Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко струва система за интернет магазин?

Featured Replies

Здравейте, запитването е от една колежка, на която приятел иска да си направи интернет магазин. Въпроса е за предложение за готова платформа на PHP и MySQL и всички разноски, тъй като човека мисли да наеме някого. Та колко струва една прилична система за интернет търговия? Хостинг с достатъчно MySQL бази данни за 1 година напред? Домейн от по-евтините .com или .eu колко върви горе долу? Месечна поддръжка (демек колко смятате да се плаща на месец на човек, който ще поддържа сайта?) И колко би трябвало да се плати на човека, който ще пипне скрипта и ще приведе системата в действие? Друг възможни разходи като реклама, CEO оптимизация и други? Да ме насочите какво да отговоря, защото аз не съм наясно с цените за нужният труд. Благодаря ви предварително. Поздрави и лек и успешен ден!

http://www.summercart.bg/ Това е една от най-използваните платформи за интернет магазин, но подробностите може да се разберат при провеждане на разговор със нейните създатели.

Ако е от София - има богат избор на фирми. Лично моя подход би бил малко по-друг в неговия случай: Какво ще продавам? - Коли Кои магазини за продажба на коли ми харесват? - 1,2,3. От кого са правени? - а,б,с. Къде са седалищата на фирмите? - а и с са в София - значи са ми удобни за комуникация (не, че не може и през интернет). Цените са ....?

Да както ти казаха примерно summercart е подходящ за целта цената варира ( може да се плаща месец за месец, като в това влиза и хостинга, може и да се закупи продукта http://www.summercart.bg/page/50/tsena.html ). Предимство е, че има интеграция с повечето популярни методи за разплащане ( paypal, epay, easypay ... ). Друг вариант е да се ползва някой свободен продукт примерно opencart, там обаче нямаш поддръжка на методите за разплащане, можеш да закупиш платени модули за целта, или да се плати на някой да напише модулче ( всички предоставят някакви API-та за целта ). Относно хостинга, нищо особенно, натоварването не е чак толкова голямо, дори при наличие на доста потребители. За цени може да разгледаш примерно godaddy, superhosting, icn, tophost и да си направиш сам избора. Относно рекламата и заплащането на служителя, нещата са много субективни. За рекламата е хубаво да се прозвани по сайтво в които иска да се публикуват банери и да разпита как стоят нещата ценово. Относно заплащнето на служителя, зависи в кой район на страната се намира, обема на работа като цяло, дали човека има навика да поощтрява служителя си и т.н. ( общо взето въпрос на договорка ).

• 2 седмици по-късно...

Въпросите ти са за цял бизнес план, който си изисква няколко дни проучване :)

Освен opencart и summercart има много други варианти като Prestashop, Magento, Virtuemart и други. Аз ползвам престашоп и опънкарт - и двете сa безплатни, имат си предимства и недостатъци, в зависимост от нуждите...

За хостинга, базите данни не са никакъв проблем. В началото може да се започне на споделен хостинг - 5-15лв. на месец, аз ползвам icn.bg - доказала се фирма, която си къта много клиентите, на съвсем достъпни цени.

Домейн - по-малко от 20лв. на година - eu и com. Но ако е насочен към българи, най-добре да е на .bg - клиентите са доста по-склонни да се доверят, а и бизнесът изглежда по друг начин. Цената е около 70лв. на година.

Месечна поддръжка - тук става въпрос за клиентско обслужване и/или поддръжка на софтуера? Определена цена няма, защото това към момента не е утвърдена професия. Диапазонът е 300 - 1000лв., в зависимост от това какво изискваш от човека, от къде е(по-малко населено място = по-евтино), колко работа има. Тук проблемът според мен ще е по-скоро в откриването на добре подготвен кадър, отколкото в парите...

Пипане на скрипт също е доста относително нещо - според изискванията, които имаш. Някои програмисти работят на час, други изпращат оферта след задание - не се знае ти колко пипане искаш, даже какво ще продаваш не знаем.

Реклама, SEO оптимизация и други - моята политика е колкото остане като финансов ресурс след всички останали разходи. Определя се един месечен бюджет, намира се свестен оптимизатор, който си има и идея от дигитален маркетинг, и се започва. И тук съвсем грубо - може да се почне с 300лв. на месец и да се стигне до 1000 на месец когато инвестициите започнат да се възвръщат.

Моят съвет е - направи си детайлен бизнес план, защото това е сериозен бизнес. Най-трудно е да почнеш нещо, преди в главата си да си го изчистил като концепция. За цени може да се говори със съответните специалисти чак когато знаеш какво точно искаш като краен резултат.

• Автор

Благодаря много, това беше изключително изчерпателен отговор. Само дето не е за мен, и аз правя услуга с тази тема и аз не съм на ясно какъв ще е бизнеса... Благодаря, поздрави и лек и успешен ден!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.