Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълна забрана за пушене в заведенията

Featured Replies

Щом у вас се съобразявате с другите и излизате на терасата, то нищо не ви пречи и в заведенията да излизате навън и там да пушите нали. Според мен трябва да се забрани пушенето във  всички обществени заведения, а не да се делят на пушачи, стаи за пушачи и т.н. Когато има такива, естествено че повечето хора ще посещават заведенията за пушещи. И когато в компанията има пушачи, в повечето случаи непушещите правят компромис и сядат в заведения за пушачи. Така наистина никой няма да иска да прави кръчми за непушачи. Най-важното от забраната за пушене е, че така ще се намали боря на пушещите българи. Естетвено това няма да стане веднага. Който иска да си пуши да го прави у тях. Не искам като се прибера и дрехите ми да смърдят на цигански катун. Каквато и вентилация да има, мириса не може да се избегне. Не ми е прияятно някой на бара да кади с цигара до мен. Мирише гадно! За нощните барове и дискотеки може и да има компромис, но по принцип аз съм против да се пуши в обществени заведения и трябва да има строги глоби за нарушилите.

<{POST_SNAPBACK}>

Е това си е чиста дискриминация laugh.gif

Къде ти е демокрацията,а нали сме и общество?

Или вие сте обществото.

Ние да си стоим в нас да си пушим,а за вас заведенията всичките-до едно.

Ще излизам навън-ти чуваш ли се какви ги приказваш angry.gif -че за какво изобщо ще ходя на заведение,след като трябва да пуша навън,и да се съобразявам и да угаждам на останалите ???

За вашия кеф ли да идвам ohmy.gif ?

Къде ми е на мене удоволствието от всичко това ?

А следвайки логиката ти може някой пък да не иска в заведението да има негри,или хомосексуалисти,или инвалиди,и там каквото не обича и не иска...

И те ли да си стоят в къщи – да дишате чист въздух вие и само вие.

:)

• Отговори 51
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

няколко дни не съм влизал тук и виждам,че страстите са се развихрили!

Абсолютно съм с теб,haidukpikaso :yanim: Браво за мисълта-"А следвайки логиката ти може някой пък да не иска в заведението да има негри,или хомосексуалисти,или инвалиди,и там каквото не обича и не иска...

И те ли да си стоят в къщи – да дишате чист въздух вие и само вие."

Скъпи приятелю rrruuummm,целта на всичко това не е да се намали броя на пушачите.Целите са няколко:

1.)да се затворят малките (квартални) заведения

2.)да се налеят пари в бюджета от акцизи

3.)да има клиенти за фирмите ,коитото правят вентилационни уредби

4.)да има разделение в обществото и дебат на тема,която не е чак толкова важна,от колкото да се приказва за незаконни милиони и комисионни (твоите любими "принципи"-от една друга тема)

5.)да има работа на хората,които се борят с тютюнопушенето ;)

Аз пък си попушвам и не мисля,че трябва да ме дискриминират!

когато направят заведения само за пушачи-ще ходя там.Ако съм с човек,който не пуши-ще отидем в заведение,където аз няма да пуша.при всяко положение трябва да има толерантност,а не забрани! :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

И аз съм така ... ,но повечето ми приятели пушат!Пък и това с вентилациите наистина трябва да се направи ... защото и на мене ми е доста гадничко например ако влезна в некое заведение и да ме обгърне димна завеса супер гадно! cool.gif

Или вие сте обществото.

Ще излизам навън-ти чуваш ли се какви ги приказваш angry.gif -че за какво изобщо ще ходя на заведение,след като трябва да пуша навън,и да се съобразявам и да угаждам на останалите ???

А следвайки логиката ти може някой пък да не иска в заведението да има негри,или хомосексуалисти,или инвалиди,и там каквото не обича и не иска...

:yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Само че има смислово несъответствие в аналогията ти. Негрите, хомосексуалистите и инвалидите не са избирали положението си и не могат да се откажат от него. С него те не оказват никаква здравословна вреда на околните. С оглед на това аналогията за дискриминация е несъстоятелна и преувеличена. Както вече изтъкнах - всичко е въпрос на воля.

