Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой лаптоп да избера

Featured Replies

Здравейте, Тия дни ще си купувам лаптоп и се надявам да ми помогнете кой от двата да избера.Моделите са следните : https://www.technopolis.bg/b2c/details/512629/P11010101/Laptop-SAMSUNG-NP300E5Z-A04BG https://www.technopolis.bg/b2c/details/512652/P11010101/Laptop-SAMSUNG-NP300E5X-A05BG

i5 е на 2500МHz+turbo до 3100Mhz, a и3 е на 2400MHz без турбо i5 е с вградено видео Intel HD Graphics 3000, а i3 е с Intel HD Graphics 4000 Така, че ти си прецени. Аз бих взел i3 заради по-доброто видео :) Иначе имам същия лаптоп като тоя с i5, но има и външна видео карта.

Редактирано от ivan93bg (преглед на промените)

Разликата в скоростта на процесорите е малка, за разлика от тази на видео картите, така че аз те съветвам да направиш като мен и да вземеш този с i3-ката.

i5-2450M е 20-30% по-производителен процесор, което се смята за значителна разлика. Едно е Intel HD 4000 в i7-3610QM съвсем друго в i3-3110M. Аз бих заложил на процесорната мощ. С малко повечко RAM и hyperthreading ще се усеща, ако ще се работи с много приложения наведнъж.

i5-2450M е 20-30% по-производителен процесор, което се смята за значителна разлика. Едно е Intel HD 4000 в i7-3610QM съвсем друго в i3-3110M. Аз бих заложил на процесорната мощ. С малко повечко RAM и hyperthreading ще се усеща, ако ще се работи с много приложения наведнъж.

Как ги сметна тия 20-30% ми е интересно. Процесора не е толкова бърз. Третото поколение е с по-добра архитектура което компенсира turboto и разликата не е толкова голяма. А вграденото видео в Ivy е по-добро. A защо намеси i7-3610QM никой не знае.

Според модела процесор,HD-то работи с различни честоти. Та исках да кажа, че от i7 до i3 HD4000 се представя различно. Разбира се това важи и за HD3000. Не съм казал, че не е подобрено. DirectX 11 поддръжка,подобрен видео декодер.....по-добро е, но все пак бих си взел i5. Benchmark-ове може и сам да си откриеш и да обърнеш в проценти колко прави.

За 899лв еднозначен избор пада на Dell Vostro 2520 втора генерация. Машината разполага с: Intel® Core i3 2328M Processor, 2.2GHz, 3MB Cache,1066MHz FSB 4GB DDR3 1600Mhz (1 x 4096 MB), Up to 4 GB 500GB (5400 Rpm) 15.6' High Definition (720p) LED with True-Life Intel® HD Graphics 3000 8X DVD+/-RW Dual Layer Drive Native HD 1.0MP webcam with digital microphone 2 x Speakers (2x2W) Gigabit Ethernet network 802.11b/g/n Bluetooth 4.0 Network connector RJ45 VGA HDMI 3 x USB 2.0 Headphone jack Microphone jack Audio jack 3-in-1 card reader 6-cell Lithium Ion (48WHr) Това е бюджетен лаптоп с солидно изпълнение. Големият плюс е, че е сертифициран за Ubuntu и не му е набутана в цената фекалната система прозорци седем. Единствен минус е, че изглежда дебел на фона на модните напоследък алуминиеви анорексични консерви. В този ценови праг няма конкуренция, а факта че Линукс му лепва като прашки на дупе ме кара да поглеждам с погнуса към конкуренти производи. Кой разбира тук се спира!

Как ги сметна тия 20-30% ми е интересно.A защо намеси i7-3610QM никой не знае.

snachev e искал предполагам да каже, че въпреки че графиката е една исъща, в комбинация със различни процесори се представя по различен начин. И на ми е много странно това, но според http://www.videocard...et/gpu_list.php е друго. А дo колко тия данни са реални да кажат тия които са тествали.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

За какво ще се използва лаптопа ако е за игри просто се откажи да взимаш лаптоп. Колегите ще ти помогнат да сглобят една конфигурация за настолен компютър. Казвам ако е за игри! :)

Редактирано от Niko_only (преглед на промените)

...

