Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на Intel Pentium Dual Core Е6600 3.06 GHz

Featured Replies

Здравейте в скоро време реших да си овърклокна процесора от 3.06GHz до 3.30 GHz вижте волтажите на картинката и според 450W захранване лошо ли е да правя такъв овърклок ?

Дори нямам възможност да го овърклокна на 3.80 GHz мога до 3.40 след stress тест син екран. Принципно е постижимо на този процесор.

Ако сменя захранването с 600W дали ще имам по-голяма възможност за овъркок?

Цъкни върху изображението.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

След една година дали ще ми стане по-тромав компютъра с такъв овъркок?

Редактирано от Evoluti0n (преглед на промените)

Паметта ако е DDR800, намали и честотата и пробвай.

Ако успееш, обади се и аз да клокна моя E6750 на 3.8 GHz :) Не ми се вярва да успееш по стандартния начин. И за какво ти е захранване? По-добра идея е нов охладител, ако си с боксовия. Все пак...пробвай да отпуснеш таймингите на паметта, а нея да сложиш на възможно най-ниска честота.

• Автор

Твоя е 2.66 GHz по-трудно е.. вече си го клокнах на 3.40 GHz

На тоя процесор само толкова ли дигна :( 400Mhz аз моя от 2,60 Ghz го дигам на 3,2 Ghz :D Със бокосовото охлаждане и 3 допълнителни вентилатора към кутията + китайско захранване :D Твоя процесор може много-повече от това. Ти дали си го клокнал и 10% :D Моя процесор в най-големите жеги не дигаше повече от 53 градуса :D

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Хайде сега клокърите да обърнат внимание, че има Е6600 Core2duo(2,4гхз) и Е6600DualCore(3,06гхз). И те са ... хмммм ....доста различни за клок :P

Ако на процесора деафулт честотата му е на 2,4 гхз то добър овърклок е направил :D

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Здравейте в скоро време реших да си овърклокна процесора от 3.06GHz до 3.30 GHz .....

Ако на процесора деафулт честотата му е на 2,4 гхз то добър овърклок е направил :D

Хайде пак .....
  • Автор

На тоя процесор само толкова ли дигна :( 400Mhz аз моя от 2,60 Ghz го дигам на 3,2 Ghz :D Със бокосовото охлаждане и 3 допълнителни вентилатора към кутията + китайско захранване :D Твоя процесор може много-повече от това. Ти дали си го клокнал и 10% :D Моя процесор в най-големите жеги не дигаше повече от 53 градуса :D

Еми браво на теб моето дъно е по-нисък клас и не позволява такъв овърклок..

Хайде сега клокърите да обърнат внимание, че има Е6600 Core2duo(2,4гхз) и Е6600DualCore(3,06гхз). И те са ... хмммм ....доста различни за клок :P

Тук си много прав :)

Аз ли недовиждам, или никъде не си написал какво ти е дъното, нито с какво захранване го храниш, нито охлаждането на процесора?

• Автор

Захранване: PREMIER 450W BLUK

Дъно: Foxconn - G41MXE-V

Dual Core Intel Pentium E6600, 3400 MHz (11.5 x 296)

Дигна ли 11.5 X 297 Blue Screen

Видео карта / GeForce GTS 250 1 GB / GeForce GTX 550 TI 1 GB <- (в момента тази ползвам)

Редактирано от Evoluti0n (преглед на промените)

Да се опитам да обясня.... Няма мярка за клока на определена марка и модел процесор. Достигането на максимална стабилна стойност на честотата на определен процесор е въпрос на компоненти и много опити и грешки. Съветвам те да намалиш честотата на рама на 1066(респективно на 800 при по големи честоти) и да вдигнеш напрежението на процесора до около 1.4 волта. PCI-100-101. Ако това не знаеш как - купуваш нов комп или търсиш клокър.

• Автор

Знам само как да клокна процесора имам някво PCI Clock на 100MHz ми е сега ще пробвам с 133MHz.. Рамта имам само Auto и 800 MHz оставих Auto. Бях гледал в google същия като моя процесор E6600 3.06 GHz овърклокнат на 3.80 GHz

Аз моя E6300 го държах на 4GHz за 24/7 ама не с такова дъно и в никакъв случай с такова захранване. Ама ми се струва, че бъркаш PCI-e шината с FSB и ще направиш беля. PCI-е е шината към видеокартата и периферията и трябва да е 100MHz, за това не я пипай! Пусни го на 266 х 14 и му пусни малко допълнително напрежение, ако има нужда. И вземи прочети много внимателно тази тема - Overclock на Intel/Core2Duo/памети/дъна

Май няма смисъл - ти не искаш да прочетеш 10 страници, какво остава за друго.Прочети няколко упътвания като това което ти е препоръчал Людмил, прочети и още мнения в други форуми, ако можеш и на английски. И бъди готов за много експерименти :D

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Пусни го на 266 х 14

От биоса не мога да променям 11.5 ми е.

• 4 седмици по-късно...

Не е писано в темата отдавна, но да си кажа. Интересно ми е какно е постигло момчето с тази конфигурация.

Не знам как си го представяш клока с тоя чипсет и вграденото видео. Просто дънцето ти не е измислено за такива манипулации. Друг е въпроса дали гледаш достатъчно и дали нямаш някъде опции които могат да се местят от Auto на Manual или от Disable на Еnable. Foxconn дъно не съм пипал, но на G45 чипсета в биоса има Over Clock Phase Select, на което може да му се даде Enable и отключва разни опции надолу. И оттам почваш да ръчкаш FSB-то, CPU Ratio-то и напрежението. Дъното ти по презюмция подкарва RAM паметта на 1066Mhz без значение какви са и заводските честоти (ако са по-високи де, ако са по-ниски си ги пуска както са), така че ако твоята RAM е с по-висока честота (1333/1600) няма да има нужда да и намаляш делителя. Най-много да и бутнеш и на нея напрежението лекичко, защото все пак и вдигаш шината. PCI Express Clock задължително на 100 или 101 ... и много отделено време за пипане и тестване. А това, че някъде си видял процесор като твоя да постига определена честота нищо не значи - това зависи първо от самата бройка процесор ... и след това от дъното, паметта, захранването и охлаждането - тези са компонентите, които могат да те спъват. Аз лично си имам куца бройка Е7300 и на повече от 3,6Ghz не мога да го подкарам при все всичките останали маркови и качествени компоненти, които му помагат. Така че не се вдетинявай да гониш някоя снимка от Google, ами си играй с настройките докато постигнеш максимума на твоята конфигурация.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.