В случая толерантност трябва да прояви този, който като резултат вреди, не този, комуто вредят. Единият компромис е крачка зад другия.....

Скъпи приятелю rrruuummm,целта на всичко това не е да се намали броя на пушачите.Целите са няколко:

4.)да има разделение в обществото и дебат на тема,която не е чак толкова важна,от колкото да се приказва за незаконни милиони и комисионни (твоите любими "принципи"-от една друга тема)

5.)да има работа на хората,които се борят с тютюнопушенето ;)

<{POST_SNAPBACK}>

1.В нашия комплекс се затвориха вече доста такива,сега две се мъчат да продават банички,боза и пица,от не знам си кога правени ;)

2.Не знам къде са ги налели тези пари-освен в джобовете си и в гърлата си бездънни ohmy.gif Ще ни слагат плакати на цигарите-буквите в букварчето ми бяха по-малки от тези :speak:Ами защо не напишете плакати и на свинското,на тортичките и другите такива-например *Не яжте тази пържола,вредна е за сърцето ви*или *Ако изядеш тази торта,утре ще станеш бъчва дебела и никой мъж няма да те иска* и т.н.

3.Преди беше същото с касовите апарати за сергиите на пазарите-някой да ми каже как приключи цялото това чудо  :speak:

4.Целта е постигната-отклоняване на вниманието на стадото :yanim:

5.Е има работа-ама за техните си хора-да стоят и да мъдрят надписи върху цигарена кутия-и то едни умозаключения като написали sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Наличието на по-голям проблем не оправдава пренебрегването на по-малкия. С оглед на което подобни отклонения са само пореден опит за оправдания.

5.)да има работа на хората,които се борят с тютюнопушенето  :speak:

<{POST_SNAPBACK}>

За мен като гражданин ползата от забраната ще бъде тази, че боря на пушачите ще се намали впоследствие. Това, че някой ще ще се налея пари в бюджета е хубаво. Това, че някой ще си сложи в джоба не ме интересува докато се върши работа и има резултати полезни за мен и нас.

Щом си толкова прозорлив, отвори си фирма за вентилационни уредби и спечели пари, а не да гледаш в канчето на другия. Никой няма да задължава да имаш вентилация само от фирмата Х на подставеното лице на депутата Y, нали.

Ако поради забраната фалират малките задимени квартални кръчмета, то тогава гласувам с две ръце ЗА.

Или вие сте обществото.

:speak:

<{POST_SNAPBACK}>

У мама и татко като си нагости защо излизаш навън като пушиш? Обясни ми на кого пречиш и защо според теб.

Напълно ми е ясно, че пушенето в зведенията няма да спре изведнъж. Не и докато има толкова пушачи. След няколко годинки когато има забрана за пушене на почти всички места и на пушенето започне да се гледа като на противообществена проява чак тогава нещата ще се променят.

Отоносно чистия въздух-ами това какво трябваше да означава? Мен ако ме кефи да дишам изгоряла гума, трябва ли да ти я тикам в носа? Като ни се промени манталитета самото общество ще те игнорира като пушач. Защото около теб мирише кофти и защото е грозно самото пушене. Ти пак си пуши, никой няма да те спира.

И да, дискриминация е. Аз като си търся работник имам изисквания да е НЕПУШАЧ. Ако не разбираш защо, мога да ти обясня надълго и нашироко.

• 2 години по-късно...

Oчаквам за отговора си да бъда разпънат на кръст, но все пак...

имам си любима фраза:

"Защо да умирам здрав, като мога да умра и болен?".

Не виждам логиката в отказването на цигарите. На мен лично ми доставят удоволствие и като за всяко такова си плащам.

Хубаво ми е да си запаля с кафето, след ядене, като ме ядоса някой, като няма какво да правя, след секс biggrin.gif ... май

само заради цигарата след секса няма и да успея да ги откажа...

