Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен звук от към лаптопа

Featured Replies

Здравейте, мъчи ме следния проблем, както си работи лаптопа, изведнъж започва от време на време да се чува един звук  "гррррр" с продължителност около половин секунда и спира. Така примерно през 3-4 мин, след това спира. Мине не мине един два часа и отново се чува  три- четири пъти, после пак спира. Лаптопа не грее, 

температурата на двете ядра е по 48-50 градуса, на MCP- 61 , хард диска - 37

Работата на лаптопа не се влошава, няма странни изблици, не дава грешки в уиндоуса, че нещо не работи коректно. Ще ми дадете ли някакви съвети моля ? 

От страната на вентилатора ли се чува този звук или не?

Ако ще трябва да се разглобява да се види откъде се чува този звук и ти нямаш такава възможност, или пък ако лаптопа е гаранционен го носи на сервиз.

Здравейте, мъчи ме следния проблем, както си работи лаптопа, изведнъж започва от време на време да се чува един звук  "гррррр" с продължителност около половин секунда и спира. Така примерно през 3-4 мин, след това спира. Мине не мине един два часа и отново се чува  три- четири пъти, после пак спира. Лаптопа не грее, 

температурата на двете ядра е по 48-50 градуса, на MCP- 61 , хард диска - 37

Работата на лаптопа не се влошава, няма странни изблици, не дава грешки в уиндоуса, че нещо не работи коректно. Ще ми дадете ли някакви съвети моля ? 

Този звук  "гррррр" ми е трудно да си го представя :)  но най вероятно вентилатора засилва оборотите (предполагам) което е нормално.

П.П. Емо стига с тези сервизи бре човек ;)

• Автор

Не се чува от вентилатора. Как да определя звука..... все едно задира игла по грамофонна плоча, но с много по-нисък тон - басов.

Не е вентилатора, чува се според мен от хард диска. Направих тестове с HDDLite няма уж проблеми, направих и с HDDregenerator не откри лоши сектори, или нещо такова. Лаптопа не е гаранционен .

Става въпрос за лаптоп Asus X50GL core2duo 2.0 ghz  NVIDIA 8200 CUDA HDD- ST9250827AS ATA Device (250 GB, 5400 RPM, SATA-II)

За разглобяването лесно, но този звук се появява за по половин секунда 3-4 пъти и след това с часове не се появява.Не знам как ще го хвана ::)

Редактирано от Stefan Caromov (преглед на промените)

След проверките,които си направил и щом звука не е постоянен едва ли има проблем или по скоро малко вероятно.

Ето нещо по темата:

Редактирано от Ганю (преглед на промените)

• Автор

Сега отново се чу 4 пъти .  Звукът идва от към хард диска.

• Автор

Това не го разбрах със снимката. 

Промених решението си и щом имаш притеснения най-добре го занеси в сервиз.

П.П. Емо извинявам се беше прав :shy11:  Респект :wors:

Снимката значи: По дяволите!!! Твърдия диск си заминава!!!

Незабавно си архивирай важната информация на друг носител DVD или флашка или външен диск и го носи в сервиз, ако е гаранционен за смяна на диска. Ако не е гаранционен ще трябва да си платиш диска и смяната му.

• Автор
Снимката значи: По дяволите!!! Твърдия диск си заминава!!!

Незабавно си архивирай важната информация на друг носител DVD или флашка или външен диск и го носи в сервиз, ако е гаранционен за смяна на диска. Ако не е гаранционен ще трябва да си платиш диска и смяната му.

Ясно, както вече написах, не е гаранционен. С тестове с програмите : HDDLite, Hard Disc Sentinel , HDD Regenerator, диска е работещ на сто процента. Няма лоши сектори, няма прегрявания, няма нищо нередно. 

Сега един колега чу звука, каза ,че това била иглата на диска. Според него, така правели по-старите хард дискове. Колкото за смяната, аз мога да си го сменя, но не ми се дават 100 лева за диск. Ще го чакам да умре, дано не е скоро и , тогава ще си взема нов. Колкото до информцията, нямам никаква ценна информация. Само музика и филми. Няколко договорни бланки и шаблони на таблици са ми важни, но всичко такова, държа в скайдрайв . 

Ясно, както вече написах, не е гаранционен. С тестове с програмите : HDDLite, Hard Disc Sentinel , HDD Regenerator, диска е работещ на сто процента. Няма лоши сектори, няма прегрявания, няма нищо нередно. 

Сега един колега чу звука, каза ,че това била иглата на диска. Според него, така правели по-старите хард дискове. Колкото за смяната, аз мога да си го сменя, но не ми се дават 100 лева за диск. Ще го чакам да умре, дано не е скоро и , тогава ще си взема нов. Колкото до информцията, нямам никаква ценна информация. Само музика и филми. Няколко договорни бланки и шаблони на таблици са ми важни, но всичко такова, държа в скайдрайв . 

Не се притеснявай,имам го същият лаптоп от 4 години близо,няма такава здрава машина :) ,ползвам го почти по цял ден 15/16 часа(като настолен)и при мен се чува леко "чагъркане" явно тоя модел си е така, :) от харда е.Иначе много лесно се разглобява за чистене от прах.От сайта на Asus или от диска с драйвери си свали(ако не си) една програмка NB Probe ,тя показва дали всичко е нормално,хард,вентилатор,температури и т.н.т.

Редактирано от miroslavm (преглед на промените)

Този звук  "гррррр" ми е трудно да си го представя :)  но най вероятно вентилатора засилва оборотите (предполагам) което е нормално.

Ами то стига, но постващия не е навътре в тези неща. Ако се наложи да го разглобява, предполагам няма да му даваме линк с клипче от youtube.com и от там да се учи. В сервиза ще му вземат 20 лева и ще си кажат думата. Мисля, че е по-добре да изгориш с 20 лева отколкото с един лаптоп.

Друг е въпроса в какъв сервиз ще отидеш. Пък и тук сме голям колектив и даваме доста мнения и съвети. Постващия като прочете внимателно сам ще реши. ;)

• Автор

Благодаря на всички за отговорите. За момента мисля да не го тормозя. Сдаде ли багажа, чак тогава. А и много от колегите ми казаха, че това било нещо нормално и може да си кара така още години. Принципно знам как се разглабя хард диск, но няма да си играя да го правя. Умре ли, напарво ще си взема нов 

ЕДИТ: Смятам, че съм локализирал проблема. Какво се случва по мои изчисления и, дали е възможно това...

Вчера на десктопа се чу същия звук. Понеже на настолния гледам предимно филми, нищо друго не правя (слаб процесор, изгоря му и видео картата, а те не са на дневен ред в момента) не съм влизал във въпросния сайт. Вчера влязох в един сайт, на който съм модератор от десктопа . В началото нищо нередно, по едно време реших някаква музика да си пусна и включих колонките. С включването на каланките се чу абсолйютно същия звук 4-5 пъти и спря. 

Учудих се, че и двата хард диска в един и същи момент започнаха да се бъзикат, затова реших да направя тест. При влизането във въпросния сайт- форум, звука се чува. Аз си мислех при лаптопа, че това е звук от хард диска, но, след като изключих звука на лаптопа, звука не го чух повече. Е ли е възможно, този звук да е заради форума ,в който влизам ? Не си го обяснявам по друг начин този факт, че при две машини се чува един и същ звук, след като се отвори един форум. В момента, в който се затвори, дори да го натоварвам на сто процента, нито едната машина няма проблеми....В момента съм отворил форума, но съм спрял звука на лаптопа. Никакво чегъртане не се чува.

Редактирано от Stefan Caromov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.