Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Reaver, с общи приказки и философстване винаги можеш да излезнеш от разговора. Факт е, че 24 инчовият е много много по-добър от 23 инчовия при всички ситуации ;)

Ако се беше позамислил, щеше да видиш, че не аз съм този, който говори общи приказки. Обосновал съм се за всичко, което съм казал, за разлика от теб в цитирания твой тролски пост, в който няма грам обосновка. Дай да не нарушаваме добрия тон.. ако имаш още нещо да добавиш, заповядай на ЛС да не спамим..

• Отговори 54
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако се беше позамислил, щеше да видиш, че не аз съм този, който говори общи приказки. Обосновал съм се за всичко, което съм казал, за разлика от теб в цитирания твой тролски пост, в който няма грам обосновка. Дай да не нарушаваме добрия тон.. ако имаш още нещо да добавиш, заповядай на ЛС да не спамим..

Говориш неверни неща... нз за кой пост говориш... говоря ти от опита, който имам всеки ден точно и конкретно над тези 2 монитора ;)

(Това, че си имал вярно мнение за други неща не оправдава факта, че тук си абсолютно незнаещ ;) )

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

• Автор

Какво лошо има в това да искам повече гаранция?Питам съвсем сериозно,защото при положение,че модела е един и същ се предполага,че има сходни характеристики от към производителност.Нали така?Тогава защо да не взема тази с повече гаранция?

А иначе gw_dragon,за 300 лв видео след 2 години ще е за смяна.Освен това за 340 лв 4 гуми не могат да се вземат.А и не това е целта на темата.Идеята е да се избере най-доброто за 1900 лв.Останалите пари не ги мисли.

Какво лошо има в това да искам повече гаранция?Питам съвсем сериозно,защото при положение,че модела е един и същ се предполага,че има сходни характеристики от към производителност.Нали така?Тогава защо да не взема тази с повече гаранция?

Щом за теб е важно да има по-дълга гаранция, си взимаш модел, който има по-дълга гаранция! ;)

А иначе gw_dragon,за 300 лв видео след 2 години ще е за смяна.Освен това за 340 лв 4 гуми не могат да се вземат.А и не това е целта на темата.Идеята е да се избере най-доброто за 1900 лв.Останалите пари не ги мисли.

Не е лошо да се поинтересуваш какво е положението при нас. Малко по на запад, за доста чаркове срещу някакво минимално доплащане, се удължава гаранционният срок(обикновено за сметка на търговеца, но понякога и от самия производител). Ако и у нас вече има, или може да договориш такова и сумата е смислена за теб, може да решиш да избереш този вариант.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Говориш неверни неща... нз за кой пост говориш... говоря ти от опита, който имам всеки ден точно и конкретно над тези 2 монитора ;)

(Това, че си имал вярно мнение за други неща не оправдава факта, че тук си абсолютно незнаещ ;) )

Ако искат да ми треснат нарушение, ама кой ти говори за познания ? Изобщо прочете ли ми поста ? Говоря ти за лични предпочитания и нагласа спрямо един или друг компонент, при който ГЛАВНА роля играят не техническите познания, а това какво се харесва и как вижда нещата всеки индивидуален човек ! Мен пък може да не ме кефи монитора да ми е 16:10 и да ми харесва 16:9. И какво, ще ми кажеш, че ти знаеш по-добре от мен какво ми харесва ли ?

Не, че нещо... но ти дори не знаеш какво питаш... "Да се избере най-доброто за 1900лв".... за какво ще се ползва(игри, филми, работа, лъскане на бастуна или нещо друго)?!?... В момента се усещам, че не ти е за работа, защото всеки, който работи на компютър знае каква е разликата от повече работно място по вертикалата... явно сме на много различно мнение за видео картите... аз предпочитам карта за 480лв и супер добър монитор, а ти карта за 580лв и леко по-скъпо захранване, но по-нефункционален монитор.

Само не разбрах защо реши, че задължително трябва да добавиш 1 зимна гума над конфигурацията :X, a не да е промениш... както и да е... оправяй се .. жив и здрав ;)

Ако искат да ми треснат нарушение, ама кой ти говори за познания ? Изобщо прочете ли ми поста ? Говоря ти за лични предпочитания и нагласа спрямо един или друг компонент, при който ГЛАВНА роля играят не техническите познания, а това какво се харесва и как вижда нещата всеки индивидуален човек ! Мен пък може да не ме кефи монитора да ми е 16:10 и да ми харесва 16:9. И какво, ще ми кажеш, че ти знаеш по-добре от мен какво ми харесва ли ?

