг начин - НЯМА! Пожелавам Ви успех.

Допълнено!

Сега забелязах, че имате и дистанционно управление. На предусилвателя  навярно се намира и неговият приемник, с интегралната схема. Има осцилатор/генератор/ който като резонира  може да разсейва хармоници, които влизат по входа на предусилвателя. Затова, тази част на "приемника"за дустанционното управление обикновено в този случай се прави в екран, което при Вас съм сигурен, че го нямате. Това също може да е една от причините. Да уточня. Хармониците са много и слизат чак до нискочестотния тракт. Това го написах заради хората, които са наясно с тази материя. За да нямаме кавги после!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Закономерен резултат от купуването на евтини китайски боклуци. Ами така са си направени по рождение. Странно е да се купува озвучаване от магазин за компютри. Както и компютри от супермаркет.

Здравейте.

Това възможно ли е?

Кондензатори не се добавят, а се подменят. Може да се добавят, само ако сме мерили старите и параметрите им са достатъчно приемливи и по-добри от на новите които се добавят. Проблема на това чудо вероятно е в неправилно опроводени маси на входния сигнал щом като при директен сигнал към крайното стъпало няма шум. Иначе на някои дето разбира ако му се позанимава може да отстрани китайските недоразумения и всичко да тръгне както е основния замисъл.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.