Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 15

Featured Replies

Публикувано изображение

OFF: Новата Gdata е страхотна.Раздавам 6 месечни наляво и надясно...  :D

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 145,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Смирено моля за един.... :D

Подкрепям за страхотността. Честно казано очаквах да е доста по-тежка. 

G Data CloseGap - достатъчно основателна причина за миграция...ще ти пратя ключ!

МБАМ засече следният файл:

http://dox.bg/files/dw?a=dfda6b5bb3

Ето какво мисли Вирустотал по въпроса: 

File name: vt-upload-hTVp3 Detection ratio: 2 / 45

МБАМ го засича като Trojan.Autoit. Дали наистина е зловреден този файл?

ПП: Сканирах и с НОД Антивирус 6 - казва, че е чист, но дали...

Редактирано от kook (преглед на промените)

Ма*ка му, изкара ми акъла.  :D Предлагам, като качваме архиви, да не слагаме пароли. Нема сми. Щом си в тоя раздел, си наясно с последствията. Дори и да има парола, тя се обезсмисля, след като е дадена.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Ма*ка му, изкара ми акъла.  :D Предлагам, като качваме архиви, да не слагаме пароли. Нема сми. Щом си в тоя раздел, си наясно с последствията. Дори и да има парола, тя се обезсмисля, след като е дадена.

Не е така. Архивите всеки може да ги свали и да се зарази ако са без парола. Правило е в такъв случай да се вземат мерки да няма нежелани инциденти.

KIS  14.0.0.1163   с ъпдейти от вчера 

Публикувано изображение

Който иска да го праща на Аваст и Биитдефендер: http://dox.bg/files/dw?a=fcd14fdc14

https://www.virustot...sis/1363882043/

При разархивиране - не се обади. При стартиране:

Публикувано изображение

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Съгласен съм - и на мен не ми се занимава с пароли. Понякога нарочно се инфектирам и не искам да се губи време с разни пароли. А и дори случайно попаднали хора тук - след някоя друга грешка..... ще се научат.

Съгласен съм - и на мен не ми се занимава с пароли. Понякога нарочно се инфектирам и не искам да се губи време с разни пароли. А и дори случайно попаднали хора тук - след някоя друга грешка..... ще се научат.

Кво рече? Това със заразяването... айде без коментар... ама първо е хубаво, нали адреса към зловредите да са в txt файлче и малко от малко може би да се ограничи риска от случаен пишман-Злостър да използва тези проби за лоши цели. Не, че нуждата от регистрация ще го спре,де, ма може да не му се занимава. А с парола е по-удобно, особено при повече файлове. Докса както ги трие, мога да искам също да го сваля за после. Значи да си спирам антивира и го разархивирам, после да архивирам някое от файлчетата с пас за после и тъ нъ... А и една гола дефиниция какво ти казва? Както и да е, де. Аз предпочитам да е с парола...

И аз предпочитам да е без парола за да тествам web-щита ...и съответно ако има дефиниции няма да ми позволи да изтегля заразата. Не че не мога да си изключа горе споменатия щит и да изтегля наново, но нали идеята е като изпратим файловете за анализ да се напишат дефиниции и да се ловят гадините още по време на изтегляне и като по-късна мярка при евентуално стартиране. 

Аз на моите архиви не слагам парола!Една от причинете е спомената от angel* по-горе.

3/41 - Download

3/41 - Download

3/41 - Download

7/46 - Download (Adware)

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Във връзка със паролите,за мен архива с вирусите даже и да е без парола линка към него трябва да се прикача във текстови файл,да не е директен.То и аз вече ще прикачвам.Според мен така е най-добре.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И аз предпочитам да е без парола за да тествам web-щита ...и съответно ако има дефиниции няма да ми позволи да изтегля заразата. Не че не мога да си изключа горе споменатия щит и да изтегля наново, но нали идеята е като изпратим файловете за анализ да се напишат дефиниции и да се ловят гадините още по време на изтегляне и като по-късна мярка при евентуално стартиране. 

Да пробваш уеб защитата или черния списък. Нод например има уеб скенер и черен списък, който хваща зловредния скрипт или експлойт или каквото е там причината за зловредността на страницата, но понякога адреса е само част от черния списък. Също и др. Уеб. Други обаче работят на основата на черен списък само и ако не присъства адреса в списъка, какво правим? Изключваш защитата, посещаваш страницата, използваш някакъв софтуер за нанесени промени или ровиш по папките да търсиш заплахата... Адресите които завършват на .exe може да са просто част от черния списък. Провери някой път, дали от www.алабала.com/files/зараза.exe като изключиш защитата, свалиш файла и после я включиш, той се засича. Ако ли не, то програмата не се обажда, че е открила изпълним файл, който е зловреден, а автоматично е регистрирала търсенето на адрес, който присъства в черния списък. И в този случай значи да им изпратиш пробата, няма да сбъркаш.

