Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за обработка на снимки

Featured Replies

Силно непрепоръчително е да се ползва SSD за работен диск, особено скреч файла на шопа с непрекъснатото писане ще му види сметката за отрицателно време.

И пак сме със 100лв надолу http://nikem-bg.net/...0rpm-16MB-cache , но оставам на мнение, че само с ссд-то ще е по-добре.

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

Няма смисъл от 8150, след като излязоха Piledriver.

Ми не ги виждам още в никем :D Явно ако иска автора да почака за Piledriver :)

Няма и как да ги има след като тепърва ще започва доставката им.

е добре, а за какво е препоръчително да се ползва ? За системен диск ? Тоест, вместо за 5 секунди, фотошопа да стартират за 2 ? Значи точно този "препоръчителен" вариант е супер безумен.

ССД трябва да се ползва за работен диск - видео диск, скрач диск...каквото искате - за това е създадено. За това са тези скорости и за това са тези цени. Останалото е само разхищение на ресурси...

Точно така - операции, които често пишат по диска са пагубни за ssd-тата и за това ползата от SSD е само за системен диск, даже и там се правят оптимизации като спиране на индексирането, спиране на дефрагментация, местене(или премахване) на пейдж файла и т.н. SSD е глезотия за скъпи конфигурации, но в никакъв случай работен диск.

Photoshop-ът иска диск.... Иска много диск' date=' бърз диск, само за него диск. Обича RAID и NCQ, мрази Win да ползва скрач диска му за своите темп файлове. Интересува го единствено линейната скорост и не му дреме за seek time. Линейната скорост на запис му е толкова важна, колкото линейната на четене. Ето затова ти трябва RAID, не SSD. Евентуално 2 еднакви диска - единия за програми и Win, другия за документи и Photoshop scratch. П-късно купуваш 3-ти или SSD и слагаш на него Win.[/quote']

Човека се занимава професионално с Photoshop и много добре знае какво трябва, така че няма какво да ги коментираме ssd-тата.

Piledriver на 31-ви , вече съм поръчал 8350 :)

ок :D

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Точно така - операции, които често пишат по диска са пагубни за ssd-тата и за това ползата от SSD е само за системен диск, даже и там се правят оптимизации като спиране на индексирането, спиране на дефрагментация, местене(или премахване) на пейдж файла и т.н. SSD е глезотия за скъпи конфигурации, но в никакъв случай работен диск.

Това беше вярно преди може би 2-3 години. Аз съм със OCZ Vertex 4 и дискът ми има 5 години гаранция. Ползвам го повече от 6 месеца интензивно за Фотошоп и други подобни програми, които уж трябва да го скапят, а дефект не се е появил още. Друг е въпросът, че няма смисъл от дефрагментация тъй като времето за реакция на ссд-то е ~0. За половин година не съм дефрагментирал моето ссд, но веднъж седмично ръчно изчиствам temp папките.

Обаче много интересно как в различни ревюта се получават доста различни резултати:

Публикувано изображение

;) И като сложим това:

Публикувано изображение

Ще ме извиняват, ама piledrivera им закъсня с една година.

Да, гледах го това. Дори в едно ревю изкараха Vishera по-слабите процесори от булдозерите. Все пак, ползват се различни тестове. Лично аз, ако вземах компютър за работа, не бих взел такъв с i5. Казвам го, въпреки че съм фен на Интел. Обаче аз и играя така, че едва ли бих се спрял на AMD ;) Все пак нека се изчакат и цените на нашия пазар, та тогава да се правят заключения кое е изгодно и кое не. А причината, поради която бих се отказал от Интел е цената, въпреки по-скъпите дъна за FX83**. Все пак при АМД имаме и по-добра работа при многонишковите задачи, което е важното за работа. А може да се мине и с по-евтино дъно, ако нямаме намерение да клокваме. Това го казвам, ако колебанията са между FX8350 и някой i5 със заключен множител за същите пари.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Да, съсипва го, и какво ? Като се съсипе хвърляш и купуваш друг. Просто е. Ако наистина сериозно се занимаваш с видео или фото обработка няма да е никакъв проблем да си купуваш един ССД в годината.

Но това можеш да го разбереш единствено и само тогава, когато започнеш да използваш ПЦ за нещо различно от овърклок и Диабло 3, хехе...

...

Ако говорим за scratch, не е ли по-добре да се инвестира в повече РАМ? 32GB биха могли да намалят до минимум ползването на диска, а какъв да е SSD е много по-бавен от РАМа.

Това важи за всякакви суап-ове, не само този на фотошоп-а. Те са създадени да решават проблем с недостига на скъпа памет на цената на евтин, но бавен диск. Избягването на проблема със скъп диск е неразумно. Цената на SSD към DDR3 e да кажем 1 към 4, но трайността и скоростта на рама е къде-къде по-голяма

ами, ако си намери на прилична цена 4х8, защо не, но така или иначе тия снимки все на някакъв твърд диск трябва да бъдат, така че пак ще му цикли. ама всичко това при положение, че се занимава сериозно и с много RAW наведнъж. ако е някаква любителска история с 5-6 снимки на ден, не мисля че тия инвестиции са нужни...

ама всичко това при положение, че се занимава сериозно и с много RAW наведнъж. ако е някаква любителска история с 5-6 снимки на ден, не мисля че тия инвестиции са нужни...

Ми то и SSD не е нужно тогава.

Ами аз се занимавам с много Raw наведнъж (любителски но все пак) и bottleneck-а ми е не харда, а процесора. Ако пуснеш скриптовете на много процеси и РАМа стига, времето за обработка маскира операциите с харда... Аз затова не съм съгласен с тия бенчмаркове отгоре - те са за един фотошоп, а той никога не натоварва процесора на макс...

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за мненията,съветите и коментарите - определено ми помогнахте в избора,а той е следния: asrock b75pro3 s.1155 2x4gb ddr3 1600 a-data asus engt520 wd green 2tb 7200/sata3/64mb intel ssd 120gb 520 series fortron hexa + 500w - 120mm intel i5-3330/3g/6mb/box/s.1115 отново много ви благодаря!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.