Reaver, пиша последно и на теб... повече няма да се хабя... виждам, че си нямаш идея от темата, но говориш ;)

1)като ширина са еднакви, но има повече работно място по вертикалата, което е от изключително важно при работа... чертане, програмиране и т.н.

2) много по-естествен е 24' 16:10 от 23' 16:9 за окото

С 1 дума... 24'= 23'++

Have a nice day ;)

ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA1155 - 1 бр. - 109.06 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 346.92 лв.

2X4G DDR3 1600 A-DATA - 1 бр. - 62.34 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 1 бр. - 128.18 лв.

CM HAF-912 PLUS - 1 бр. - 159.38 лв.

EVGA GTX660 Ti SC DP HDMI DVI 2GB GDDR5 - 1 бр. - 554.87 лв.

PHILIPS 23 IPS 237E4QHAD Slim LED FullHD 7ms - 1 бр. - 302.85 лв.

PSU SEASONIC SS-850AM BRONZE - 1 бр. - 228.43 лв.

общо 1890лв

Хубава кутия,добро захранване можеш да ги използваш и след като продадеш другите части както спомена ... видеото също е добро и тихо няма да имаш проблеми.

Доколкото за монитора си е до предпочитането на автора.Естествено ,че е хубаво да имаш добър монитор но при бюджет от 1900 лв 300 лв за монитор са достатъчни според мен .Захранването ,което съм сложил може да е много по-слабo и цената ще стане по-малка и можеш да добавиш нещо ,но ако си решил да изхарчиш всичките пари според мен така си е добре ... успех :)

Редактирано от Legendsneverdie (преглед на промените)

Конфигурацията която си е избрал питащия е с достатъчно качествени и балансирани компоненти които ще му вършат работа доста дълго време. Усещането за комфорт и удобство както споменаха няколко поста по нагоре е строго индивидуално и полемика по тоя въпрос е безсмислена. Да взима това дето си го е намислил защото не виждам какво толкова различно може да се предложи в хардуерно отношение. Защо не се предлага без кутия и монитор (да си ги избере автора ) и да се наблегне на останалите части ? Като отиде на място да погледне и сам ще си избере кое му е най подходящо на усещането за естетически вид и комфорт.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Ако погледнеш първият ми пост ще видиш,че съм написал,че ще се ползва за всичко.Ако питаш какво разбирам аз под всичко:Игри,бази данни,изчисления и графики на Matlab,любителски фотошоп,ще се свързва и към телевизор за гледане на филми и 1 личен сървър на TMNF.А на въпроса с парите ще ти кажа само,че много добре съм си направил сметка за доходите и разходите си в следващите 3 месеца и знам по-добре от теб,че за компютър се полагат 1900лв.А ако ще дам още 130 лв,то навлизам в парите за гуми,което води до изказването ми за 1-та гума.Надявам се съм бил ясен.

Нека когато влезе модератор да заключи темата и да я изчисти от този словесен конфликт,ако сметне за добре.

П.П.Вземам моята конфигурация с Асуската карта на gothicrock.

Благодаря на всички,включили се по един или друг начин в дискусията!

Редактирано от BezglavKonnik (преглед на промените)

Ако погледнеш първият ми пост ще видиш,че съм написал,че ще се ползва за всичко.Ако питаш какво разбирам аз под всичко:Игри,бази данни,изчисления и графики на Matlab,любителски фотошоп,ще се свързва и към телевизор за гледане на филми и 1 личен сървър на TMNF.А на въпроса с парите ще ти кажа само,че много добре съм си направил сметка за доходите и разходите си в следващите 3 месеца и знам по-добре от теб,че за компютър се полагат 1900лв.А ако ще дам още 130 лв,то навлизам в парите за гуми,което води до изказването ми за 1-та гума.Надявам се съм бил ясен.

Нека когато влезе модератор да заключи темата и да я изчисти от този словесен конфликт,ако сметне за добре.

Аз не написах ли да си вземеш "по-евтина" видео карта за 480лв и да не жертваш глупаво споменатата ти "зимна гума" ??? Ти си нереално глупав човек... пишеш за какво е конфигурацията в края на темата... Фотошопа ти е повече от "любителски"... Matlab-a същата мастия... иначе щеше друго да запееш....