Да вредни са, да скъпи са, да ама пък ми е много хубаво ;)

Който има желание да ги спира, който няма да продължава напред и като му кажат остават ти две-три години - тогава е момента да пушиш двойно повече :).

Успех на отказвачите... cool.gif

...

Пасивните пушачи също са застрашени от емфизем

Една трета от хората, изложени пасивно на много тютюнев дим, са с увредени дробове като на пушачите, установи американско изследване, цитирано от Ройтерс.

Лекарите от Детската болница във Филаделфия са изследвали дробовете на 60 непушачи на възраст от 41 до 79 години с магнитен резонанс. При 33 процента от непушачите има признаци за начално увреждане на белите дробове, което води до емфизем. Подобно увреждане се наблюдава за 57 процента от пушачите.

Непушачите са приемани за силно изложени на тютюнев дим, като са живели с пушач 10 или повече години. Най-често този период е през детството. БТА

Колега mihael ,всеки има право да се трови както намери за добре,но не съм съгласен с това МАСОВО погазване на правото на непушачите да дишат нормален въздух на обществените места,и не само там.Аз никога не съм си и помислял да пуша,въпреки че съм заобиколен от "ходещи димилки" по път и над път.За съжаление живеем в страна където няма строги закони които да се спазват,и резултата е налице.Прага на възрастта при която се започва с цигарите е все по нисък.Както казах всеки има правото да се трови и да прави каквото си иска с тялото си,но не и да се натрапва по този отвратителен начин на другите хора които не желаят да употребяват от този "бич" на човечеството.

Една трета от хората, изложени пасивно на много тютюнев дим, са с увредени дробове като на пушачите, установи американско изследване, цитирано от Ройтерс.

Лекарите от Детската болница във Филаделфия са изследвали дробовете на 60 непушачи на възраст от 41 до 79 години с магнитен резонанс. При 33 процента от непушачите има признаци за начално увреждане на белите дробове, което води до емфизем. Подобно увреждане се наблюдава за 57 процента от пушачите.

Непушачите са приемани за силно изложени на тютюнев дим, като са живели с пушач 10 или повече години. Най-често този период е през детството. БТА

Колега mihael ,всеки има право да се трови както намери за добре,но не съм съгласен с това МАСОВО погазване на правото на непушачите да дишат нормален въздух на обществените места,и не само там.Аз никога не съм си и помислял да пуша,въпреки че съм заобиколен от "ходещи димилки" по път и над път.За съжаление живеем в страна където няма строги закони които да се спазват,и резултата е налице.Прага на възрастта при която се започва с цигарите е все по нисък.Както казах всеки има правото да се трови и да прави каквото си иска с тялото си,но не и да се натрапва по този отвратителен начин на другите хора които не желаят да употребяват от този "бич" на човечеството.

Тогава хората, въобще не трябва да дишат, или да ходят с противогази, защото промишленоста и автомобилният транпорт, както и горските и други пожари, вулканичните изригвания и още маса фактори замърсяват въздуха значително повече отколкото тютюнопушенето, особено в района на тяхната локализация, която обикновено е значителна по размери, концентрацията и разнообразието на отрови е значително.

За това, че децата не трябва да пушат съм съгласен. Човек трябва да има възможността да поема отговорност за решенията и действията си когато се възползува от тях т. е. трябва да е пълнолетен!

Нарочното натрапване на пушач (вид тормоз),може да бъде обект на съдебно преследване, но трябва да се докаже.

И накрая пак в началото. Докажете, че само пасивното пушене и никакъв друг фактор, причинява емфизем и ще се съглася с Вас. Статистики много и която и да погледнеш все различни резултати показва, защото доста често са стъкмистики поръчани от определени политици или частни лица (производители или търговци, банкери и др., обикновено хора богати, които могат да си платят на социолози, учени, лекари и други анализатори, правещи изследването и статистическият резултат изведен от него),държавни агенции (ФБР, ЦРУ и др.) с цел да влиаят на общественото мнение и нагласи, както и потребяването на стоки (реклама или антиреклама, които също може да са маскирани като статистика или в тях да бъде включена "такава")

Напълно да се забрани пушенето в ресторантите, кръчмите и местата за хранене, обмислят експерти на Министерството на здравеопазването.

