Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Това, че с вграденото видео няма да има проблеми с повечето игри на 1366х768, е доста пресилено изказване. ;)

Е зависи и от самата игра. :)

Понякога си е достатъчно вграденото на low settings.

ПП:Но не може да се очаква нещо повече... ;)

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Така да.

Но в темата се обсъжда конфигурацията да бъде по принцип добра за игри в рамките на дадения бюджет.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Мани мани.. той sliderum днеска много големи изказвания вади. :D Ако кутията ми става за miniATX значи съм готов да поръчвам g860 със hd7850..

Редактирано от sickmindbro (преглед на промените)

Като ще караш следващите години с двуядрен поне да е Айвито...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

ПП:Но не може да се очаква нещо повече... ;)

Няма проблем, да играе с HD 4000, ако не се включва AA. Бях подготвил нещо, което даже има мегдан за клок, ако процесора вземе да не достига и за една HD 8850 догодина, ама човека кат е решил какво да купува, защо пише да ни дразни? Все пак събраното от мен е над бюджета, който си е позволил автора на темата(той е събрал за 870лв. в коментар №1).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Кутията ми е с форм фактор ATX, мразя да я гледам направо.. ще ми напомня на сегашния компютър.. 512 MB RAM, Radeon 9250 , Celeron 2,0Ghz :lol6:

Няма проблем, да играе с HD 4000, ако не се включва AA. Бях подготвил нещо, което даже има мегдан за клок, ако процесора вземе да не достига и за една HD 8850 догодина, ама човека кат е решил какво да купува, защо пише да ни дразни? Все пак събраното от мен е над бюджета, който си е позволил автора на темата(той е събрал за 870лв. в коментар №1).

Бюджета е около 800лв. Не 100лв отгоре с няква прекрасна кутия и захранване, което идва с Cooler Master кутията(направо не ми се мисли какво е..)

Кутията ми е с форм фактор ATX, мразя да я гледам направо.. ще ми напомня на сегашния компютър.. 512 MB RAM, Radeon 9250 , Celeron 2,0Ghz :lol6:

Бюджета е около 800лв. Не 100лв отгоре с няква прекрасна кутия и захранване, което идва с Cooler Master кутията(направо не ми се мисли какво е..)

Достатъчно е добро за целта и няма как да се съберат кутия + отделно захранване с подобни параметри на такава цена, ако кутията не е някоя пластмаса за под 30лв. А ти видя ли цената на събраното от теб и че си надхвърляш бюджета със 70лв.? Значи щом ти го правиш - може, щом искаш от нас - не. :) Впрочем ,никой не те задължава да избираш въобще, което и да е предложено от нас. Може да игнорираш показването на коментарите, на който не ти е удобен, а ако си толкова напред в материала, просто се възползувай от:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на gothic и naruto, които наистина ми помогнаха и май ще премина към i3 с 6850 и ще използвам моята кутия. Само дето в никем я няма дадената видео карта в момента. И не се безпокой sliderum, нищо лично ако съм те нападнал, а ти си искал да помогнеш. Просто не ми харесва, когато някой се присмива на друг вместо да му помогне. : ) Имам в предвид коментара ти за издишащата ми идея и това как ще играя само карти с конфигурацията ми, както и да е.. можех да ви тегля майната и да отида в tom's hardware, но се оказа, че все пак има кой да ми помогне.

Редактирано от sickmindbro (преглед на промените)

можех да ви тегля майната и да отида в tom's hardware, но се оказа, че все пак има кой да ми помогне.

Ти си го направил неявно в поне няколко коментара и доста явно в този. Прав ти път и с радост, ще се лишим от присъствието ти, ако така си решил.

quickJo : Разликата е, че ако на Ферарито му вържеш един фургон(по-тежка игра.. фургона е просто пример) ще го дърпа пак с 50 км, а Ладата ще издъхне.

Ми не,на Ферарито ще му прегрее съединителя!Иначе колкото и мощна да видеокартата,щом процесора е слаб играта няма да ти върви както ти се иска.Защото да,за игри видеокартата е най-важна,но тя не може да кара играта без процесор.Те са екип.Зависят един от друг.Представи си,че си в казармата и ви разделят по двойки,ти си опитен закоравял войник и те поставят с новобранец(клюощаво пъпчиво и уплашено момче,което не знае как се държи пистолета примерно).Мислиш ле,че ще победите?Ми не,повярвай случвало ми се е нещо подобно.Знам,че примера е далеч от електрониката и компютрите,но има същият смисъл.

Мога да ти дам и друг пример свързан с коли:представи си,че си сглобяваш кола сам и сложиш двигател Хеми да речем и сложиш 2-степенна скоростна кутия,ефекта ще е същия като да караш Трабант,само дето Хемито ще бръмчи повече.

Вземи някои части сега,както те съветват и примерно след няколко месеца или година вземи някоя хубава карта,защото сега с 800 лв при това без твърд диск даже ням акак да ти се хареса цялата конфигурация,да не говорим след 4-5 години.

Редактирано от HectorDomingez (преглед на промените)

Благодаря на gothic и naruto, които наистина ми помогнаха и май ще премина към i3 с 6850 и ще използвам моята кутия. Само дето в никем я няма дадената видео карта в момента.

HD6850 вече трудно се намира и затова съм ти дал конфигурация от Sky.bg, пък Sky и Nikem работят с еднa и същa фирма вносител, така че няма проблем да си купиш нещата и от Sky.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

За съжаление нито 6850, нито 6870 са налични някъде, иначе веднага щях да предложа конфигурация с някоя от двете карти. Има го и варианта за втора ръка видео. Скоро видях някъде да се продава HD6870 за 250лв. а 6850 може да се намери за под 200лв. или съотв. GTX460 1GB и GTX560.

ASUS P8H61-M /H61/LGA1155 - 1 бр. - 94.53 лв.

I3-2100 3.1GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 208.65 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 30.66 лв.

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB - 1 бр. - 107.83 лв.

SAPPHIRE VAPOR-X HD7770 1G G5 - 1 бр. - 262.32 лв.

CM ELITE 370 BLACK NO/PSU - 1 бр. - 77.16 лв.

Corsair 500W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 109.70 лв.

Обща стойност - 890.86 лв. с ДДС

• Автор

Благодаря за предложението, но си спестил от видео картата за да вложиш по-добро дъно, захранване, хард и кутия.. А и бюджета е 800 лв. : )

BB код:

GB H61M-S2PV /H61/LGA1155 - 1 бр. - 80.91 лв.

G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 120.94 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 35.77 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 111.40 лв.

SAPPHIRE VAPOR-X HD7770 1G G5 - 1 бр. - 262.32 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 120.94 лв.

CM ELITE 371, BLACK NO PSU - 1 бр. - 77.16 лв.

Обща стойност - 809.44 лв. с ДДС Просто не възможно да се сложи по-добра видео карта :)

Линк към количката : http://nikem-bg.net/cart/45956p1r45113p1r45336p1r44626p1r46327p1r44433p1r44129p1rf.html

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.