Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ВИРУС-СКРИПТ , КАК да го премахна ?

Featured Replies

Здравейте, надявам се да ми помогнете защото ако не вие - то вече няма кой Компюръра ми стана супер бавен, това предимно е така, когато съм в Мозила , и идва един момент, в който толкова много бави , че забива и излиза един надпис Ето прикачвам снимки какво точно ми излиза и изписва Моля коментирайте и дайте правилни фиксирани идеи няколко антивирусни пуснах , сканирах , трих там нещо , ФОРМАТИРАХ СИ 10 ПЪТИ КОМПЮТЪРА ( само Ц-то , защото имам 200 гигабайта важна информация и нямам къде да я прехвърля ) , няколко вида Уиндоус смених , няколко Мозили ......... 1 ден долу-горе е добре , след това започва нещо да го мъчи и в Диспечера на задачите - индикатора на процесора е 99 или 100% и рамта се натъпква и препълва , започва да ми вади и надпис "виртуал мемори......" Скрипт някакъв е ама КЪДЕ Е , КАК ДА ГО ИЗСТРИЯ ? post-22015-0-58773300-1354881437_thumb.p post-22015-0-00895200-1354881466_thumb.p post-22015-0-79253900-1354881508_thumb.p post-22015-0-92597400-1354881540_thumb.p post-22015-0-24434000-1354881565_thumb.p

По-въпроса за скрипта, просто антивируса си върши работата (освен ако не е фалшиво засичане).

Но май се вижда и Conficker при вас и затова:

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

• Автор

постоянно се мъчи , процесора е натоварен , хррррррр хрррррр прррр , лампичката свети червено почти без да примигне , а нищо не правя , и накрая излиза този надпис за скрипт , давам "СПИРАНЕ НА СКРИПТА" , табелката изчезва и така се доооооолу-горе оправя , след 30 минути пак : хрррррррр прррррррр мъка .......... чакам да излезе тази табелка и така продължавам , голяма мъка

Темата се затваря поради нежелание на потребителя да следва инструкциите на раздела. Никъде не съм споменавал да се сканира с Vipre и уж искате помощ, а после ми казвате "кой знае"... Ами чудете се още. Поздрави!

Отключвам темата по-желание на автора... Айде вече малко по-серизоно следвайте инструкциите за да не се налага да я заключвам пак. :)

• Автор

готовоооо :)

прикачих 2 тхт файла със съдържанието от сканирането, чрез вашата програмка

сега пак сте вие ПРОфесионалистите ;)

ATTACH.txt

DDS.txt

Лог файла е чист. Това по-скоро е проблем с някоя добавка на Firefox.

Пробвали ли сте да сложите NoScript и Adblock Plus добавките за Лиско за блокиране на подобни неща.

JAVA актуална версия ли е?

Публикувано изображение Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode).

• Затворете всички стартирани програми и браузъри
  • Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента.
  • Този път маркирайте Delete
  • Вашият компютър ще се рестартира автоматично. Текстовия файл ще се отвори след рестарта.
  • Моля, да публикувате съдържанието на този лог в отговора си
  • Можете да намерите лога,който автоматично се запомня тук C:\AdwCleaner[s1].txt.
Публикувано изображение Моля изтеглете Junkware Removal Tool на вашия десктоп.
  • Спрете временно работата на защитните програми.
  • Стартирайте инструмента JRT.exe
  • Ще се отвори ДОС прозорец. Натиснете което и да е копче от клавиатурата.
  • Затворете излишните приложения и всички браузъри и изчакайте проверката да завърши.
  • Ще се появи лог файл (който можете да намерите и ръчно на десктопа с името JRT.txt).
  • Моля копирайте съдържанието на лог файла в следващия си пост.

Изтеглете Security Check от screen317 от този линк или и го запаметете на вашия десктоп.

• Кликнете два пъти върху SecurityCheck.exe и следвайте инструкциите.
  • Накрая, автоматично ще се отвори текстов документ, наречен checkup.txt, моля поставете съдържанието му в следващия Ви коментар в тази тема.
  • Направете и нова проверка с DDS и прикачете двата файла които ще се създадат.

PS: Използвате и прекалено стара версия на Firefox - Mozilla Firefox (3.6.15)

Актуалната е Публикувано изображение Изтегли: Mozilla Firefox 17.0.1 Final за Windows на английски | BG Mirror (16.97 MB)

Стойте настрана от подобни "оптимизатори".

По-добре прегледайте това:

http://forums.softvisia.com/index.php/topic/13912-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-windows-xp-vista-%D0%B8-7-revision-20/page__st__15

• Автор

МНОГО си харесвам стара Мозила , много ми е удобна и лекичка , идеална е за компота ми :D

post-22015-0-44425600-1354997335_thumb.p

ADWCLEANER-POSLEDNO.txt

CHEKUP.txt

Тя може да е лека, но е уязвима за бацили и използва стара версия на енджина Gecko и може именно затова да имате проблеми със скриптовете.

Нищо не губите от това да пробвате новата версия...Просто премахнете излишните add-on-и и plugin-и. Чистете кеша с CCleaner и маркирайте опцията да компресира базата с данни (Compress Database)...

Или с това: SpeedyFox свийте sqlite базата с данни...става и за профила на Скайпа.

После пишете дали проблемите продължават.

