Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Internet explorer

Featured Replies

Internet explorer Не ми отваря сайтове, бъгяса нацяло, с най-новата версия съм, а пък искам да я изтрия и да я сложа на ново, но я няма в ремове програмс, как да я деистанлирам, че да я сложа на ново,....... ТРЪГВА ЕДИНСТВЕНО КОГАТО ДАМ ДЯСНО КОПЧЕ НА ИКОНАТА RUN AS ADMINISTRATOR тогава се стартира и си бачка иначе не тръгва, що така?

Internet explorer Не ми отваря сайтове, бъгяса нацяло, с най-новата версия съм, а пък искам да я изтрия и да я сложа на ново, но я няма в ремове програмс, как да я деистанлирам, че да я сложа на ново...

Интернет експлорер си идва заедно с инсталирането на уиндоус и е внедрен в цялата система,затова няма деинсталация.Деинсталира се само,ако си ъпдейтвал по нова версия,от деинсталиране на програми.Щом я нямаш там,като възможност за деинсталиране,направо теглиш нова версия и преинсталираш.

Коя е Операционната Система - Vista/7 и колко битова 32 или 64 битова? Коя е версията на IE - 9 или 10 preview 2? Сканирано ли е за зловреден софтуер. Пробвахте ли да изключите UAC и да видите дали това решава проблема? За да видиш дали е в update-ите в Start Menu-то напиши Installed Updates и кликни на линка View Installed Updates и след това го деинсталирай оттам и го преинсталирай. Пак от Start Menu-то въведи UAC и премести плъзгача на най-ниското ниво и рестартирай...виж дали това оправя проблема с правата.

• Автор

Няма вируси просто, нещо бъгяса, странното е, че когато дам run ass administrator на иконата върви тогава, За да видиш дали е в update-ите в Start Menu-то напиши Installed Updates и кликни на линка View Installed Updates и след това го деинсталирай оттам и го преинсталирай. значи така да я изтрия така ли? и после да сложа друга? изтрих тия упдате ама те за какво бяха тя пак си седи??? и сега какво да правя, с най новата версия съм на explorera не мога да я инсталирам пише ми, че компа вече я има, а точно тя е бъгната какво да обновя, че да се смени на друга..........

Редактирано от problem2 (преглед на промените)

Oх...не трябваше да триете всички ъпдейти, а от списъка да намерите Internet Explorer и само него да деинсталирате.

Пробвайте да изключите User Account Control както съм писал в предишния си коментар и вижте дали това решава част от проблема (т.е. вече да не се налага да кликата на Run as administrator).

Стартирайте и този инструмент за всеки случай.

Прегледайте и за излишни add-они и изключете ненужните от Tools => Manage add-ons

• Автор

Oх...не трябваше да триете всички ъпдейти, а от списъка да намерите Internet Explorer и само него да деинсталирате.

Пробвайте да изключите User Account Control както съм писал в предишния си коментар и вижте дали това решава част от проблема (т.е. вече да не се налага да кликата на Run as administrator).

Стартирайте и този инструмент за всеки случай.

Прегледайте и за излишни add-они и изключете ненужните от Tools => Manage add-ons

С това UAC стана, сега върви, но може ли да ми обясните за какво служи когато го изключа какво друго ми се е променило на компютъра освен, че тръгна програмата?

и да ви попитам, там дето изтрих ъпдейтите, изтрих само на explorera ъпдейтите не всички, за какво са тия упдейти, благодаря предварително, ако ми отговорите на 2 та въпроса!

Ще пиша набързо, защото ми се налага да излезна.

1. UAC е опция за защита чрез ограничаване на правата от MS. Когато стартирате даден файл (без run as administrator) се появява диалогов прозорец затова дали да позволите промените. Така освен бацилче, може да преустановите действието на файла, ако неволно сте го стартирали. С тази опция Internet Explorer работи в защитен режим - Protected Mode. Но от друга страна - UAC не може според мен да се справи с новите зарази и често води до омазване на правата на приложенията. Затова аз предпочитам да го изключа и да ползвам програма с подобна функционалност, но повече гъвкавост и контрол какъвто е HIPS-a (Defense + модула в COMODO). Да, не е за съвсем начинаещи и изисква привикване, но е на български и има ясни и точни предупреждения. За мен спирането на UAC не е фатално, но не всички са на това мнение...Повече инфо тук: http://forums.softvisia.com/index.php/topic/13428-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-user-account-control-uac/

2. Сканирайте пак за ъпдейти с опцията Windows Update и ги инсталирайте, ако са налични...Те служат за оправяне на бъгове, грешки, пробойни, несъвместимости в самата Операционна Система. Добре е да ги имате...Само внимавайте с този ако сте пират - KB10733. :)

Поздрави и лека вечер!

• Автор

Ще пиша набързо, защото ми се налага да излезна.

1. UAC е опция за защита чрез ограничаване на правата от MS. Когато стартирате даден файл (без run as administrator) се появява диалогов прозорец затова дали да позволите промените. Така освен бацилче, може да преустановите действието на файла, ако неволно сте го стартирали. С тази опция Internet Explorer работи в защитен режим - Protected Mode. Но от друга страна - UAC не може според мен да се справи с новите зарази и често води до омазване на правата на приложенията. Затова аз предпочитам да го изключа и да ползвам програма с подобна функционалност, но повече гъвкавост и контрол какъвто е HIPS-a (Defense + модула в COMODO). Да, не е за съвсем начинаещи и изисква привикване, но е на български и има ясни и точни предупреждения. За мен спирането на UAC не е фатално, но не всички са на това мнение...Повече инфо тук: http://forums.softvisia.com/index.php/topic/13428-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-user-account-control-uac/

2. Сканирайте пак за ъпдейти с опцията Windows Update и ги инсталирайте, ако са налични...Те служат за оправяне на бъгове, грешки, пробойни, несъвместимости в самата Операционна Система. Добре е да ги имате...Само внимавайте с този ако сте пират - KB10733. :)

Поздрави и лека вечер!

