Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с UAC ?

Featured Replies

Здравейте. Преди 2 дена ми се появи проблем с потр. акаунт. Не мога да отварям дори пейнта, калкулатора, не мога да местя/копирам/изтривам и т.н. файлове. Също така, нямам опция за безопасно изваждане на дадени у-ва, както и батерията на лаптопа показва, че постоянно се зарежда. Поразрових се в интернет и разбрах, че става въпрос за UAC.

ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ НЕ МОГА ДА ОТВОРЯ ОПЦИЯТА  ПРОМЯНА НАСТР. УПР. ПОТР. АКАУНТИ (дори не мога да променя името на настоящия си акаунт, с който съм влязъл, също така и да сменя типа на настоящия акаунт). Ако някои, може да помогне да оправя този досаден проблем, ще съм му благодарен. БЛАГОДАРЯ предварително.

P.S. Става въпрос за Windows 7.post-332061-0-59351900-1355571025_thumb.

Можеш да го изключиш така:

Изтегли прикачения файл UAC.zip и го разархивирай.

Стартирай файла uac.reg и избери YES на диалоговия прозорец.

Рестаратирай компютъра и пиши после как в положението.

• Автор

Проблема е, че не ми дава да го отворя. Виж какво ми дава .. ? Така е с всичко, което опитам да отворя :)

post-332061-0-67860500-1355573126_thumb.

Ок, пробвай така...Изтегли Unhook.inf (с десен бутон Save as) и го запази на десктопа.

Кликни с десен бутон върху него и избери Install.

След това кликни с десен бутон върху uac.reg и избери Merge.

Рестартирай и после виж как е положението.

• Автор

:) Знам как се тегли ... НО, не ми дава да го запаметя. Позволява само да запиша връзката като ....

• Автор

Това го бях опитал и предния път, но ефекта е същия.... явно работа заминава към преинсталиране ; ) БЛАГОДАРЯ ТИ, ЧЕ СЕ ОПИТА ДА ПОМОГНЕШ

post-332061-0-55236400-1355574847_thumb.

• Автор

Ами пич пак нестана.... , ако можеш предложи нещо друго .. КАТО може и други да се включат и да ми помогнат. Пак ти благодаря.

Опитай да създадеш нов акаунт/администраторски/,после влез в него и изтрии стария.

• Автор
Можеш ли да отваряш програми - regedit.exe, cmd.exe?

cmd.exe ДА

Ако можеш да отварям CMD пробвай следното:

Start => въведи CMD.exe => кликни с десен бутон върху файла и избери Run as administrator => след това с copy/paste постави командата:

secedit /configure /cfg %windir%infdefltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

и натисни Enter.

Последното, което се сещам (освен както спомена потребителя преди моя пост) са следните 3 инструмента (които обикновенно са ми помагали да решавам подобни проблеми свързани с UAC):

Изтегли и разархивирай архива и стартирай всеки един от файловете.

restoredefaultperms.exe ще си направи всичко сам и ще рестартира машината

UAC Controller Tool v1.0.exe => избери Turn UAC off

uac-manager.exe => Seven => Dйsactiver

Досега винаги са ми помагали тези неща, но зависи какво се е объркало...може да е бацилче, до омацани права и т.н.

А да....виж дали можеш да стартираш и този файл:http://file.bg/f203927DJeqF

Разархивирай го и го стартирай...

Задължително провери дали работи и regedit.exe

Ако да, намери този ключ:

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem]

и сложи "EnableLUA" на 0.

Затвори после Registry Editor-a и рестартирай компютъра..

Ако нищо в темата не помага...може би ще се наложи тогава преинсталация.

• Автор
Ако можеш да отварям CMD пробвай следното:

Start => въведи CMD.exe => кликни с десен бутон върху файла и избери Run as administrator => след това с copy/paste постави командата:

и натисни Enter.

Последното, което се сещам (освен както спомена потребителя преди моя пост) са следните 3 инструмента (които обикновенно са ми помагали да решавам подобни проблеми свързани с UAC):

Изтегли и разархивирай архива и стартирай всеки един от файловете.

restoredefaultperms.exe ще си направи всичко сам и ще рестартира машината

UAC Controller Tool v1.0.exe => избери Turn UAC off

uac-manager.exe => Seven => Dйsactiver

Досега винаги са ми помагали тези неща, но зависи какво се е объркало...може да е бацилче, до омацани права и т.н.

А да....виж дали можеш да стартираш и този файл:http://file.bg/f203927DJeqF

Разархивирай го и го стартирай...

Задължително провери дали работи и regedit.exe

Ако да, намери този ключ:

и сложи "EnableLUA" на 0.

Затвори после Registry Editor-a и рестартирай компютъра..

Ако нищо в темата не помага...може би ще се наложи тогава преинсталация.

Работата е, че и това не ми дава да отворя (НИТО ЕДИН ОТ ТРИТЕ ФАЙЛА). Направо ще преинсталирам, БЛАГОДАРЯ ти, че отдели толкова много време !

