Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

3D очила и настрйки?

Featured Replies

Днес забелявах че в контролния панел на нвидия има опция за 3D. От къде могат да се намерят Анаглифни 3D очила? С тази настройка на пц-то и с тези 3D очила ще могат ли да се играят игри в 3D формат?

Ще се запиша за да следя темата. Тук, има очила. http://www.3dochila.com/ За сега се играе успешно minecraft Нищо друго не можах да подкарам за анаглифни очила, въпреки инсталирането на IZ3D driver.

Въпроса е добър,но категоричен отговор едва ли ще има.Ще ти дам един пример за сегашното 3D.Аз съм в чужбина.Влизам в Media Markt(голяма верига магазини за електроника).Там са наредени най-новите модели телевизори,един до друг,всички до един предават картина 3D(един филм предават).Срещу всеки оставени очила за да видиш качеството.Направи ми впечатление,като че ли всички са за своя модел телевизор.С едни се вижда добре един телевизор,но съседните до него не,те са си както ги виждам без очила.Сложа други очила,гледам другия телевизор супер(а с предишните очила не можеше).С такива проби установих,че самите очила са доста модели и не стават за всеки телевизор.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Ще се запиша за да следя темата.

Тук, има очила.

http://www.3dochila.com/

За сега се играе успешно minecraft

Нищо друго не можах да подкарам за анаглифни очила, въпреки инсталирането на IZ3D driver.

А пробвал ли си да подкараш цс и нфс?

Въпроса е добър,но категоричен отговор едва ли ще има.Ще ти дам един пример за сегашното 3D.Аз съм в чужбина.Влизам в Media Markt(голяма верига магазини за електроника).Там са наредени най-новите модели телевизори,един до друг,всички до един предават картина 3D(един филм предават).Срещу всеки оставени очила за да видиш качеството.Направи ми впечатление,като че ли всички са за своя модел телевизор.С едни се вижда добре един телевизор,но съседните до него не,те са си както ги виждам без очила.Сложа други очила,гледам другия телевизор супер(а с предишните очила не можеше).С такива проби установих,че самите очила са доста модели и не стават за всеки телевизор.

Ако телевизорите са със активни очила, се настройват на една честота с тв-то. Нормално е да не стават за съседният телевизор.

Ако телевизорите са със активни очила, се настройват на една честота с тв-то. Нормално е да не стават за съседният телевизор.

Да вярно някои бяха с активни очила,бяха свързани с кабел.Аз говорих че и при пасивните има доста различни модели.Например бяха на едно място над 10 телевизора един до друг,срещу всеки различни пасивни очила.Сякаш бяха настроени телевизорите за специфичните си очила.Затова не съм съм виждал да се продават отделно само очила,а вървят комплект с телевизорите.

...Затова не съм съм виждал да се продават отделно само очила,а вървят комплект с телевизорите.

Очила да искаш, при това без телевизори - http://www.technomar...ge","value":1}]

Днес забелявах че в контролния панел на нвидия има опция за 3D. От къде могат да се намерят Анаглифни 3D очила? С тази настройка на пц-то и с тези 3D очила ще могат ли да се играят игри в 3D формат?

По-принцип с "3D"-то (щото 3D телевизори/монитор няма, само че звучи добре в рекламите) на nVidia може да се подкара на (почти)всяка игра с триизмерна графика. Как ще изглежда е друг въпрос - понякога разработчиците/дизайнерите "шмекеруват" и вкарват 2D графика направена да изглежа като 3D - естествено това ще ти изглежда плоско. Също интерфейсите, ако не са предвидени за 3D ще изглеждат страно. Но например DDO макар да е със стар енджин изглежда ужасно добре.

С анаглифни очила е ужасно всъщност. Няма как да се получи хубав цвят. То затова тази технология не се и ползва много.

• Автор

Значи качеството с анаглифни очила не е добро.В настройките на нвидиа може да се избере и очила с поляризирани лещи. Дали те ще предават по добро качество в игрите?

