Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълна забрана за пушене в заведенията

Featured Replies

Напълно да се забрани пушенето в ресторантите, кръчмите и местата за хранене, обмислят експерти на Министерството на здравеопазването.

Според идеята вече няма да има салони за пушачи и непушачи, както в момента позволява наредбата за борба с тютюневия дим. Лекарите са категорични, че паленето на цигари вреди на здравето на обслужващия персонал, който се грижи за клиентите. Сервитьорите и барманите били поставени в ситуация без право на избор.

“Здравното министерство работи за пълната забрана на пушене в ресторантите, но ще ни трябва време”, каза вчера д-р Маша Гаврилова, началник на отдел “Опазване на общественото здраве” и автор на наредбата за пушенето.

• Отговори 51
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Напълно да се забрани пушенето в ресторантите, кръчмите и местата за хранене, обмислят експерти на Министерството на здравеопазването.

<{POST_SNAPBACK}>

Най-накрая. Дано не се обмисля само, ами да се действа.

Най-накрая да се сетят хората, че това със салон за пушачи и непушачи е голяма простотия, като например има едно кафе до университета, там има маси за пушачи и непушачи, ама като влезеш вътре се едно, че някой е пуснал димка

Да бе,да-и как според вас ще стане това?

Начинът най-вероятно ще буде да има заведения за пушачи и заведения за непушачи.Познайте кой тогава ще фалира? cool.gif

Да бе,да-и как според вас ще стане това?

Начинът най-вероятно ще буде да има заведения за пушачи и заведения за непушачи.Познайте кой тогава ще фалира? cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Мога да ти кажа че залата за пушачи в една кръчма оня ден беше пълна и нямаше места докато в тая за пушачите имаше такива.Лично аз подкрепям идеята,от две години не пуша.

Аз пък си попушвам и не мисля,че трябва да ме дискриминират!

когато направят заведения само за пушачи-ще ходя там.Ако съм с човек,който не пуши-ще отидем в заведение,където аз няма да пуша.при всяко положение трябва да има толерантност,а не забрани! :bye:

Много по-добре е да въведат задължителни вентилиращи системи. Вчера бях на заведение, което беше препълнено, две трети от масите бяха с пушачи, сред които и аз (пуша рядко наистина) и не се усещаше нито задух, нито цигарен дим. Над всяка маса имаше одушници. Това е правилното решение според 'баче ви.

и аз съм ЗА тожа да се въведе,макар че си пуша,ама имам намерение да ги спирам!дори и мене ме дразни това,като отида някаде на Диско, да не мога да дишам от цигарен дим!

ама да не забравяме,че това все пак е България и пак май ще остане само на приказки,щото имаме НАЙ-ТЪПИТЕ депутати в света,които мислят само га мазните си задници.

Редактирано от nikola_yanev (преглед на промените)

Аз пък си попушвам и не мисля,че трябва да ме дискриминират!

когато направят заведения само за пушачи-ще ходя там.Ако съм с човек,който не пуши-ще отидем в заведение,където аз няма да пуша.при всяко положение трябва да има толерантност,а не забрани! :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

И аз съм от твойта партия ;)

Лятото ще ходя на открити заведения,да видим как ще ми забранят да пуша под небето,а пък зимата и без това ми е студено и не излизам никъде,ще си пуша в къщи-много важно :rolleyes:

то и аз отказах цигарите но пушачите определено са повече от непушачите

<{POST_SNAPBACK}>

Според данни на СЗО пушачите в България са 36.5% от населението. И тук в никакъв случай не може да говорим за толерантност, щом става дума за увреждане здравето на хора, против тяхната воля. Това важи и за пушачи, които пушат в къщи, където има непушачи (особено деца!!!). Поглъщането на вредните емисии на цигарения дим е по-вредно от поглъщането на самия дим (!!!), макар и да не е със същия интензитет. И нищо не може да оправдае тези, които го правят от простата мода или от липса на воля да се преборят с този наркотик, когато така увреждат чуждо здраве.

Според данни на СЗО пушачите в България са 36.5% от населението. И тук в никакъв случай не може да говорим за толерантност, щом става дума за увреждане здравето на хора, против тяхната воля. Това важи и за пушачи, които пушат в къщи, където има непушачи (особено деца!!!). Поглъщането на вредните емисии на цигарения дим е по-вредно от поглъщането на самия дим (!!!), макар и да не е със същия интензитет. И нищо не може да оправдае тези, които го правят от простата мода или от липса на воля да се преборят с този наркотик, когато така увреждат чуждо здраве.

<{POST_SNAPBACK}>

Но инвалидите и бабите, както и безработните, социално слабите и болните не ходят в кафенетата, затова процентите са различни.

Но инвалидите и бабите, както и безработните, социално слабите и болните  не ходят в кафенетата, затова процентите са различни.

<{POST_SNAPBACK}>

Само кафенетата ли са "обществени заведения"? И дори 50%+ от посетителите на такива заведения да са пушачи, това оправдава ли увреждането на чуждо здраве?

В по-''луксозните'' заведения има една стая за пушачи и една за непушачи....Това е най-правилното.....

Има хора,които са алергични към цигарите и това трябва ли да значи че няма да отидат на заведение?Много добре са постъпили от една страна,но за пушачите е лошо....

не,не ги оправдава,но както вече казах-нямам нищо против да има заведения където не се пуши!Дори съм твърдо "ЗА" такива заведения. :huh:

Обаче не трябва да се забранява навсякъде.когато се направи една такава забрана ефектът ще е обратен-няма да се спазва.