Това никога няма да стане.

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

Харесва ми да пуша и не мисля, че е чак толкова отвратително действието, което извършвам. Смятам за доста по-ужасно - смока нан София, дупките, в които си разбивам колата, просяците по улицата, децата в сиропиталищата, дилърите на наркотици по училището и тн.

В поста си трябваше да прославя народа, който не припалва ли?!

Е това вече е "ЪПСУРТ"!? Не нарушавам закони и никой не може и няма право да отнема моето право да избирам по какъв начин ще живея живота си. Да вземат да забранят и пиенето. То много вреди. Знаеш ли как вреди на домакините в България - СТРАШНО МНОГО. Особено, когато мъжа се прибира нафиркан и показва на жена си "Кунг-Фу" движения.

Айде със здраве и съвети от този тип се обмислят сериозно преди да се пишат...

P.S. Знаеш ли колко е прага на децата вземащи хероин или други такива благинки?!

За пушенето е вярно, като гледаме някой филм имама и тате като запушат... Обикновено се изнасям и не го гледам... Просто не се издържа понякога...

От началото на 8-ки клас(минаха 10 години) до преди две години всеки ден пушех по една кутия.

Откакто не пуша се чувствам прекрасно и ми е много отвратително някой да пуши до мен и аз да му дишам ла*ната.От миризмата ми се повдига.

Така,че както на Вас ви се иска цигара с кафето,така и аз искам да си изпия сока без да ми се доповръща!

Редактирано от invio (преглед на промените)

Цигарите не са като наркотик. Те са наркотик. Но това не е никакво оправдание. Нито пък липсата на воля. Доста малко са наркоманите с воля да спрат. Но ако всички се отказваха току-така... Има предостатъчно разработени методи за отказване на цигарите - от медикаментозни до психологически. Стига човек да иска - може.

Ехо и ние сме хора и душа носим.Това да откажем, онова да откажем, и пиенето и жените да откажем.И за какво го живеем тоя шибан живот.Единия кеф ще ти развалят.Сигурно и месото трябва да откажем какво ще кажеш?А колите и тях да ги махнем, щото се фащате за сламкате а не виждате гредата типично по БЪЛГАРСКИ манталитет.А ми за храната да ти говоряли ли, тост пиша.Дори и най-скъпата храна е пълен боклук, с това наясно ли си?А за водата????В кой свят живете не мога да се сетя?!?Ако цигарения дим беше най-голямото зло на света ОК.Да ама не.Тровели се били.Гълтали дим разбираш ли значи.Я се разходи в 10:00 ам покрай орлов мост и после ми говори за цигарите.От утре под строй и на ливадата да пасем!Да ама не!Аз ако съм на тия с готините заведения ще сложа табелка златна "! ! ! САМО ЗА ПУШАЧИ ! ! !" пък да ви видя как няма да влизате непушачите.Аиде и със здраве.

Редактирано от jorji (преглед на промените)

А ние, които пък дишаме вашия пушек, без да имаме желание да го правим, какво да кажем? Ами и ние души носим, и ние искаме да дишаме чист въздух :)

Ехо и ние сме хора и душа носим.Това да откажем, онова да откажем, и пиенето и жените да откажем.И за какво го живеем тоя шибан живот.Единия кеф ще ти развалят.Сигурно и месото трябва да откажем какво ще кажеш?А колите и тях да ги махнем, щото се фащате за сламкате а не виждате гредата типично по БЪЛГАРСКИ манталитет.А ми за храната да ти говоряли ли, тост пиша.Дори и най-скъпата храна е пълен боклук, с това наясно ли си?А за водата????В кой свят живете не мога да се сетя?!?Ако цигарения дим беше най-голямото зло на света ОК.Да ама не.Тровели се били.Гълтали дим разбираш ли значи.Я се разходи в 10:00 ам покрай орлов мост и после ми говори за цигарите.От утре под строй и на ливадата да пасем!Да ама не!Аз ако съм на тия с готините заведения ще сложа табелка златна "! ! ! САМО ЗА ПУШАЧИ ! ! !" пък да ви видя как няма да влизате непушачите.Аиде и със здраве.