• Автор

благодаря за съветите ( твоите , то никой друг не участва в темата / ми / ) но аз ползвам "MozBackup" заради ОТМЕТКИ, които ми са адски много + техните пароли разбира се не мога без "MozBackup" преди 3 месеца започнах да възстановявам отметки + пароли............... кошмар !!! поне 5 дни възстановявах а моооооооже би през MozBackup се пренасят и сирусчетата - проблемите но забелязах , че като кликна на "допълнителни опции" на в "MozBackup" по време на копиране , излизат много .js адресчета и т.н. , тях последния път не ги копирах и е малко по-добре а днес , след сканирането , което продължи 10 часа :) е дооооста по-добре сега на 5-6 часа компа се мъчи , и то за ......... няма и 3-4 минути само което донякъде ме радва беше АД ! а това което ми препоръчваш да правя ......... малко не го разбирам

Така...сега...

Само мои съвети са, защото пак не сте прочели правилата на раздела. Само членове на HJTTEAM могат да пишат в този раздел + пациентите...Затова само аз съм писал...

Не разбрах каква е връзката с Mozbackup. Както пречи да обновите Mozilla до 17.0.1 (настройките, адресите и паролите ще се запазят) и после си направете нов бекъп с Mozbackup и готово.

Това колко време е продължила проверката с Vipre също не е показателно. Това не е от най-леките програми...ако искате такава се насочете към FortiClient

Какво има толкова да се разбира на Speedyfox? :)

Изтеглете и стартирайте програмата, затворете Mozilla и натиснете Optimize!...

Публикувано изображение

За CCleaner също няма големи полемики:

Публикувано изображение

И за да запушим пробойните използвани от Conficker (на първата снимка се видя, че се е опитал да се промъкне) и да олекотим малко Windows направете следните неща:

СТЪПКА 1

Изтеглете файла disable_dangerous_services_xp.zip и го разархивирайте на десктопа.

Стартирайте файла disable_dangerous_services_xp.reg и се съгласете с всички предупреждения.

Това ще спре някои потенциално опасни услуги от които червея (а и доста друго гадини) се възползва(т) за да се разпространява(т).

СТЪПКА 2 - Спрете Autorun функцията.

Изтеглете и стартирайте следния файл Публикувано изображение

Стартирайте го и се съгласете с лицензионното споразумение.

Натиснете Next и изчакайте да си свърпи работата.

Рестартирайте системата ако се наложи.

Отворете и настройките на мрежовата карта и премахнете отметката пред File and Printer Sharing for Microsoft Networks, Client for Microsoft Networks и Qos Packet Scheduler и потвърдете с ОК.

Публикувано изображение

СТЪПКА 3

Добре е да инсталирате всички актуализации за Windows. особено следните 3 кръпки: KB958687, KB957097, KB958644.

След инсталирането им рестартирайте компютъра.

СТЪПКА 4

Изтеглете и разархивирайте следния файл - KidoKiller на десктопа.

Копирайте файла kk.exe в C:\

Отворете Start => Run => въведете CMD => натиснете Enter

В конзолата въведете командата:

cd c:\

Натиснете Enter

След това въведете:

kk.exe -f -n -y -l report.txt

Натиснете Enter

Публикувано изображение

Ще се генерира текст файл с името report.txt в C:\

Копирайте съдържанието на лог файла в следващия си пост.

• Автор

пооправиха се нещата

инсталирах най-новата Мозила , инсталирах и Джава пакети , добавки , туй-онуй и има голямо подобрение

ОБАЧЕ , има ли зареден Фейсбук - след 30 минути прави пак същите магарии

Е, разбира се много по-малко но интересно защо ли става така ? / не че ползвам ФБ ... /

Явно е заради флаш-а...това си е тежък сайт и рендирането на флаш елементите кара по-старите системи да се задъхват.

Или инсталирайте и FlashBlock (и го пускайте ръчно с натискането на стрелката) или преминете на Google Chrome

PS: Ако искате да проверим и за malware изпълнете указанията от предишния ми коментар.

• Автор

да те попитам набързо за това , ако разбираш от хардуер

( знам че въпроса ми не е за тука , но може да го изстриеш след някой друг ден )

един комп се опитвам да оправя

обаче..... ВИЖ ( прилагам снимка )

сложих му нов хард диск не го отразява

слагам го на друг комп - идеално върви

пак го връщам - е няма и няма

АКО НЕ е изключена записвачката пък - компа изобщо не тръгва , само 10 секунди и сам си изгасва

изключвам записвачката, тръгва ама мииииииисли мисли и казва INSERT BOOTABLE...

не мога нито да вкарам диск с Уиндоус за да буутна от там , нито нито нищо

няма и няма

правих много промени в БИОС , после връщах заводските настройки - ефект никакъв !

чудя се от какво може да е ?

рамта работи идеално

записвачката работи

хард диска работи

дъното ли е за боклука

или трябва да се префлашне БИОСа ?

да те попитам набързо за това , ако разбираш от хардуер

( знам че въпроса ми не е за тука , но може да го изстриеш след някой друг ден )

един комп се опитвам да оправя

обаче..... ВИЖ ( прилагам снимка )

сложих му нов хард диск не го отразява

слагам го на друг комп - идеално върви

пак го връщам - е няма и няма

АКО НЕ е изключена записвачката пък - компа изобщо не тръгва , само 10 секунди и сам си изгасва

изключвам записвачката, тръгва ама мииииииисли мисли и казва INSERT BOOTABLE...

не мога нито да вкарам диск с Уиндоус за да буутна от там , нито нито нищо

няма и няма

правих много промени в БИОС , после връщах заводските настройки - ефект никакъв !

чудя се от какво може да е ?

рамта работи идеално

записвачката работи

хард диска работи

дъното ли е за боклука

или трябва да се префлашне БИОСа ?

post-22015-0-61438900-1355480018_thumb.j

Редактирано от dalaidido (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.