Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ при избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте драги съфорумници,

Реших се да си купувам лаптоп за игри,филми и сърфиране, но предимно игри !!!!

Търся най-доброто до 1600 лева и засега съм се спрял на тази машинка :

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y580-lenovo_ideapad_y580_59349165

Дайте си мненията за този лаптоп, ако знаете друга по-мощна машинка за тея пари бих желал да споделите !!!

Благодаря Ви Предварително !!!

Хубава машинка, но за игри - НЕ. Хората не случайно са направили специализирани серии за игри. Основната причина - на преносимите компютри им куца охлаждането. Вижте коментарите в тази тема: За геймърските лаптопи и бюджет 800 лв. като не обръщате внимание на конкретизирания там бюджет, а на мненията.

Няма ли да ви е по-удобно да играете на компютър който няма да усети натоварване от 4-5 часова игрова сесия и на голям матов монитор със висока резолюция? Освен това със този бюджет можете да закупите настолен компютър който поне 5 години няма да откаже игра. А при системно натоварване от игри, лаптопа може да се скапе до 2 години.

• Автор

Еми въпроса е, че ми трябва преносим компютър !!! П.П: А и забравих да допълна, че аз не съм запален геймър, който играе най-новите заглавия !!! Аз искам лаптоп до 1600 лева, на който може да гледам филми без да ми лаги, да сърфирам в интернет и да играя игри от сорта на WoW,Lineage,League of Legends,Counter-Strike на горе-долу средни настройки !!! Тук там може да пробвам някоя по-тежка игра като CoD Modern Warfare, но това не е сигурно !!!

Редактирано от MonsterMania (преглед на промените)

Еми въпроса е, че ми трябва преносим компютър !!!

П.П: А и забравих да допълна, че аз не съм запален геймър, който играе най-новите заглавия !!!

Аз искам лаптоп до 1600 лева, на който може да гледам филми без да ми лаги, да сърфирам в интернет...

Е това го може лаптоп и за 600 лв. Айде 800, че да върши работа поне 2 годинки. Ама за игрите не е проблема какви са, а това, че охлаждането на лаптопите е много "крехко" и такива игри ще причинят прегряване, най-често от прегряването следва отлепяне на чипсета, не е покрито по гаранцията, а след ремонт винаги дават гаранция "колкото изкара" и това е...

Просто настолен компютър е в широка кутия (отдава се температурата на въздуха в нея) и има вентилатор и радиатор (цяло охлаждане) на процесора и видеото и вентилатор на захранването. Всеки един е по-голям и охлажда по-добре от единственият, мижав вентилатор в лаптопа, отговорен за охлаждането на ВСИЧКО!

Съветвам те, да забравиш за игри, от съображения към "здравето" на бъдещата ти машина!

А ако купя една подложка ???

Дали ще намаля температурата !?!

Около 5 градуса според самият лаптоп и самата подложка. Аз мойта лично я хвърлих в един ъгъл... Не ми вършеше никаква, почти, полезна работа. Просто дъното на лаптопа е една цяла пластмаса, няма как въздуха да премине през твърда повърхност, както се досещаш. Има на 2-3 места отворчета, но пак- подложката бие въздуха в долният капак на лаптопа, над този капак вече е закачена дънната платка на лаптопа, също твърд материал, и вече в/у нея са чиповете, които греят. Охлаждано с такава подложка няма как да е ефективно просто...

....

Зависи, въпроса е спорен, защото е много важно каква конструкцията на лаптопа и на подложката. Имам предвид, че на някои модели лаптопи входящия въздушен поток се взима основно отдолу и една подложка "духаща" на подходящото място би била полезна. При други лаптопи (като твоя предполагам) въздуха се взима основно през отвори около бутоните на клавиатурата (HP Probook) а при трети има направен специален "тунел" и въздуха влиза отпред и излиза отзад (ASUS ROG series). Taka че да се върнем на основния проблем: дори и да подобрим леко охлаждането пак няма да достигнем това на настолен компютър или на специализиран за игри лаптоп.

Е, да... Зависи от самия лаптоп и самата подложка... А и ROG е геймърска серия все пак. Най-доброто охлаждане е зимата, навън, с въздух -15 градуса и да играеш с ръкавици. Тогава става :D Сега по-сериозно: Този i7 и без това си е топличък. Препоръчвам ти да не играеш игри на подобна машинка.

• Автор

Тогава нещо друго може те ли да ми предложите !!! П.П.Гледах в други форуми и този лаптоп много го хвалеха,поради тази причина се спрях на този лаптоп !!!

Защо микой не пише ????

Може би защото никой колега не иска да си вкара главата в чувала да предложи лаптоп за игри... Защото като се скапе след 3 месеца ще му го забиеш в главата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.