Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко помощ за CM HAF-922 Black

Featured Replies

Здравейте! Отпреди 1-2 седмици горният ми 200мм вентилатор започна много да "дрънчи" и вече става прекалено дразнещо, и реших да поискам съвет тук. Редовно отварям компютъра, и го почиствам както трябва (доколкото мога). Компютъра си работи 24/7, но изключа ли го за 1-2 дни след това при самото стартиране същия 200мм вент все 1 стърже някъде и се върти все едно аз го въртя с ръка. Трябва да изключа компютъра, да отворя капака и да го натисна нагоре и така се оправя, но тая работа не ми харесва, а и отделно си ме дразни при самото "нормално" въртене какъв звук издава =>

Подобно на това, но дрънчащо и отвратително. Понеже съм събрал тука едни 120-130лв + 60-те от хард диска, който продавам този понеделник, та ми се ще да си взема 2х120мм на мястото на този 200мм вентилатор. Бях намислил да си взема флашка заедно с новия хард, но може да я оставя за по-нататък.

Как ви се струва ако направя тази рокада:

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 140.24 лв.

CM 120MM CASE FAN PWM BLADE - 2 бр. - 36.86 лв.

Обща стойност - 177.10 лв. с ДДС

Другото нещо, за което исках да питам е как да махна прословутия преден панел на HAF-a и да изчистя филтъра, защото като пусна LED светлините и се е очертало тъмно петно заради праха най-вероятно, който се е насъбрал ...

Благодаря предварително! : )

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

• Автор

Индийско инфо(ма на енгличански). :)

Благодаря! Много добре е обяснено и показано. Днес след обяд ще го разглобя : )

А някой по въпроса с вента ?

Смяна?След като е работил 24/7 сумати време не мислишли,че заслужава почивка? Аз също имам един вент на видео картата при мене направо си стърже...

Здравейте! Отпреди 1-2 седмици горният ми 200мм вентилатор започна много да "дрънчи" и вече става прекалено дразнещо, и реших да поискам съвет тук. Редовно отварям компютъра, и го почиствам както трябва (доколкото мога). Компютъра си работи 24/7, но изключа ли го за 1-2 дни след това при самото стартиране същия 200мм вент все 1 стърже някъде и се върти все едно аз го въртя с ръка. Трябва да изключа компютъра, да отворя капака и да го натисна нагоре и така се оправя, но тая работа не ми харесва, а и отделно си ме дразни при самото "нормално" въртене какъв звук издава =>

Подобно на това, но дрънчащо и отвратително. Понеже съм събрал тука едни 120-130лв + 60-те от хард диска, който продавам този понеделник, та ми се ще да си взема 2х120мм на мястото на този 200мм вентилатор. Бях намислил да си взема флашка заедно с новия хард, но може да я оставя за по-нататък.

Как ви се струва ако направя тази рокада:

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 140.24 лв.

CM 120MM CASE FAN PWM BLADE - 2 бр. - 36.86 лв.

Обща стойност - 177.10 лв. с ДДС

Другото нещо, за което исках да питам е как да махна прословутия преден панел на HAF-a и да изчистя филтъра, защото като пусна LED светлините и се е очертало тъмно петно заради праха най-вероятно, който се е насъбрал ...

Благодаря предварително! : )

Във Плесио в София има и 200 мм вентилатори.
  • Автор

Във Плесио в София има и 200 мм вентилатори.

Ами не знам ... тоя 200мм много лесно се раздрънча. Ще ми се да сложа 2х120. Ще се отрази ли това по-някакъв начин на въздушния поток, по-добре ли ще е, същото като с 200мм или ще стане по-слаб ?

Това си зависи от CFM-то на вентилаторите. Но два броя вентилатори повече шум по-голям шанс някой да се развали повече пари.

• Автор

Това си зависи от CFM-то на вентилаторите. Но два броя вентилатори повече шум по-голям шанс някой да се развали повече пари.

Не знам какво да правя ... Днес трябва да направя поръчката, защото утре продавам харда и няма откъде да поръчам, а ми се ще всичко да е на едно.
  • Автор

Добре, а два по 120 мм няма ли да компенсират този 200 мм-овия ?

Това питам и аз ... по-добре ли ще е или по-слабо ще се представят.

Добре, а два по 120 мм няма ли да компенсират този 200 мм-овия ?

Едва ли ще го коменсират. Я кажи сега колко пари си приготвил за вентилатори?

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Защо да не могат да го компенсират ? 120мм има по-високи обороти от 200мм и са два ! Имам същата кутия. На твое място бих си взел 200мм понеже самата кутия е с такъв вентилатор смятам, че с 120мм ще има по-голям шум (освен ако не вземеш от по-скъпите, които не вдигат много шум) и малките събират още повече прах (заради високите обороти). Това е моето мнение :)

• Автор

За сега го оставям така пък ще се търпи ... просто исках да видя и вашето мнение, а парите ги пръснах за хард диск :D

• 2 седмици по-късно...

Защо да не могат да го компенсират ? 120мм има по-високи обороти от 200мм и са два ! Имам същата кутия. На твое място бих си взел 200мм понеже самата кутия е с такъв вентилатор смятам, че с 120мм ще има по-голям шум (освен ако не вземеш от по-скъпите, които не вдигат много шум) и малките събират още повече прах (заради високите обороти). Това е моето мнение :)

2 120ки няма да компенсират потока от една 250-ца. Напротив само ще увеличат шума в кутията.

Самите перки при 120ките са така конструирани че няма да могат да загребват по голям поток от 250ките. Това е най налкото което може да се каже от чисто аеродинамична гледна точка. Изследвания по тоя въпрос има достатъчно много направени - най добре се обърни към Гугъл и го разпитай за това. :)

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

За сега го оставям така пък ще се търпи ... просто исках да видя и вашето мнение, а парите ги пръснах за хард диск :D

Правиш грешка, че търпиш това. Разбрицаният вентил създава вибрации, които се отразяват зле на хардуера, особено на харддисковете.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.