Но аз изтрих само на Internet explorer update другите на компа не съм ги пипал.

Сега като нямам на ИЕ упдате в тази опция какво може да стане?

МОЛЯ ВИ ОТГОВОРЕТЕ МИ! :( И сега дадох windows update и се инсталираха разни неща, кое са обнови, обяснете ми.....

Но аз изтрих само на Internet explorer update другите на компа не съм ги пипал.

Сега като нямам на ИЕ упдате в тази опция какво може да стане?

Абсолютно нищо не може да стане,от това че нямаш ъпдейт на ИЕ.Нали ти работи по добре сега!Изключването на UAC ,освен че разреши проблема ти,в случая,ще улесни значително работата на системата.Аз съм го изключил от доста години,за мен това е излишна функция.
  • Автор

Абсолютно нищо не може да стане,от това че нямаш ъпдейт на ИЕ.Нали ти работи по добре сега!Изключването на UAC ,освен че разреши проблема ти,в случая,ще улесни значително работата на системата.Аз съм го изключил от доста години,за мен това е излишна функция.

Но дадох както каза момчето горе, windows update и се инсталира нещо после трябваше да се ресне компа, и изписа някакви цифри, какво е станало с уина с тази функция?

ТОТАЛНО СЕ ОБЪРКАХ, с това UAC вече върви програмата, ОК. Обаче нали изтрих 1-ния ъпдейт на explorera, и момчето ме накара да дам уин упдаит, че уж да се върне, а то се инсталираха разни неща и пак нямам на explorera упдате като влеза в онея настройки.

ИНТЕРЕСУВА МЕ следното, сега като нямам на explorera упдате пречи ли? и какво стана след като дадах уин упдате....

Но дадох както каза момчето горе, и се инсталира нещо после трябваше да се ресне компа, и изписа някакви цифри, какво е станало с уина с тази функция?

Нищо не му е станало на Уиндоуса ти.Windows update си е инсталирал актуализации,затова се е рестартирал компа.А цифрите дето ги е изписало при рестарта,да не са от самото конфигуриране на самите актуализации.Рестартирай отново,ако покаже някаква грешка,снимай я и я качи тук.
  • Автор

Нищо не му е станало на Уиндоуса ти.Windows update си е инсталирал актуализации,затова се е рестартирал компа.А цифрите дето ги е изписало при рестарта,да не са от самото конфигуриране на самите актуализации.Рестартирай отново,ако покаже някаква грешка,снимай я и я качи тук.

Не вече няма цифри само при 1-вия рестарт, а какво значи сега се е обновил нацяло уина ли или? кое точно се е обновило с тези настройки?

Добре де...какъв е проблема сега? Искахте информация за UAC, получихте такава. Няма проблеми да стои изключена тази опция. Инсталирането на ъпдейти през Windows Update не е опасно, даже е препоръчително да се прави всеки вторник от началото на всеки месец. Това е...по-малко паника... :) Лека вечер!

• Автор

Добре де...какъв е проблема сега? Искахте информация за UAC, получихте такава. Няма проблеми да стои изключена тази опция.

Инсталирането на ъпдейти през Windows Update не е опасно, даже е препоръчително да се прави всеки вторник от началото на всеки месец.

Това е...по-малко паника... :)

Лека вечер!

Дочух, че това windows update добавя нови ресурси които товарят компа, и сега може да ми стане по-бавен,

и отделно това дето изтрих ИЕ от упдатес, защо не се върна след като направих обновяването на уин? Всъщност какво представлява това обновяване ?

Моля малко да ми обърнете внимание на тези въпроси и спирам. :)) БЛАГОДАРЯ

Това са митове...ъпдейтите изобщо не вредят, дори обратното. Но това е една доста обширна тема. Колкото за ъпдейта откъде да знам кой сте премахнали и защо не се е върнал...но който и да е, най-вероятно вече е инсталиран през Windows Update. Как разбрахте, че не се е върнал...с какво име бе ъпдейта - kbxxxxxx? И така и не разбрахме за коя версия на Windows и за коя на Internet Explorer става въпрос...

• Автор

Нали ме накарахте да махна ИЕ упдаита от View Installed Updates махнах само ИЕ където пишеше унинсталирах и след това направих уин упдаит и това беше, не трябваше ли да се върне ИЕ упдаита след това?

Ми сигурно се е върнал....видяхте ли тук: Control PanelSystem and SecurityWindows UpdateView update history А иначе, не съм казал да махнете ъпдейт - оттам се маха ако сте качили да речем нова версия на Internet Explorer...ако сте били с версия 8 и сте качили версия 9 - тя няма да се появи в Uninstall a program в Control Panel-a а ще се появи като ъпдейт тук - View Installed Updates Дано сега ме разбрахте...незнам вече как да ви го обясня. :)

• Автор

Вече всичко е наред можете да заключите темата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.