Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Скъпи съфорумци,

Може би мнозина от вас са попадали на експеримента на Кин Стоянов и Емил Янев по радио "София", свързан със създаване на литература в ефир.

Първият такъв, в който участник беше и моя милост, носи заглавието "Бунтът на русофилите". Романът е исторически. Времето на действие е наситеното със събития лято на 1886г. Щафетно разказват десетима историци, голямата част от които - преподаватели в Историческия факултет на СУ.

Линк към кратко описание на замисъла, участниците и други детайли: http://dimitaratanas...b-reality-nove/

Бих бил особено радостен, ако имаме възможност да обменим мисли относно този замисъл. :)

Излезлите дотук радиокниги са над 15, но за жалост не са достъпни до една на сайта на радиото.

Очаквайте скоро и следваща порция! ;)

Приятно слушане!

Редактирано от Visotsky (преглед на промените)

Няма такова нещо като "създаване на литература в ефир" или "reality романи"!

Аз искам да попитам дали тези "романи" са защитени от авторско право и кой има право да ги разпространява?

• Автор

Няма такова нещо като "създаване на литература в ефир" или "reality романи"!

Има един виц по тоя повод:

Когато докарали Вуте от село в зоопарка, той видял жирафа и възкликнал:

_ Е, тако'а животно нема!

Аз искам да попитам дали тези "романи" са защитени от авторско право и кой има право да ги разпространява?

Нямам представа този въпрос как е уреден, но подозирам, че ако се намери евентуален издател, готов да вложи в издаването им на хартия, водещите и автори на проекта няма да поставят неизпълними условия. ;)

Скъпи Visotsky, литературата има фикционален характер, който не може да се припокрива едно към едно с реалността.

А това, че някакви интелектуалци гледат да са по-фешън, че да им се обърне малко внимание, е съвсем друга тема. :P

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Нямам представа този въпрос как е уреден, но подозирам, че ако се намери евентуален издател, готов да вложи в издаването им на хартия, водещите и автори на проекта няма да поставят неизпълними условия. ;)

Всъщност мен ме интересува дали темата не попада в:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове, серийни номера и произведения защитени с авторски права (филми, музика снимки и други), както и заявките за такива.

• Автор

Всъщност мен ме интересува дали темата не попада в:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове, серийни номера и произведения защитени с авторски права (филми, музика снимки и други), както и заявките за такива.

Никакъв шанс! Съвършено сериозен съм. Първо - участник съм лично в проекта, второ - линка в блога ми сочи към сървъра на радиото, реално аз цитирам, а цитатът е позволен. Упоменати са всички нужни характеристики на източника, което е общоприета практика.

Скъпи Visotsky, литературата има фикционален характер, който не може да се припокрива едно към едно с реалността.

А това, че някакви интелектуалци гледат да са по-фешън, че да им се обърне малко внимание, е съвсем друга тема. :P

И това пречи по някакъв начин фикцията да бъде разказвана, а не само четена? Има някаква особено дълбинна склонност към заяждане у Вас, почитаеми. Поради което Ви моля съвсем учтиво да избягвате темите, наченати от мен, освен ако нямате да споделите нещо наистина смислено. Настоящото хич не е.

Никакъв шанс! Съвършено сериозен съм. Първо - участник съм лично в проекта, второ - линка в блога ми сочи към сървъра на радиото, реално аз цитирам, а цитатът е позволен. Упоменати са всички нужни характеристики на източника, което е общоприета практика.

В такъв случай ще го позволя.

Поздрави и лека и спокойна вечер!

И това пречи по някакъв начин фикцията да бъде разказвана, а не само четена? Има някаква особено дълбинна склонност към заяждане у Вас, почитаеми.

Това не е вярно! :nono:

Просто обяснявам неуместността на понятието "reality роман"! Четенето на литерурни произведения по радиото не е нещо ново, че да трябва да му се слагат купешки наименования. :wink12:

• Автор

Това не е вярно! :nono:

Просто обяснявам неуместността на понятието "reality роман"! Четенето на литерурни произведения по радиото не е нещо ново, че да трябва да му се слагат купешки наименования. :wink12:

Не е четене, а разказване, измисляне в реално време. Никой не отива с готов текст, а само с насоки и идеи. И това не е нова идея, но у нас не се сещам някой да я е опитвал. Замисълът като цяло е нов - десетима разказвачи под едно заглавие и общо романов вид.

В такъв случай ще го позволя.

Поздрави и лека и спокойна вечер!

Благодаря! Аз също съм от страната на настояващите за достатъчно работещ норматив относно пиратството, а и професионално имам някакъв ангажимент съм темата за защитата на авторството.

Всичко най-хубаво!

Не е четене, а разказване, измисляне в реално време. Никой не отива с готов текст, а само с насоки и идеи. И това не е нова идея, но у нас не се сещам някой да я е опитвал. Замисълът като цяло е нов - десетима разказвачи под едно заглавие и общо романов вид.

Ами пак става въпрос за фикция и "reality роман" е неуместно наименование.

• Автор

Ами пак става въпрос за фикция и "reality роман" е неуместно наименование.

Обърнете се към измислилите понятието. И играйте честно и отговорно - предложете заместител. :)

Обърнете се към измислилите понятието. И играйте честно и отговорно - предложете заместител. :)

Имам си по-важни неща за вършене. :P

• Автор

Имам си по-важни неща за вършене. :P

Какво дирите тук тогава? Отправете се без напрежение към важните неща и ни оставете да се занимаваме с маловажности. ;)

• 2 седмици по-късно...

Реалити романи, реалити телевизия, реалити храна...Важното е да се консумира- по много и на големи хапки! Всичко се профанизира(банална истина, която никога няма да изгуби своята актуалност, както изглежда). Четенето е интимен и в известна степен сакрален момент. И никога не бих го свел до равнището на нещо с етикет "реалити". Така че аз съм пас. Пък и не съм по истор. романи. Предпочитам неразкрасената фактология. Kакто е рекъл един по-умен от нас човек :" Няма нищо по-вълнуващо от истината."

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.