Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете сайт за качване на снимки

Featured Replies

Здравейте. Заглавиетона темата е малко подвеждащо, затова искам да обясня: по принцип за качване на снимки и правене на албуми ползвам multiply.com , но днес получих съобщение, че от 01 декември преустановяват дейността по предоставяне на място за снимки и видео. Разочарован съм, но с безплатните неща е така. Та: търся сайт в който да мога да качвам снимки като ги организирам в папки. Безплатната услуга е желателна, но не задължителна. Изискването е предоставеното място да е неограничено. Моля препоръчайте ползвано от вас място за целта.

Здравейте.

Заглавиетона темата е малко подвеждащо, затова искам да обясня: по принцип за качване на снимки и правене на албуми ползвам multiply.com , но днес получих съобщение, че от 01 декември преустановяват дейността по предоставяне на място за снимки и видео. Разочарован съм, но с безплатните неща е така.

Та: търся сайт в който да мога да качвам снимки като ги организирам в папки. Безплатната услуга е желателна, но не задължителна. Изискването е предоставеното място да е неограничено.

Моля препоръчайте ползвано от вас място за целта.

Няма неограничено пространство. Все някога, ако не се добавят нови дискове или се подменят старите с по-обемни съвременни модели, обема информация, който може да се качи на съответният сървър ще свърши. Иначе: snimka.bg; google picasa и още много други.

Хвърли едно око тук: ... и тук: Сигурно има и други подобни из форума, тези обаче се надявам да са достатъчни. ;)

Здравейте.

Заглавиетона темата е малко подвеждащо, затова искам да обясня: по принцип за качване на снимки и правене на албуми ползвам multiply.com , но днес получих съобщение, че от 01 декември преустановяват дейността по предоставяне на място за снимки и видео. Разочарован съм, но с безплатните неща е така.

Та: търся сайт в който да мога да качвам снимки като ги организирам в папки. Безплатната услуга е желателна, но не задължителна. Изискването е предоставеното място да е неограничено.

Моля препоръчайте ползвано от вас място за целта.

Ето ви едно отлично място за вашите желания. Без заплащане, без ограничение и качване по папки, така , както Вие искате, като могат снимките да бъдат в няколко формата и с голяма резолюция. Ползвам сайта от 10 години и никога не съм имал проблем с каквото и да е. Последните ми албуми съдържаха повече от 140000 фотографии. Правите си регистрация на сайта им и всичко ви е под ръка. Не само снимки а и много други неща. Без реклама, за мен е един от най- добрите сайтове. Всеки един от албумите може да се редактира по ваше желание като му се дава достъп само на Вас или определени хора, всяка снимка може също да се редактира и много други преимущества. После ми посочвате линк и аз си тегля снимката, за която съм ви помолил. Още веднаж - това не е реклама, а много добре организиран сайт със форум и много други екстри. Има си и аудио и видеочат в отлично качество.

mail.ru

Ето ви и пример: http://foto.mail.ru/mail/stefko55/

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Aз преминах към imgur, пък и като сложа аддона към firefox става удобно . Десен бутон и веднага качва снимката Публикувано изображение

• Автор

Благодаря за бързите и разнообразни отговори. Докато намеря правилното решение се изправям пред още един проблем: на мястото, което ползвах до сега, имам качени много снимки. Администрацията на сайта дава възможност потребителите да си свалим личната информация /снимки/ като за Мозила препоръчва използването на добавката DownThemAll. Това добре, но след началото на сваляне изведнъж кростта на сваляне падна до 15 к/с. От администрацията на сайта казаха, че те не са налагали подобно ограничение и проблемът е в моята интернет връзка. Което не е вярно, защото от други сайтове свалям нормално.

Затова моля за още неща: препоръчайте програма или добавка, на която да задам линк към страницата със снимките и тя да ги свали всичките. Пробвах с FreeDownloadManager, но започна да сваля файловете във формат, разбилен от оригиналния и се отказах.

• Автор

wget

Може и да свърши работа, но не мога да се оправя в гората от команди. Моля те напиши ми правилната за сваляне на всички JPG и jpg от определен сайт.

Моля те напиши ми правилната за сваляне на всички JPG и jpg от определен сайт.

Трудоемко. Не съм запознат със структурата на въпросния сайт.

Сценарий:

Виж URl. Може да е нещо сходно: www.site.net/usr/usr-name/gallery и в този каталог да са всички снимки. Но може да има и папки/подкатегории. Съответно:www.site.net/usr/usr-name/gallery/folder1/. Респективно различни нива, от които wget да дърпа. И различно използване на -l командата.

JPG и jpg са еквивалентни понятия. Но ако си качвал снимки с различно разширение? .png, .gif.

Трябва да инструктираме wget да изтегли в текущата директория, да тегли рекурсивно, в колко нива да навлиза, както и да филтрираме какви файлове да взема. По-конкретно:

wget -nd -r -l 3 -A jpg,jpeg,png,gif www.site.net/id=12/gallery/

# -nd -no directory(в текущата)

#-A --accept, филтриране на файлове, в този случай, по-популярните за изображенията в Уеб

#-r - рекурсивно теглене

#-l 3= --level=3 с три нива задълбаваме, това зависи от структурата на сайта

приятен ден

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за вниманието към поставените проблеми. И двата вече са решени. 1. Относно свалянето на многото снимки: Google Chrome + добавката Download Master се справиха без забележки със задачата за сваляне на снимките. 2. Отказах се от безплатните места за споделяне на снимки. Оказа се, че са 5 години съм качил 1,5 ГБ материал. Имам си закупено лично пространство 12 ГБ които са предостатъчно за целта. Инсталирах системата за споделяне на снимки gallery и вече всичко е 6. Поздрави на всички и успешна семица !

