Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с BitComet

Featured Replies

Здравейте, не знам дали темата е на правилното място, надявам се да е....ще бъда кратък,защото не разбирам от тези неща, ще сложа снимка с проблема и се надявам някой да ми помогне да го разреша, благодаря предварително

post-303410-0-29299600-1347213986_thumb.

Потърси малко за NAT и DMZ. В общи линии трябва да дадеш на BitComet повечко контрол. Тоест да направиш BitComet изключение за firewall, който използваш. Не съм в Windows сесия, за да ти дам по-подробно обяснение. успех

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

• Автор

Направил съм го изключение, не се получи...пробвах да сменя порта пак не стана...друго не знам какво да направя, затова писах тук

превода е некадърно направен. затворения порт не прави свалянето по бавно, а качването. за да стане зелена иконката трябва да пренасочиш порта на който слуша торент клиента ти към твоето вътрешно ip (ако си с рутер/модем)

• Автор

да,не се оправи... С рутер съм, и как да го пренасоча....

Редактирано от FahitY (преглед на промените)

...

В оригинал съобщението гласи:

"Your listen port is blocked.You can still download but the speed may not be very fast.Please check your Firewall and NAT router configurations"

Превода си е точен. Можеш да кажеш, че съобщението е грешно, ама т'ва вече ще е друга песен, но пак ще си в грешка. portforwarding оказва влияние върху download, а не upload.

Не случайно, в първия си пост, споменах NAT и DMZ.

В оригинал съобщението гласи:

"Your listen port is blocked.You can still download but the speed may not be very fast.Please check your Firewall and NAT router configurations"

Превода си е точен. Можеш да кажеш, че съобщението е грешно, ама т'ва вече ще е друга песен, но пак ще си в грешка. portforwarding оказва влияние върху download, а не upload.

Не случайно, в първия си пост, споменах NAT и DMZ.

тиквата никога не съм я ползвал, щото никога не съм я харесвал, тия дето я правят явно не знаят какво правят щом такива глупости пишат... няма как затворения порт да пречи на свалянето, той пречи на качването - демек по бавно правиш рейтинг...

да,не се оправи...

С рутер съм, и как да го пренасоча....

и какъв е рутера? да гадаем ли, да хвърляме боб, да гледаме на кафе... кристално кълбо?

Редактирано от the professor (преглед на промените)

тиквата никога не съм я ползвал, щото никога не съм я харесвал, тия дето я правят явно не знаят какво правят щом такива глупости пишат... няма как затворения порт да пречи на свалянето, той пречи на качването - демек по бавно правиш рейтинг...

portforwarding - тази гимнастика винаги е засягала download. Малко не съм в компетенцията си, някое трето лице да се намеси.

Иначе и аз не я ползвам кометата, ама се оказа, че и µTorrent е гнусотия! Deluge го предпочитам по Линукс, не знам дали поддържа Windows.

Авторе, ако не си и малко навътре с материята, просто ти препоръчвам да смениш торент клиента. Ако и с друг не става, тогава ще се впускаме в повече детайли.

• Автор

Рутера е TP-LINK TL-WR340G...

http://portforward.c...0G/BitComet.htm ето как да отвориш порт... трябва да си със статично ip или рутера да ти раздава винаги едно и също, гледаш на кой порт слуша тиквата (в примера слуша на 21656) и го пренасочваш към твойто си ip (add virtual server, service port 21656; ip address тоя дето ти дава рутера (не го оставай празно както е на линка), ако си на динамичен ip адрес (dhcp) имай в предвид, че като изключиш рутера, може да ти раздаде друг адрес след включване). ако решиш да ползваш нов торент клиент просто запомняш на кой порт е бил стария и вместо да пипаш рутера си настройваш същия порт в новия торент клиент...

http://www.canyouseeme.org/ тука може да провериш дали порта е отворен, обаче торент клиента трябва да е пуснат ако няма кой да слуша на порта, дори и да е пренасочен си остава затворен...

portforwarding - тази гимнастика винаги е засягала download. Малко не съм в компетенцията си, някое трето лице да се намеси.

Иначе и аз не я ползвам кометата, ама се оказа, че и µTorrent е гнусотия! Deluge го предпочитам по Линукс, не знам дали поддържа Windows.

Авторе, ако не си и малко навътре с материята, просто ти препоръчвам да смениш торент клиента. Ако и с друг не става, тогава ще се впускаме в повече детайли.

явно толова разбираш от мрежи и рутиране... само ъплоада се засяга... и като смени клиента какво? порта пак ще си остане затворен. аз ползвам utorrent и под windows и под linux...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

...и като смени клиента какво?

Другия клиент, може би, ще конфигурира всичко нужно. За някои клиенти не се иска настройка. It just works

capisce?

Другия клиент, може би, ще конфигурира всичко нужно. За някои клиенти не се иска настройка. It just works

capisce?

не става така... ок? става само при някои рутери, ако имат пуснато upnp, но има такива при които е пуснато и пак не работи

явно толова разбираш от мрежи и рутиране...

явно толкова разбират от мрежи и рутиране, разработчиците не BitComet...

• Автор

Слагаш твоя пор и IP

Къде го намери това ?

П.П. Пробвах и с uTorrent същото е, не иска да сваля както трябва...

Къде го намери това ?

П.П. Пробвах и с uTorrent същото е, не иска да сваля както трябва...

Намерих го в моя компютър :)

Дали имаш отворен порт - не влияе на скоростта на сваляне а влияе на качването - я го пусни без рутер и виж какво е положението

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.