Няма нужда да затваря темата администратора... аз няма повече да пиша грам... просто авторът на темата е леко простоват и такъв ще си остане... явно... ;)

--> (Точка)

П.П.Вземам моята конфигурация с Асуската карта на gothicrock.

Ако я сложиш на дъното, което си избрал, тя ще ти заеме три слота и практически няма да можеш да сложиш нищо на останалите слотове, ако решиш в бъдеще да добавиш нещо. ;)

• Автор

Аз не написах ли да си вземеш "по-евтина" видео карта за 480лв и да не жертваш глупаво споменатата ти "зимна гума" ??? Ти си нереално глупав човек... пишеш за какво е конфигурацията в края на темата... Фотошопа ти е повече от "любителски"... Matlab-a същата мастия... иначе щеше друго да запееш....

Няма нужда да затваря темата администратора... аз няма повече да пиша грам... просто авторът на темата е леко простоват и такъв ще си остане... явно... ;)

--> (Точка)

Матлаба далеч не е любителски,но това е друга тема!

Както каза,точка!

gw_dragon На всяко гърне-мерудия :D Асус картата е много добра като качество и охлаждане :) Добър избор си направил ;)
  • Автор

Ако я сложиш на дъното, което си избрал, тя ще ти заеме три слота и практически няма да можеш да сложиш нищо на останалите слотове, ако решиш в бъдеще да добавиш нещо. ;)

В такъв случай кое от двете дъна,което си предложил по-рано би ми преполъчал?Asus-a или GB?

BB код:

GB B75-D3V /B75/LGA1155 - 1 бр. - 126.23 лв.

Обща стойност - 126.23 лв. с ДДС

В такъв случай кое от двете дъна,което си предложил по-рано би ми преполъчал?Asus-a или GB?

И двете са добри, едното е малко по-евтино само, та си прецени според бюджета - предполагам, че питаш, защото първоначалният ти избор е Asus.

Марката в случая не е от значение.

Тогава си избери според бюджета - при дъната Gigabyte и Asus са най-добри.

--> (Точка)

Ако така мислиш да продължаваш да се отнасяш към колегите и екипа, е напълно възможно да не можеш повече да пишеш не само в тази тема! Това предупреждение важи и към останалите, които независимо дали са засегнати от gw_dragon, са решили да употребяват вулгаризми и да се саморазправят по някакъв начин във форума. Има си ред за тази работа и бутон "Докладвай"

50-те лева разлика между ASUS-a и Gigabyte-a са неоправдани. И двете карти са с 36 месеца гаранция, платките и захранващата схема към ядрото са много идентични, и разликата е в това, че Gigabyte-a е фабричо овърклокната, следователно ще е и малко по-бърза, по-студената и по-тиха карта. Ама фенството на някои хора и позатваря малко очите за тия факти. Ако ще даваш още 50лв. отгоре по-добре ги вложи в по-голям хард или дъно със Z77 чипсет, или по-голяма кутия. Ще са далеч по-смислено изхарчени, отколкото да ги дадеш заради това, че на охладителя пише ASUS.

Ми ние го ударихме на зимни гуми... за какво ще ме банвате... човекът ще си взима зимни гуми и може да помогнем... сега да каже какво е дъното на колата :)

Това как си разпределя бюджета си е негова лична работа и това няма как да покаже в каква умствена кондиция е. Базирайки се на избора му, който е посочил още в началото и ако приема че той е направен без чужда помощ, човека много добре се справя, което показва познания достатъчни, най-малкото за тази цел.

Това как си разпределя бюджета си е негова лична работа и това няма как да покаже в каква умствена кондиция е. Базирайки се на избора му, който е посочил още в началото и ако приема че той е направен без чужда помощ, човека много добре се справя, което показва познания достатъчни, най-малкото за тази цел.

Ми като си е негова работа какво ни обеснява за "зимните гуми"... Точно, защото говори за тях и не каза за какво е конфигурацията и съпътстващите му коментари, логически и правописни грешки, подкрепени с чувство на .... (дълго е ) ... говорят за умствена кондиция на мишок ;) Колкото до познанията му, те са му достатъчни да знае нещо по темата, но в неговия случай само му пречат да чуе чуждо мнение ;) Един новак би слушал повече и би получил по-добра конфигурация, че чак и за резервна гума ще му останат( макар и лятна :) ).

Ама фенството на някои хора и позатваря малко очите за тия факти.

Ако имаш предвид мен, първо вземи да погледнеш колко конфигурации с видео карти на Gigabyte съм предложил и след това говори фенството колко ми затваря очите. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.