Защо не си направиш собствен хостинг? Взимаш един PHP код за Upload на картинки, правиш си един сайт което е елементарно и след това сам си качваш снимките и става нещо подобно на повечето сайтове за хостинг на изображения.

• Автор

Защо не си направиш собствен хостинг? Взимаш един PHP код за Upload на картинки, правиш си един сайт което е елементарно и след това сам си качваш снимките и става нещо подобно на повечето сайтове за хостинг на изображения.

2. Отказах се от безплатните места за споделяне на снимки. Оказа се, че са 5 години съм качил 1,5 ГБ материал. Имам си закупено лично пространство 12 ГБ които са предостатъчно за целта. Инсталирах системата за споделяне на снимки gallery и вече всичко е 6.

Ами аз точно това написах в предния си пост.

Ами аз точно това написах в предния си пост.

А като скрипт какво ползваш за картинките? Или те са за лично ползване.

• Автор

А като скрипт какво ползваш за картинките? Или те са за лично ползване.

Както написах и в предния си пост инсталирах системата за качване на снимки gallery . В случая ползвам gallery 3.0.4.

Не знам какво представлява споменатото gallery, но считам, че съм длъжен да те известя за един много добър вариант.

Виждам, че си отхвърлил тривиалните решения. Затова ти предлагам такова, което въобще не е.

Вземаш един стар компютър. Max - 1BG RAM. Назначаваш за управлението му, едно Lubuntu 12.04. А после и нужния LAMP stack. И включваш машината в локалната мрежа. Следващата логическа стъпка е инсталирането на owncloud. И си ти!! А всичко е на ръка разстояние. Плюс е, че не си ограничен до качването само на снимки. Синхронизиране на календари, контакти, музика и всякакви файлове. Планира се клиент за Android OS. Реално погледнатo - твой, личен облак. Плюсовете са очевадни, минусите са малко.

Все си победител!

успех

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

• Автор

Не знам какво представлява споменатото gallery, но считам, че съм длъжен да те известя за един много добър вариант.

Виждам, че си отхвърлил тривиалните решения. Затова ти предлагам такова, което въобще не е.

Вземаш един стар компютър. Max - 1BG RAM. Назначаваш за управлението му, едно Lubuntu 12.04. А после и нужния LAMP stack. И включваш машината в локалната мрежа. Следващата логическа стъпка е инсталирането на owncloud. И си ти!! А всичко е на ръка разстояние. Плюс е, че не си ограничен до качването само на снимки. Синхронизиране на календари, контакти, музика и всякакви файлове. Планира се клиент за Android OS. Реално погледнатo - твой, личен облак. Плюсовете са очевадни, минусите са малко.

Все си победител!

успех

Идеята е наистина добра. Нещо подобно направих, но с Win платформа и съответните допълнителни програми. Но машината, с която разполагам, е прекалено стара и с ниски параметри. Освен това така и така имам закупени 12 GB и то за две години напред реших, че това е най - удачния вариант за мен. Но ти благодаря за чудесното предложение.

Защо ти е да даваш нужни пари, вместо да видиш как се прави една Форма за Upload на изображения в Интернета, правиш си я използваш услугите на 000webhost ( Това е безплатен хостинг, можеш да минеш и на платен! ), хостваш го и си качваш снимки. Аз до преди няколко седмици ползвах услугите на Prikachi и някой други хостинг сайтове, но реших да си направя мой и там ги хоствам.

• Автор

Защо ти е да даваш нужни пари, вместо да видиш как се прави една Форма за Upload на изображения в Интернета, правиш си я използваш услугите на 000webhost ( Това е безплатен хостинг, можеш да минеш и на платен! ), хостваш го и си качваш снимки. Аз до преди няколко седмици ползвах услугите на Prikachi и някой други хостинг сайтове, но реших да си направя мой и там ги хоствам.

Ами да ти кажа взех такова решение, защото това ми е второто пространство за качване на снимки, което си мени правилата. Качвам снимки няколко години и по някое време получавам съобщение, че страницата спира поддръжка. Това първо. Второ - така или иначе имам закупено пространство за лични нужди. Инсталирам, деинсталирам ... проби правя всякакви. Е, реших да го използвам и за нещо сериозно. Все пак 45 лв. на година не са много. А от платеното по-добро няма. Иначе въпросът с хостинги от подобен род съм ги отработвал, но платеното по- ми харесва.

Успешен ден

• 6 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Аз от скоро ползвам file4sms.info там си качвам както файловете така и изображенията, единственото гадно е , че ти трябва регистрация, но пък никога няма да ти изтрият файловете :)

• Автор

Аз от скоро ползвам file4sms.info там си качвам както файловете така и изображенията, единственото гадно е , че ти трябва регистрация, но пък никога няма да ти изтрият файловете :)

Сайтът ми изглежда много претрупан и не ми вдъхва ама никакво доверие. поне в момента е от вида "днес ми има, утре ме няма". А и никъде не видях правилата на сайта. Аз там файлове не бих качил ... Лично мнение.

• 6 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.