Да пробваш уеб защитата или черния списък. Нод например има уеб скенер и черен списък, който хваща зловредния скрипт или експлойт или каквото е там причината за зловредността на страницата, но понякога адреса е само част от черния списък. Също и др. Уеб. Други обаче работят на основата на черен списък само и ако не присъства адреса в списъка, какво правим? Изключваш защитата, посещаваш страницата, използваш някакъв софтуер за нанесени промени или ровиш по папките да търсиш заплахата... Адресите които завършват на .exe може да са просто част от черния списък. Провери някой път, дали от www.алабала.com/files/зараза.exe като изключиш защитата, свалиш файла и после я включиш, той се засича. Ако ли не, то програмата не се обажда, че е открила изпълним файл, който е зловреден, а автоматично е регистрирала търсенето на адрес, който присъства в черния списък. И в този случай значи да им изпратиш пробата, няма да сбъркаш.

Не става въпрос за посещение на опасен сайт, нито за черен списък, а за нашите архиви в темата. Ако има зараза, архивирана без парола и съответно има дефиниции още с изтеглянето ще се отстрани. Това означава, че няма смисъл да докладвам заразата на съответната антивирусна програма, защото вече има дефиниции за нея. Ако има парола, трябва да изтегля архива, да разархивирам и чак тогава, ако има дефиниции ще се активира защитата. Така или иначе има/няма парола при самото изтегляне няма да се зарази никой.

Ако има зараза, архивирана без парола и съответно има дефиниции още с изтеглянето ще се отстрани.

E, чакай, а ако са няколко файла и програмата има само за единия файл дефиниция? В зависимост от настройките и програмата, тя може да не ти позволи свалянето на целия архив...

E, чакай, а ако са няколко файла и програмата има само за единия файл дефиниция? В зависимост от настройките и програмата, тя може да не ти позволи свалянето на целия архив...

Това вече зависи от вас, как качвате и по колко зарази в архив. Затова писах, че си изключвам защитата и пак ги свалям архивите. ;)

Така или иначе няма нужда от парола, но както си прецените.

Поздрави!

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Не става въпрос за посещение на опасен сайт, нито за черен списък, а за нашите архиви в темата. Ако има зараза, архивирана без парола и съответно има дефиниции още с изтеглянето ще се отстрани. Това означава, че няма смисъл да докладвам заразата на съответната антивирусна програма, защото вече има дефиниции за нея. Ако има парола, трябва да изтегля архива, да разархивирам и чак тогава, ако има дефиниции ще се активира защитата. Така или иначе има/няма парола при самото изтегляне няма да се зарази никой.

Ами ако са два или повече файла в архива и единият се засича а другият не? Този който се засича може да е фалшиво сработване,а този който не се засича да е зловреден...Когато файловете са с парола тогава за да стартираш файла ти трябва паролата. А, тя ако е infected или virus трябва да си много зле,че да не ти светне крушката .... Много хлапета ровичкат из хостингите за да свалят някоя игричка. и накрая става играчка - плачка. И кой носи вината тогава? Аз ако не съм взел мерки този файл да е с парола. Лично аз предпочитам да ги прикачвам файловете тъй само които са регистрирани ще ги видят,а паролата е да не реват антивирусните като отвори някой страница с поста...например както правеше преди MPower качваше разни картинки и т.н. той май още е тука де... ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Цитираш по-предния ми пост, а не последния - post#1747, там ти е отговора!
Аз ги свалям 2-пъти, без защита и със защита, а дали слагате парола - по Ваш избор. Няма значение, за мен е по-добре без и съм обяснил защо. :)
Като не искате някой да се зарази - прикачен файл (само логнати в калдейта могат да го изтеглят), текстови файл - .txt и да са чели в коя тема се намират и какво теглят.

..................................
МОЛБА към всички участващи в темата!
Нека не изпадаме в крайности и не пълним темата с безсмислени и безсъдържателни off-topic – мнения от рода Левски или ЦСКА
На който не му допада темата,просто нека я подмине тихомълком.
Bсички връзки към потенциално опасните файлове да се дават във вид на текстов файл прикачен към поста,единствено да е виден резултата ОТ VIRUSTOTAL или друг скенер.
----------

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.