Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение и предпоръки за следната конфигурация

Featured Replies

Човек като иска тишина, може да си вземе нещо такова, вместо да се занимава с щуротии:

CM SILENCIO 550 /SILENT /BLACK

Като го сглобя ще видя колко ще е тихо :)

А това е досегашната конфигурация която е на около 4-ри годинки

Захранването как е ? модел марка да не стане нещо... проверено ли е как са му кондензаторите ? :)

Тия LG-та са шумни явно. И аз имам такава, и бучи по същия начин.

Това бе най-евтиното в магазина, ама кой да ми каже да не вземам. Всъщност, не знам как се държи конкуренцията. Може и тя да е подобна. Когато сглобих тая конфигурация се изненадах от тишината. Човек не може да познае, че компютърът е включен. Единствено се чува шум първите 5 секунди, защото вентилаторът на процесора се развърта на максимални обороти и постепенно утихва. Захранването и то за моя изненада не издаваше и грам шум, дори като долепя ухо. Харда същата работа. Просто няма какво да шуми като е ново.

• Автор

Благодаря на всички за мненията и помоща,ще премисля още веднъж нещата и ако всичко мине нормално,ще се похваля :)

Благодаря на всички за мненията и помоща,ще премисля още веднъж нещата и ако всичко мине нормално,ще се похваля :)

Като ти шуми нещо, винаги може да вземаш допълнително охлаждане за процесора. Така и така не съм срещал Tray варианти на тия процесори и BOX-а щеш нещеш го вземаш. Иначе добър вариант наистина би било да вземеш гол процесор с афтърмаркет охлаждане. Ако пък видеото не ти стига, най-лесно е да добавиш някоя видеокарта с пасивно охлаждане.

• Автор

Захранването как е ? модел марка да не стане нещо... проверено ли е как са му кондензаторите ? :)

Захранването е на около година марката не се сещам но си спомням ,че е 600 или 650 вата или нещо такова и беше пак след доста консултации.Знам,че и тогава беше доста излишно,но пък в един момент компа се оказа с 5 диска и хич не беше много :D

Утре ако стигна ще отворя кутията да го погледна,но със сигурност е ок защото ползвам и друг комп а на този този сядам по-рядко.

Като ти шуми нещо, винаги може да вземаш допълнително охлаждане за процесора. Така и така не съм срещал Tray варианти на тия процесори и BOX-а щеш нещеш го вземаш. Иначе добър вариант наистина би било да вземеш гол процесор с афтърмаркет охлаждане. Ако пък видеото не ти стига, най-лесно е да добавиш някоя видеокарта с пасивно охлаждане.

Той и сегашния процесор е с това жалко че е за 775 иначе с него нищо не се чува,но ще отпътува :(

Човек като иска тишина, може да си вземе нещо такова, вместо да се занимава с щуротии:

Като го сглобявах нямаше такива красоти и кутията е собственно производство :) и нея може да я снимам утре :)

Редактирано от obliterate (преглед на промените)

600 W , но зависи какво е. Ако някое китайско менте, по-добре да не се слага на нова машина.

Точно и мен това ме притеснява ако е някое менте само на лепенките пише 600W иначе реално не е толкова ако е китайче ;) Затова ти си решаваш ако искаш ни кажи марка/модел ако искаш недей твоя си работа. ;]

• Автор

За тези изисквания спокойно бихте минали с това:

GB GA-F2A75-D3H A75 FM2

AMD A8-5600K X4/3.6GHZ/FM2/BOX

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

Само дето не знам защо дъната платка в количката показва, че е 0лв, иначе е 115лв дъното и ги прибавете към цената в количката:

http://nikem-bg.net/...r47067p1rf.html

282+115= ~397лв.

Edit: Останалите пари може да ги вложите в ново захранване примерно (ако старото е някой китайски боклук), по-голяма кутия = по-добър въздушен поток (т.е по-малко вентилатори, по-студени компоненти)... Сега видях и че искаш да е четириядрен и за това смених процесора :)

Наистина това е доста добра конфигурация,даже ще поразгледам дали няма да се кача на 6 ядра.

600 W , но зависи какво е. Ако някое китайско менте, по-добре да не се слага на нова машина.

Мисля,че беше на някаква турска фирма но няма как да се сетя сега,трябва да отворя кутията и да видя какво беше,утре ще го постна и него.

Тук май е време да се въведе малко ред в темата... Или поне така си мисля аз. Всеки разбира човека по различен начин...

Иска конфигурация до ~600лв за гледане на филми и браузване, която да е максимално тиха.

И за разглеждане на някоя игра?

За максимално тиха конфигурация се взима захранване с пасивно охлаждане, голяма кутия, вградена или с пасивно охлаждане видео карта и...

И искам нещо важно да добавя, че тихата конфигурация е добре поддържаната и чиста конфигурация (без особено количество прах по нея, без старите вентилатори дето бръмчат като изтребител)...

Това което съм подчертал не знам дали е вярно нека да отговори колегата?

И да вметнеме върпоса: Какво разбира под тихо? Аз на моята барака имам 5 вентилатора (като само 1 от тях е по-тих [120mm] другите са 80 и не ми е шумна...? Той може да има друга представа за думата "шум"

Така е всичко е относително за шума.Системата се подържа и по нея се правят какви ли не подобрения,специално за кутията,има 2 бр. 120mm перки на дъното на кутията една 80 на задния отвор под захранването със силиконови подложки и регулиране на оборотите, охлаждането на процесора го писах по-горе.Перката на захранването е 120-ка естественно,като капак на всичко кутията е облепена със шумоизолиращи панели.

Примерно в момента 120 ките на дъното саизключени защото е хладно и има само 2-HDD,но лятото със още 3 вътре просто нямаше как.

Редактирано от obliterate (преглед на промените)

На шест ядра не можете да се качите с FM2 сокет, защото още няма на пазара такива процесори, а и аз не знам дали са направени такива или дали въобще ще правят защото нямам много време за ровене в интернет, а и няма от къде през седмицата защото съм студент... Но тези 4 ядра и вграденото видео HD7560D са напълно достатъчни за вашите нужди :)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички за мненията и помоща.

Машинката вече е факт :)

I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155

ASROCK Z77M /Z77/1155

http://www.click2ny.com/-/amazon/asin/Blended/B004JO3L40/

Първите впечатления са много добри :))

Новия комп. е малко по-шумен е от стария с боксовото охлаждане и явно ще се вземе някакво ново хитпейпче.А и захранването и кутията вървят на там,но и в този вариант е ОК.

Само да се оправдая защо смених процесора и дъното с по-евтини.Прецених,че едва ли и с другия процесор ще кача кой-знае колко производителноста,за нуждите за които,ще го ползвам :) а стане ли време да се разделям и с него след време,мисля,че с една добра видео карта може да заприлича на геймърски :ohmy:

Да ти е честита новата машина ;) Да си я ползваш безпроблемно ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.