Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос за пускане три фазна линия .

Featured Replies

Колеги форумци интересуваме какви са условията за пускане на трифазна линия в частен битов имот в България.

След прекарването ще се плаща битов или промишлен ток ? Ще се отчита ли реактивна енергия ?

По памет, ще имаш 2-ва електромера с 2-ве сметки. Трифазен ток е на по-висока цена.

След прекарването ще имаш 2-ве сметки. Трифазният електромер, ще се таксува като промишлена енергия.

• Автор

Един поясняващ въпрос за да си изясня нещата ! На мен ми трябва да речем трифазно напрежение само 381v. Втория електромер за икономия ли е когато ползвам 220v по някаква причина и ми минава през еднофазния електромер и да се отчита като битов ток? Защото аз 220 няма да ми е проблем да получа и от трифазния електромер !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Един поясняващ въпрос за да си изясня нещата ! На мен ми трябва да речем трифазно напрежение само 381v. Втория електромер за икономия ли е когато ползвам 220v по някаква причина и ми минава през еднофазния електромер и да се отчита като битов ток? Защото аз 220 няма да ми е проблем да получа и от трифазния електромер !

Май си е нова партида с нови жици идващи от електрическият стълб. Дали ще връзваш на 380 или 220v отчетената енергия ще е промишлена.

Както е споменато в горните коментари, ще имаш два електромера и две отделни връзки, старата връзка си остава и се прекарва нова за трифазния ток, в новата връзка вече се свързват "уредите" които искаш да ползваш на него. Сметките които плащаш стават две, има едни такси за доставянето на определени киловати (ако не се бъркам), зависи от нуждите които имаш ще е различна .....

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

За голяма мощност ли става въпрос или искаш да си пуснеш трифазен двигател,защото,ако е второто има инвертори с различна мощност и може да минеш само с него.

• Автор
За голяма мощност ли става въпрос или искаш да си пуснеш трифазен двигател,защото,ако е второто има инвертори с различна мощност и може да минеш само с него.

Не за линия питам иначе знам за алтернативи !

Не за линия питам иначе знам за алтернативи !

Първото нещо, което трябва в този случай, пускаш молба в енергото и изясняваш 2-та въпроса с таксата за закачане и електромера.

Трифазният електромер, може те да ти го дадат, но има вероятност ти да си го търсиш. Ако електромера е твой, трябваше май да се провери при техен сервиз и при нужда да се калибрира.

• 2 седмици по-късно...

Аз съм с трифазен електромер и плащам тока си по цени за битови цели с нощна и дневна тарифа..

Но къщата е била административна сграда на предприятие към АПК и бе с трифазен електромер.

По късно на 2 пити го сменяха, но отново с трифазен, като само изместваха точката на присъединяване.

Колегата също има в тях трифазен ток и го плаща като битов, а не промишлен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.