Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при оverclock на Видео!

Featured Replies

Здравейте,

Имам проблем при овърклока на Видео карта: Asus EN210 Silent

Клоквам я през nTune : http://www.nvidia.co...5.05.54.00.html

Достига овърклок : http://www.prikachi....95/5585595z.jpg

Official Website Graphics cards: http://uk.asus.com/Graphics_Cards/NVIDIA_Series/EN210_SILENTDI1GD2LP/

Но рестартирам ли компютъра всичко се връща по стару му...и трябва всеки път да го правя наново.Някой идея !?

Редактирано от candEE (преглед на промените)

Направи и профил на програмата и задай на профила да се стартира с ОСл

Теглиш Msi Afterburner или EVGA Precision, и след като клокнеш картата задаваш да ти се слага овърклока автоматично след стартиране на Windows-a.

PS: На тази карта от клок смисъл няма.

Защо не пробваш да я клокнеш от BIOS?

• Автор

От BIOS мисля,че не може :)

Поне върви и купи един 40мм вентилатор и го закрепи със болтчета на радиатора :)

• Автор

Поне върви и купи един 40мм вентилатор и го закрепи със болтчета на радиатора :)

Отдавна му е сложено ;P

няма смисал да я клокваш....няма да ти помогне много много

• Автор

няма смисал да я клокваш....няма да ти помогне много много

Повярвай! Доста ми помага,защото ми е слаб процесора, и да речем една нова FPS игра върви много по-добре :)

за коя игра говорим.....

• 3 седмици по-късно...

Говори за CS Global Offensive :D . И ако е възможно, като пуснете някаква тема и ви се помогне след това да продължите да си я следите, защото ако има допълнителни въпроси, да му отговорите ;)

Повярвай! Доста ми помага,защото ми е слаб процесора, и да речем една нова FPS игра върви много по-добре :)

Да вярваме ти ,но като замирише вече ще е много късно!

Е това е отпреди близо месец. Само една поправка на колегата...не процесорът му е слаб, а видеокартата. Щото ако беше слаб процесора и спъваше видеото, ако ще и на 5000 MHz  да сложи ядрото, няма и грам fps  допълнително да получи. Тогава трябваше да пече процесора, а тук случая изобщо не е такъв с това нищожество на NVIDIA. 

Е това е отпреди близо месец. Само една поправка на колегата...не процесорът му е слаб, а видеокартата. Щото ако беше слаб процесора и спъваше видеото, ако ще и на 5000 MHz  да сложи ядрото, няма и грам fps  допълнително да получи. Тогава трябваше да пече процесора, а тук случая изобщо не е такъв с това нищожество на NVIDIA. 

Реално погледнато всеки клок води до накякви резултати.  Да наистина старо видео, стара памет, всичко старо по нея, но като няма пари за друго видео ще се кара с това. И наистина му дава резултат в FPS-а в CS :)

Реално погледнато всеки клок води до накякви резултати.  Да наистина старо видео, стара памет, всичко старо по нея, но като няма пари за друго видео ще се кара с това. И наистина му дава резултат в FPS-а в CS :)

Реално погледнато не всеки клок води до някакви резултати. Пример. Процесорът е на един милион гигахерца. Върши работата за една милионна част от секундата и спира да чака видеокартата, дето си върши своята работа за една секунда. Друг пример. Процесорът е на един милиард  гигахерца  със същата карта. върши работата си 1000 пъти по-бързо и пак чака една секунда видеокартата да се накани. Колко кадъра печелиш в случая? Или да кажем, работиш на конвейр за автомобили. Поставяш много важна част - мотор. Обаче ония, дето правят купето се бавят. Ти ги чакаш половин час, вършиш си работата за 5 минути и пак ги чакаш половин час. Колко автомобила ще изработите днес общо, ако ти не вършиш работата си за 5 минути а за 15? Точно така. Пак толкова. Не бъркай нещата с това, като сравняваш две различни карти и две клокнати карти. Или не може да сравняваш един клокнат процесор с такъв ново поколение и архитектура. Ако новата видеокарти води до повече кадри, това в общия случай не се дължи на по-високата работна честота, а на различната архитектура. За процесора важи същото, но когато се съчетаят тия два компонента и единият е много по-бърз от другия, клокът за него вече е без значение!

Тези неща са ми известни и не сравнявам никавки карти нито процесори. Тук даже не се говори за спъване м-у процесор и видео, а за клок на видеото! Пък и да ти кажа candEE ми е приятел и аз имам превъзходна представа каква полза има от клока в-у FPS-а в дадената игра. Оказа се че разликата м-у клок и стандартната честота е към 10-12 fps. Та тези неща за архитектурите, тактови честоти и спънката на карти и процесори по между си са вярни. Така че... Честита нова година! :)

Тези неща са ми известни и не сравнявам никавки карти нито процесори. Тук даже не се говори за спъване м-у процесор и видео, а за клок на видеото! Пък и да ти кажа candEE ми е приятел и аз имам превъзходна представа каква полза има от клока в-у FPS-а в дадената игра. Оказа се че разликата м-у клок и стандартната честота е към 10-12 fps. Та тези неща за архитектурите, тактови честоти и спънката на карти и процесори по между си са вярни. Така че... Честита нова година! :)

Да, Честита нова година :) Аз обаче го коригирах  в горния му пост, който е безсмислен. Клокът влияе, само ако процесорът е достатъчно силен. А той казва, че му е слаб процесора. Разбираш ли къде е разликата и защо писах вчера в тая тема? Не знам какъв му е процесора, но залагам, че видеокартата му е достатъчно слаба, за да държи на клок :) Не съм казал, че клокът на видеокаартата не влияе в тоя случай. Казах само, че процесорът е достатъчно мощен за поддръжка на видеокартата. Просто грешка на езика. Дори от днешна гледна точка процесорът му да е слаб, то сравнен с тая мижава видеокарта, не е. 

Да, Честита нова година :) Аз обаче го коригирах  в горния му пост, който е безсмислен. Клокът влияе, само ако процесорът е достатъчно силен. А той казва, че му е слаб процесора. Разбираш ли къде е разликата и защо писах вчера в тая тема? Не знам какъв му е процесора, но залагам, че видеокартата му е достатъчно слаба, за да държи на клок :) Не съм казал, че клокът на видеокаартата не влияе в тоя случай. Казах само, че процесорът е достатъчно мощен за поддръжка на видеокартата. Просто грешка на езика. Дори от днешна гледна точка процесорът му да е слаб, то сравнен с тая мижава видеокарта, не е. 

Ами така е но нали му свърши работа темата. Направи си клока да му се пуска с Win-a и сега си свирка доволно, че може да играе на добри кадри с добра графика :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.