Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за ПЦ до 1300 лева + монитор

Featured Replies

ПЦ-то ще бъде геймърско. Харесъл процесор Интел и7 на работеща честота 3.4. и монитор SAMSUNG S23B300N с МАКСИМАЛНА РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 X 1080 и 23 '' (58.40 СМ) 16:9 LED.Видео карта искам да е на нвидиа някаква 2 ГБ и хард диск със 7200рпм.Държа на процесора който съм посочил най-вече но ако има нещо по добро пак на интел може да го предложите.За монитора ако има нещо по добро за тези пари или по малко също може да се подмени.Клавиатура и плъх имам а тонколонки или буфер не ми трябват.

• Отговори 60
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом става въпрос за геймърска конфигурация, i7 е излишен разход, тъй като преднината пред i5 е минимална при игрите.

• Автор

Добре де дайте ми конфигурацич с иъбраните от мен компоненти.Искам да е с тоси процесор.

Ще намалеят парите за видеокартата с i7,а тя е важна.

За 1300 лв. с монитор просто забравяш за i7. Излиза колкото половината ти бюджет, като сложим и един монитор и те парите свършиха. Довери се на колегите, ще ти предложат най-доброто за твоя бюджет и нужди и не се опъвай за i7 ;)

С клизма:

Публикувано изображение

Но аз лично бих опитал така: (по-добро видео и ще даде по-добри резултати в игрите в следствие на това)

Публикувано изображение

Едно доста балансирано предложение:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 128.82 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 228.03 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 93.00 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 135.40 лв.

SAPPHIRE VAPOR-X HD7770 1G G5 - 1 бр. - 268.07 лв.

21.5 PHILIPS 227E3LHSU LED FullHD 2ms - 1 бр. - 241.22 лв.

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK - 1 бр. - 68.23 лв.

Corsair 500W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 104.54 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 1 бр. - 30.46 лв.

Обща стойност - 1 297.78 лв. с ДДС

Едно доста балансирано предложение:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 128.82 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 228.03 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 93.00 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 135.40 лв.

SAPPHIRE VAPOR-X HD7770 1G G5 - 1 бр. - 268.07 лв.

21.5 PHILIPS 227E3LHSU LED FullHD 2ms - 1 бр. - 241.22 лв.

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK - 1 бр. - 68.23 лв.

Corsair 500W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 104.54 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 1 бр. - 30.46 лв.

Обща стойност - 1 297.78 лв. с ДДС

И как ще побереш видеокартата в кутията?

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

И как ще побереш видеокартата в кутията?

Българина е изобретателен!

Българина е изобретателен!

Не съм сигурен за тая кутия, но в CМ 311 номера с махането на хард дискове не минава с микро дъно. Тук вероятно ще стане с използването на един хард диск, но се питам, дали изобщо си заслужава, след като за няколко лева отгоре се взема по-нормална кутия.

• Автор

Дайте ми конфигурация с i5 щом с i7 става прекалено скъпо, и пак казвам искам видео картата да е на NVIDIA.За i3 и дума не може да става тъй като тъй като ПЦ-то ще се ползва не само за игри но тъй като те натоварват най-много затова го искам с гаймърска конфигурация.

Дайте ми конфигурация с i5 щом с i7 става прекалено скъпо, и пак казвам искам видео картата да е на NVIDIA.За i3 и дума не може да става тъй като тъй като ПЦ-то ще се ползва не само за игри но тъй като те натоварват най-много затова го искам с гаймърска конфигурация.

Поредния човек, който си мисли, че по-голямо число значи по-добър performance..Вземи един Celeron и цъкай GTA IV на MAX. :D

Публикувано изображение

Ооообаче... Това не е подобрение: GeForce GTX 650 vs Radeon HD 7850. Ще кажеш "ма тая карта си я вкарал при i3, еми ето и сравнение на другата, която съм комбинирал с i5: GeForce GTX 650 vs Radeon HD 7770. По-равностойни са, но пак AMD има превес...

• Автор

Нов таван на парите 1500 лева. Моля дайте ми конфигурация ако не с i7 то с i5. Благодаря предварително.

Я ти кажи колко са важни игрите 1-во. Че да знаем на картата ли да наливаме на паметта ли. Какво точно ще правиш на този компютър, като ще се ползва и за друго.

• Автор

Принципно го ползвам за много неща - игри, филми, музика, сърфиране, дизайн, чертане, ООП т.н. Затова искам да има хем хубав процесор хем добро видео и т.н. Айде за процесора добре i7 вярно е доста скъп но поне i5 искам да сложа иначе видеото го оставям на вас(като предпочитам да е 2ГБ). За хард диск става и някой 500ГБ 7200рпм и за монитор нямам особено предпочитания към марка но да не е по малко от 22 инча (всъщност 22 инча е супер).

Еми тогава аз предлагам така:

Публикувано изображение

GeForce GTX 560 vs GeForce GTX 650

Прекрасна е... Само дето автора настоява за nVidia...

GeForce GTX 560 vs Radeon HD 7850. Не знам дали ще го убедим за вземе AMD...

• Автор

Предполагам имаш предвид не AMD a ATI ? Иначе не съм казал че на 100% трябва видеото да е nvidia. С какво това видео е по добре от nvidia-та ?

Не, няма вече ATi, има AMD видео карти. Ми по-добро е, по-производително. Виж линковете дето давам непрекъснато за сравнение м/у различните видеокарти.

• Автор

От този сайт от който е последната конфигурация може ли да си поръчам например точно нея но зглобена да ми я доставят ?

Да. Даже сглобяването е безплатно, но трябва да си го поискаш при потвърждаване на поръчката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.