В казармата има един принцип: "не издавай заповеди,които знаеш,че няма да се спазват"-това опорочава и заповедта (т.е. не се изпълнява) и този,който я издава (никой не му обръща внимание и при следващи заповеди).

Аз се съобразявам с непушачите-в къщи пуша на терасата,в кабинета си не пуша,а излизам отвън,в ресторантите-само в залите за пушачи и т.н.

Защо трябва да ми забраняват да пуша навсякъде?Аз и сега не "тровя" другите около мен. ;)

П.С.Постът ми е в отговор на поста на @Сталик.dundi_d ме изпревари докато пишех sad.gif

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Каквито и закони да измислят - все ще се нарушават , защото пушачите няма да изчезнат. В заведение с 10 маси например сега има табелки за пушачи на 5 от тях , а на другите няма. Значи ли това ,че който сяда на маса без табелка не гълта дима на останалите ?Разбира се ,че не.

И аз съм пушач , каня се да ги отказвам , но как да стане когато покрай мен всички пушат , навсякъде се продават цигари, и във всички заведения се пуши било то и на една маса само. :huh:

Аз се съобразявам с непушачите-в къщи пуша на терасата,в кабинета си не пуша,а излизам отвън,в ресторантите-само в залите за пушачи и т.н.

Защо трябва да ми забраняват да пуша навсякъде?Аз и сега не "тровя" другите около мен. :whist:

:yanim:

И аз се съобразявам-като отида при нашите,които не пушат,излизам на стълбището,имам си и пепелник там ;)

При една приятелка пък пуша на терасата.Понеже си нямам пепелник пък там.

А в нас съм си сама,е имам си котета- тихо,да не стигне до Бриджит Бардо :bedtime2:

Ще ни правят като Ню Йорк :)

А за това че вдигнаха тройно цените на цигарите-много искам да бъдат вложени в нещо полезно laugh.gif ама то в Страната на Чудесата нищо не се знае къде отиваohmy.gif

Има една приказка,от баба-да е жива и здрава-я зная;)Всичката Мара втасала,че...*

Съгласна съм,че трябва да ограничат пушенето на обществени места. Но не може да забранят изцяло пушенето по заведенията.

От гледна точка на непушач, идеята ми допада, но от гледна точка на икономист :computer2: смятам, че е невъзможно да има реализация. Все пак би било чудесно да има повечко заведения без цигарен дим, дори и пушачите са на това мнение. И на мен ми е омръзнало след каквото и да е заведение всичките ми дрехи да отиват директно в пералнята, пък да не говорим как е в дискотеките...

Щом у вас се съобразявате с другите и излизате на терасата, то нищо не ви пречи и в заведенията да излизате навън и там да пушите нали. Според мен трябва да се забрани пушенето във всички обществени заведения, а не да се делят на пушачи, стаи за пушачи и т.н. Когато има такива, естествено че повечето хора ще посещават заведенията за пушещи. И когато в компанията има пушачи, в повечето случаи непушещите правят компромис и сядат в заведения за пушачи. Така наистина никой няма да иска да прави кръчми за непушачи. Най-важното от забраната за пушене е, че така ще се намали боря на пушещите българи. Естетвено това няма да стане веднага. Който иска да си пуши да го прави у тях. Не искам като се прибера и дрехите ми да смърдят на цигански катун. Каквато и вентилация да има, мириса не може да се избегне. Не ми е прияятно някой на бара да кади с цигара до мен. Мирише гадно! За нощните барове и дискотеки може и да има компромис, но по принцип аз съм против да се пуши в обществени заведения и трябва да има строги глоби за нарушилите.

В този случай се явяваш егоист.

Мислиш само от сраната на непушачите.

Трябва ли да изулиране хората само защото пушат и не могат да ги откажат?

Това е един вид дискриминация.

<{POST_SNAPBACK}>

Не могат да се откажат? Не могат или не искат? Има разлика.

Така е има разлика.

Предполагам,че по-младите пушат заради газарията.Но някои хора така са свикнали с цигарите,че не могат да спрат.Като един вид наркотик е за тях.

По-скоро е до навик.Аз също пуша,но като съм болна мога с дни да не запаля.А реша ли да ги откажа- цялата ми воля се изпарява.Хубаво е в заведенията да има вентилация,но тя е доста скъпа и повечето малки заведения немогат да си го позволят, а големите(дискотеки,кръчми) имат , но недостатъчно ефективна.а до забраната да се пуши на обществени места- все пак пуша- не съм съгласна,трябва да се обособят места където да е разрешено,било то и в ограничен брой.

Така е има разлика.

Предполагам,че по-младите пушат заради газарията.Но някои хора така са свикнали с цигарите,че не могат да спрат.Като един вид наркотик е за тях.

<{POST_SNAPBACK}>

Цигарите не са като наркотик. Те са наркотик. Но това не е никакво оправдание. Нито пък липсата на воля. Доста малко са наркоманите с воля да спрат. Но ако всички се отказваха току-така... Има предостатъчно разработени методи за отказване на цигарите - от медикаментозни до психологически. Стига човек да иска - може.

http://www.cdc.gov/tobacco/how2quit.htm

http://women.americanlegacy.org/facts/index.cfm?id=6&fid=1

http://www.smokefree.gov/

http://www.quitnet.com/?redir=http://www.c...co/how2quit.htm

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля от страната на разума. Никой не ти забранява да пушиш. Просто го прави там където няма да тровиш и умирисваш никой. Ако се забрани пушенето в обществени места мисля че ще се намли броя на пушачите. А именно това е целта все пак.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.