Колега, може ли линк към този лаптоп. Че аз го намирам: DELL Vostro 2520 4GB с 4 г. гаранция, но с Intel Celeron B820 1.70GHz и 320GB, 5400 об./мин., SATA за 899.00лв. с ДДС...

А много ми хвана окото.

Благодаря!

• Автор

Никъде не съм казвал,че лаптопа ще е за игри.Все пак и 2та избрани модела са с вградена видеокарта. Търсим по-скоро производителност на процесора.Единия е i5,но другият е по-ново поколение. Моля придържайте се към темата. П.С: И аз искам линк за вострото наистина си е доста интересно предложение. ЕДИТ : QuickJO ти как мислиш,кой лаптоп е по-добър :)

Редактирано от xcvb (преглед на промените)

Аз лично съм им хвърлил око на цялата серия.

Нека погледнем нещата така:

Имаш i3 ново поколение, който е двуядрен с 4 нишки на 2,4 GHz линк към Интел

Имаш i5 старо поколение, който е двуядрен с 4 нишки на 2,5 GHz линк към Интел

i3 няма Turbo Boost.

i3 е с HD4000 виде, i5 е със HD3000.

IB (новите) процесори греели повече се оплакваха. SB (старите) били по-студени.

И айде стига сме сравнявали. Така може цял ден за всяка точка.

Всичко е на кантар и въпрос на лични предпочитания. Ако искаш по-добро видео- взимаш i3. Ако и другото ще ти е достатъчно- аз бих взел i5. Разликата м/у двата процесора е доста малка. Честно казано освен видеото, аз не намирам някаква съществена разлика. Дори това Turbo Boost...

HD3000, HD4000 все си е интелско видео - демек, да не се очакват чудеса от него. Така че нека това да не е критерий кой лаптоп да се избере.

HD3000, HD4000 все си е интелско видео - демек, да не се очакват чудеса от него.

Така че нека това да не е критерий кой лаптоп да се избере.

E то друга разлика има ли м/у двата лаптопа? i3 нов със 100 MHz по-нисък с/у i5 от старото със 100 MHz повече. Ще се представят на практика еднакво. Разлика ще се забележи в синтетичните тестове.

500 GB HDD и в двата, друго инфо на сайта няма.

На практика положението е еднакво с изключение на видеото... Не виждам по кой друг критерии да разграничи двата лаптопа.

Иначе да- прав си. Филми, клипчета, браузване, всичко ще прави и с двете видеа. Игри очевидно няма да се играят, та...

Вземи тоя който ти изглежда по солифдно изработен другото е без значение както вече казаха .

Вземи тоя който ти изглежда по солифдно изработен другото е без значение както вече казаха .

Ама ние сравняваме два напълно еднакви лаптопа от една серия, на един производител в един корпус :)

Вострото го вкарахме м/у другото и в България явно не е на тази цена... За съжаление. Колегата е обръщаш австралийски долари в левове, само дето тук цените се смятат по "трънският" курс. Така да го наречем.

Моят съвет е, намери си някой който си продава лаптопа от твоя град. Върви и го тествай, ако го харесаш - вземи го! Аз така бих направил ако можех да върна времето. Който е добър собственик продава компютъра си като нов (не цената, вида и всичкото му). Аз гръмнах 1100лв. за компютър както се нарича "от бакалия" - каквото сложили под капако... Лаптоп и игри е смешна работа. Само цената дето жули толкова за едното нищо.

Здравей, Хубаво е, че си се спрял на тези модели. Самсунг имат добра мрежова услуга, а и кол центъра им е безплатен, така че винаги, когато имаш някакви въпроси можеш да се обърнеш към тях без проблем. Добра работа, в сравнение с други ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.