Те тоя въздух не го дишат-замърсения от автомобилите

Само нашия им пречи

Ми да направят заведения само за непушачи-там да си ходят

Ние ще си ходим,където се пуши

biggrin.gif

За пореден път се убеждавам в наглото и безпардонно поведение на пушачите спрямо другите хора.Не разбрахте ли,че не сте сами на тоя свят!В белите държави си има закони и те се спазват,но тука булгаристанеца си знае неговото и докато не му бръкнеш в джоба със солена глоба няма да има оправия!jorji пък се разпенил все едно,че е хванал бяс и неуморно ни втълпява комплекс за малоценност с пламенния и истеричен тон на 13 годишна майка циганка застанала пред социални помощи.Заради това прмитивно и нискоморално мислене България е на това положение!Съгласен съм,че в днешно време има много източници на замърсяване,но с това си истерично поведение и липсата на каквато и да е толерантност към сънародниците ви не допринасяте за подобряване на една по- европейска среда в която искаме да живеем.Неслучайно в белите държави се приеха строги забрани за пушене на обществени места.Да не би те да са по прости от нас,като не толерират подобно антисоциално поведение към хора които не употребяват от тази отрова?Не ви прави чест тази ярост с която нападате всеки дръзнал да ви опонира.След време ще разберете,че не сте прави,даже хора тук от форума които са били пушачи и вече са отказали цигарите споделят,че им е отвратително когато някой пуши около тях.Така че не гледайте само от своята камбанария,а се поставете и на мястото на другата страна.

Редактирано от 510 (преглед на промените)

Цялата схема на министерството е глупост. Не знам дали си спомняте, че преди двадесетина години имаше подобна идея за алкохола (тогава беше постановление на министерския съвет). Според вас какъв е резултатът от това постановление? Дали се пие по-малко или е паднала консумацията на алкохол? Или възрастовата граница на "употребяващите" е паднала ?

Защо това "загрижено" министерство не забрани продажбата на цигари? Така ще се "реши проблема". (за справка "сухия" режим в САЩ)

• 2 седмици по-късно...

И в асансьорите също!!!

Чакам аз асансьора,но нали съм културна-та изчаквам някаква мутреса да си заключи вратата

Без цигарата-ми се изрепчи

ohmy.gif

Добре бре-заповядай-ще си чакам другия асансьор

То това че не пушиш не те прави по-умна изобщо

Казва се най-напред : "Благодаря-че ме изчакахте"

После учтиво се казва : "Не обичам да пътувам с пушачи"

ОК

Но какво да го учиш такова-отмини глупака с мълчание

:speak:

За пореден път се убеждавам в наглото и безпардонно поведение на пушачите спрямо другите хора.Не разбрахте ли,че не сте сами на тоя свят!В белите държави си има закони и те се спазват,но тука булгаристанеца си знае неговото и докато не му бръкнеш в джоба със солена глоба няма да има оправия!jorji пък се разпенил все едно,че е хванал бяс и неуморно ни втълпява комплекс за малоценност с пламенния и истеричен тон на 13 годишна майка циганка застанала пред социални помощи.Заради това прмитивно и нискоморално мислене България е на това положение!Съгласен съм,че в днешно време има много източници на замърсяване,но с това си истерично поведение и липсата на каквато и да е толерантност към сънародниците ви не допринасяте за подобряване на една по- европейска среда в която искаме да живеем.Неслучайно в белите държави се приеха строги забрани за пушене на обществени места.Да не би те да са по прости от нас,като не толерират подобно антисоциално поведение към хора които не употребяват от тази отрова?Не ви прави чест тази ярост с която нападате всеки дръзнал да ви опонира.След време ще разберете,че не сте прави,даже хора тук от форума които са били пушачи и вече са отказали цигарите споделят,че им е отвратително когато някой пуши около тях.Така че не гледайте само от своята камбанария,а се поставете и на мястото на другата страна.

