Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със скорост при външен хард диск !

Featured Replies

Може ли някой да ми каже как да си оправя "ADATA external HDD USB 3.0 ( support 2.0 ) , 500GB, 5400rpm" ,за да прехвърля с по - висока скорост, понеже прехвърлям едва с 3-4 MB/sec ? Ползвам Win 7 x64 и дъното ми е : ASUS M4N68T ако е от значение. Просто като чета, че други хора прехвърлят файлове с по 20-30 МБ/сек , а при мене е 10 пъти по - малка и не вярвам това да е нормално . Незнам драйвери ли трябва да сменя или по - точно къде е проблемът и затова пиша тук, понеже знам че има компетентни лица и ги моля да ми помогнат. Благодаря ви предварително !

Другите хора постигат тази скорост защото са го свързали в USB 3.0 а дъното ти не подържа USB 3.0 и си го вързал на USB 2.0 и не можеш да се възползваш от възможностите на харда освен с това :)

BB код:

RP-UB344EX PCI-E USB3.0 4 PORT - 1 бр. - 28.00 лв.

Обща стойност - 28.00 лв. с ДДС

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

• Автор

Ами те другите също ползват 2.0 ? А с това ус-во ще мога ли да мина 30 МБ/сек и т.е. с това ще мога да си направя 3.0 порт на компа ли ?

1. тествай диска за бавни и лоши сектори 2. ако теста е ок може да пробваш с дефраг. (лично аз не харесвам defrag-ментирането - преместването на цялата информация на друг диск и после връщането и обратно е в пъти по бързо и по ефективно) 3. (направи преди 1) за да си сигурен че проблемът не е в антивирусната я забрани и виж как ще е скоростта

Ами те другите също ползват 2.0 ?

А с това ус-во ще мога ли да мина 30 МБ/сек и т.е. с това ще мога да си направя 3.0 порт на компа ли ?

Да поставя се на свободен PCI-E х1 слот и ще позволи прехвърляне със скорост близка до тази, с която излиза от буфера на самият диск. Не очаквайте обаче да постигнете пълната скорост на интерфейса, самият твърд диск не е достатъчно бърз.

Впрочем скоростта на четене и съответно на прехвърляне на информацията много зависи от вида, големината и броя на файловете, също и от това колко са фрагментирани. Не очаквайте твърде големи скорости от твърд диск, който е със скорост на шпиндела до 5400об/м.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да първо направи каквото ти е написал професора. С това у-во ще имаш 4 USB 3.0 и харда като го свържеш към USB 3.0 скоростта ще се покачи :) ( не мога да ти кажа с точност колко ще се покачи защото никога не съм ползвал USB 3.0, но най-вероятно може да качиш още 10-20 мб :) )

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Стига си писал наизуст! USB 3.0 няма да му помогне с абсолютно нищо или по-точно проблема с изключително бавния трансфер не е заради интерфейса. Прочети малко какви са максималните теоретични скорости и после пиши. USB 2.0 - 480 Mbps, което на теория е 60MB/s на практика се постига спокойно около 30-40MB/s. Определено има проблем, но какъв точно е трудно да се каже от разстояние. Най-лесно е да пробвате как се държи диска на друг компютър. Ако и там прави така е ясно, че диска е проблемен, ако там се държи нормално, проблем с драйвера на USB/чипсета или кой знае, може и кабела да не е наред.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Да първо направи каквото ти е написал професора. С това у-во ще имаш 4 USB 3.0 и харда като го свържеш към USB 3.0 скоростта ще се покачи :) ( не мога да ти кажа с точност колко ще се покачи защото никога не съм ползвал USB 3.0, но най-вероятно може да качиш още 10-20 мб :) )

Като не си го ползвал - защо даваш съвети и при това 100% неверни?

USB2.0 стига без проблеми скорости от 30МБ/с четене и запис на всички дискове дори и на малките 1.8" дето са на 4500 оборота

За да е малка скоростта или диска е скапан, или контролера на кутийката, или има проблем с USB портовете.

Варианта е да пробва диска на друг компютър, за да види дали проблема е в диска или в компютъра му.

Скоростите на USB3.0 са доста по-големи, но реално се ограничават от скоростите на двата диска - този в компютъра и този в кутийката между които се извършва трансфера и обикновено трансфера не надхвърля 70МБ/с

Редактирано от ined (преглед на промените)

• Автор

Кабелът ми е е малък около 10-15 см и той е USB 3.0. На друг комп с Win XP скоростта ми е по - добра, но тук с този win 7 x 64 е 3-4 мб .. как да сменя драйверите на чипсета или на дъното незнам ? И все като прехвърлям файлове почва с по 120 мб и за 3 секунди ми забива и firefox-a и харда, после след 30 сек. пак тръгва и след 10 сек пак забива.. и така за 2 мин скоростта си е 5 мб. и постоянно някакви забиви получавам, незнам вече. А харда е чисто нов.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.