Остави с програмите...интересно ми е да видя дали командата в CMD ще се изпълни и дали можеш да смениш параметъра в регистрите на 0.

• Автор

Ето това ми дава ( ОТНОВО ЗАБРАНА ЗА СТАРТИРАНЕ)

post-332061-0-98158900-1355578684_thumb.

post-332061-0-37226400-1355578790_thumb.

Явно и CMD отпада...иначе оттам ина начин за взимане на права над файловете с командите - icacls или takeown, но трябва да е стартиран като админ иначе не става.

Опитай тогава с regedit (без да е стартиран като администратор).

• Автор

И това не мога да отворя и вече нямам нерви, работата е ясна накъде отива... :)

Ок...иначе има и един начин...Да използваме Bootable CD, който да едитнем регистрите в офлайн среда...това би трябвало да сработи, но щом сте решили да преинсталирате, не мога да ви попреча. :)

ПОздрави!

Явно и CMD отпада...иначе оттам ина начин за взимане на права над файловете с командите - icacls или takeown, но трябва да е стартиран като админ иначе не става.

Опитай тогава с regedit (без да е стартиран като администратор).

Искам да попитам, дали командата няма да се изпълни под безопасен режим. Имам на предвид автора да избере Safe Mode with Command Prompt. И след това под администратирски акаунт.

• Автор
Ок...иначе има и един начин...Да използваме Bootable CD, който да едитнем регистрите в офлайн среда...това би трябвало да сработи, но щом сте решили да преинсталирате, не мога да ви попреча. :)

ПОздрави!

Ако можете, дайте малко повече инфо за тази опция, може да се опита.

Ми, ако му се занимава да пробва в Safe Mode, някои от следните:

takeown /f "c:" /a /r /d y

icacls c: /t /c /q /grant administrators:F SYSTEM:F

Другия вариант е през нов акаунт или да се извика системния такъв с командата:

net user administrator /active:yes

или през bootable cd.

Може да се опита така, но може да се наложи да се използва друг компютър за записване на image файла, ако на този правата му пречат.

Следвайте следната инструкция за работа с OTLPE:

• Изтеглете OTLPEstd.exe от линка по-долу и го запазете на десктопа на компютър с нормално функционираща операционна система.
  • Кликнете с десен бутон върху файла OTLPEstd.exe и изберете Extract to...
  • След това използвайте файла OTLPE_New_Std.ISO, за да запишете диск. За целта може да използвате ISO Recorder. Ето как: инсталирайте ISO Recorder. След това намерете OTLPE_New_Std.ISO и го селектирайте с десен клик, след това маркирайте Copy image to CD. Поставете празно CD (препоръчително да е CD RW), изберете записващото устройство (най-добре е да се записва на минимална скорост) и натиснете Next. Когато завърши записването на CD, натиснете Finish.
    Публикувано изображение Изтегляне: OTLPE
    Публикувано изображение Изтегляне: ISO Recorder

• Направете така, заразеният компютър че да има CD за първо стартиращо устройство. Това става с настройки за реда на стартиране в BIOS.
  • Поставете записаното CD с OTLPE в CD-ROM устройството и рестартирайте компютъра.
  • Изчакайте този "Windows" да се зареди.
  • Вашата система ще има REATOGO-X-PE десктоп.

• Стартирайте файла Публикувано изображение с двукратен клик на мишката.
  • На въпроса: Do you wish to load the remote registry изберете Yes
  • Маркирайте: Automatically Load All Remaining Users и натиснете ОК
  • Ще се стартира OTL.
  • Под Custom Scans/Fixes с Copy/ Paste въведете следната информация от цитата по-долу (може да използвате USB флашка за копиране на скрипта от чист компютър към стартирания с OTLPE):

:reg
    "EnableLUA"=dword:00000000

• Натиснете маркираният в синьо бутон: Публикувано изображение.
  • Като приключи проверката, ще се създаде файл OTL.Txt.
  • Пренесете файла OTL.Txt на чист компютър (с USB флашка) и го прикачете в следващия си коментар (погледнете опцията "прикачени файлове", когато публикувате мнение)
Ми, ако му се занимава да пробва в Safe Mode, някои от следните:

takeown /f "c:" /a /r /d y icacls c: /t /c /q /grant administrators:F SYSTEM:F

Ако на автора му се занимава, нека да опита. Ще трябва да си препише командите. Те са всеки ред команда. След написването на реда следва натискане на Enter. При преписването е много важно спазвяането на интервали.

Процедурата е следната:

Рестартирате машината и при първоначалното зареждане помпите F8. Ще ви се зареди една черна страница със бели букви. Намирате реда Safe Mode with Command Prompt. Натискате Enter.На следващата страница ще трябва да се избере ОС. Следва да изберете да влезете като администратор. Изчаквате малко да се зареди командният прозорец. Във него поставяте една след друга командите  и натискате Enter. Ако не могат да се стартират веднага ще предложи след рестарт. Трябва да се съгласите като натиснете бутона Y.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.