Значи качеството с анаглифни очила не е добро.В настройките на нвидиа може да се избере и очила с поляризирани лещи. Дали те ще предават по добро качество в игрите?

Абсолютно. Поляризиращите очила (активни и пасивни) променят цветовете сравнително малко - само намалят яркостта, но това не е голям проблем. Само, че се иска специален хардуер - монитор и/или очила.
  • Автор

Поляризиращите очила могат да работят без 3Д монитор, така ли?

Поляризиращите очила могат да работят без 3Д монитор, така ли?

Ми не всъщност. Пасивните изрично изискват специален монитор/проектор. А активните на теория могат, но реално с обикновено LCD не е удачно. Идеята е че монитора ти трябва да подържа висок фреймрейт (120Hz) за да се получи по 60 кадъра на око.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

А как да разбера колко е това фреймрейт на моя монитор?

А как да разбера колко е това фреймрейт на моя монитор?

Ако не знаеш и върху него не пише някъде с големи букви 3D, значи почти сигурно работи на 60Hz... (приемам че ти е LCD)

Но всеки монитор има в менюто си някъде показано на колко херца работи. Лесно ще го намериш там.

• 2 седмици по-късно...

Аз имам такива очила и ефекта е перфектен. Стига само филма да е с високо качество :P Първоначално ще ти бъде много кофти с тях защото са много силни :D Но се свиква :P Имаше един драйвер и чрез него можеш да си играеш игрите на 3D, но ефект голям няма :D Аз си купих тези http://ochila3d.com/...о/3D-Очила-ID12 Фирмата е коректна :) 3D-то върви и на най-обикновения монитор стига само филма да е с филтър red/cyan :P Препоръчвам този плейър http://www.3dtv.at/Index_en.aspx Много е добър :P

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

За гледане на клипове/филми от 2D към 3D Anagliph (Red/Cian) в реално време , а също и оригинални 3D формати това е плейърът :

http://www.qq-player...nload_qqplayer/

Иска 2.0GHz+ процесор (за по-коравите видео формати) и 70Mb RAM . Windows All . Гледа се на всякакъв монитор.

В основата си е взет от KMPlayer .

Клипове в 3D формат в YouTube (пишете 3D и си излизат) и от тук :

http://www.3dvideocl...uty-intro-3d-2/

Можете да гледате всеки обикновен филм/клип в псевдо 3D формат (дава дълбочина , но пак си е плоско).Губи се червения цвят- увеличете контраста . И е даразнещо очите , но пък е интересно... :)

За игри май се иска специализирана техника....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Ще споделя до къде стигнах.

IZ3D driver, се подкарват много игри, но изисква безична мишка и клавиатура. Не става от близко.

Свалям 3D blu ray филми и с TotalMedia Theatre 5 си тръгват перфектно в 3D без допълнителни настройки.

От 2 към 3D филми тръгват с Stereoscopic Player. Тук ми отнема 4-5 минутки за настройка. Субтитри така и не пуснах на този плеар. Голям проблем са ми.

Сега си блъскам главата с някакви блестящи и нереални цветове.

ето пример.

Тези блестящи цветове не са постоянни. На следващото видео го няма или не дразни.

Някакви идеи за блестящото?

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

С анаглифно стерео, няма никакъв начин да имаш хубави цветове. Това е.

• 2 месеца по-късно...

Аз пък мойте си ги взех от http://www.rinncom.com/3Dshop

Дават и ДВД диск с всички нужни програми и драйвери за гледане на 3Д филми, снимки и игри, което ми спеси доста време.

Верно е, че на някои филми цветовете са кофти, ама е нормално. Все пак са цветни стъклата. Но пък на някои клипове, където няма много червено и синьо, са много добре! Особено разни природни картини и клипове, където има животни и зеленина, е почти 1 към 1!

П.С. Видях сега, че доста са намалили доставката. За около  3.50 лв. ти ги доставят.

Редактирано от LexHammer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.