Когато в "белите" държави пушеха навсякъде:кино,учреждения,летища и т.н. в нашата "черна" държава единствените здания в които можеше да се пуши бяха НДК със съответните пепелници и разбира се кафетата.Що ли ми се струва че на думи много бързо се опитваме да станем "бели".Мислех че за лошото положение на държавата са виновни комунистите,ама се оказва че пушачите са най-виновни.Май темата е за раздел "политика" cool.gif

А иначе когато съм в компания с непушачи винаги се съобразявам и пуша по-малко,ако пуша, държа цигарата и пепелника по-далеч от непушачите.Обикновено този жест се забелязва и оценява.Всичко се крепи на компромиси.

Ще ми е много чудно как ще ме глобят че пуша,а в същото време комините на старите заводи,колите,комините бълват повече отрова от мен.Няма законен начин да ми вземат пари че съм пушач,както и няма начин аз да дам на някого си пари за това че пуша. biggrin.gif

Редактирано от rulom (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Който пафкал, пафкал. Мандалото хлопва на 1 юни 2010 !

0000061237-article.jpg

От 1 юни 2010 г. да бъде забранено тютюнопушенето на обществени и работни места, предвиждат промени в Закона за здравето, които правителството предлага на Народното събрание.

Целта на тази разпоредба е да се премахнат обособените сега зони за пушачи, осигуряване на среда без тютюнев дим, както и предпазване здравето на непушачите, мотивират се вносителите.

В Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето е заложено до 2010 г. да се намали тютюнопушенето сред населението с 10 на сто.

Продавачите на тютюневи изделия са задължени да поставят ясен и видим надпис, че тютюневи изделия не се продават на малолетни и непълнолетни лица, и в случай на съмнение да изискват документ за навършено пълнолетие.

Програмата предвижда още разкриване на телефонни линии за консултация и съвет за отказване от тютюнопушене.

За ограничаване на активното и пасивното тютюнопушене документът предвижда още прилагане на ценови и данъчни мерки до 2009 г. за намаляване търсенето на тютюневи изделия.

Статистиката показва, че пушачите у нас са малко над 44%.

България е на първо място в Европа и на второ в света (след Куба) по брой пушачи на глава от населението.

През 2010 страната ни ще се нареди сред скандинавските държави, Ирландия, Англия, Франция и Малта, където тютюнопушенето е напълно забранено.

Източник:dnes.bg

хубав закон (на книга), само дето не са дискутирали един друг, много голям проблем -

всеки си хвърля и/или гаси цигарите, където му е удобно..... а пушачите са хиляди

мен за хвърлен фас в един парк във Финландия ме глобиха Е150....

за несъбрано кучешко ако глобата е Е350.

като ударят българина с глоби, в джоба (а то друг начин няма), ще се позамисли дали ще замърсява

навсякъде

сори за оффтопика

Редактирано от fate_ (преглед на промените)

Много важно-аз си работя в нас,и си пуша под небето

:)

Тия с кучетата да вземат да си чистят-че ми писна да си гледам у краката

А аз фасовете си ги гася и хвърлям в кошче или контейнер значи

biggrin.gif

Чакаме на автобусна спирка.До мен стои страхотен господин(костюмиран и ухаещ на скъп парфюм).Пуши цигара.Стига до фаса и я мята на земята.Дотук нищо ново-да,ама кошчето беше на около 1,5 метра от нас.Може би нямаше да ми направи впечатление, ако наоколо нямаше кош-в крайна сметка няма да си сложа фаса в джоба...но коша да е до теб....

ТЕ ТВА Е БЪЛГАРИНА!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.