Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба за превод на български език на"Aomei Partition Assistant Professional Edit

Featured Replies

Здравейте !

Ако някой може да преведе тази полезна програмка ще е супер.

Aomei Partition Assistant Professional Edition

Тя е с много интуиктивен интерфейс на английски език, но смятам , че на български ще изглежда много по-добре и ще е много по удобна за работа с дяловете на твърдия диск.

програмата е наистина полезна но не се използва постоянно и масово затова неи трябва бг превод

ако наякои я преведе ще е страхотно аз мога да я преведа но нямам достатачно време а и не я използвам постоянно 1 път в месеца наи много

П.П Наистина ще изглежда добре на Български

П.П Наистина ще изглежда добре на Български

Наистина няма да изглежда добре на български, защото средната дължина на българските думи е по-голяма от английските, което обикновено води до неясни менюта и/или абсурдни съкращения и/или разместване на текстове

Наистина няма да изглежда добре на български, защото средната дължина на българските думи е по-голяма от английските, което обикновено води до неясни менюта и/или абсурдни съкращения и/или разместване на текстове

ако намалиш размера на буквите може и да се получи

П.П Може да стане може и да не стане ако някои се хване малко да си поиграе  с програмата може и да се получи

но програмата не се използва масово и потоянно и няма смисал от превод

Редактирано от Христо Христов (преглед на промените)

ако намалиш размера на буквите може и да се получи

В повечето случаи шрифта и размера му са избрани от създателя и са битмап, а не векторни.И това не е Word за да си играете с размера

В повечето случаи шрифта и размера му са избрани от създателя и са битмап, а не векторни.И това не е Word за да си играете с размера

ОК! извинявам се грешката е моя

ти колко пъти на ден я ползваш тая програма че ти трябва превод?

Типично българско мислене...за жалост :mad:

За мен е изключително безпредметно да се използва софтуер, преведен на български език. Да не говорим и за цяла ОС...ужас...

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

• Автор

До тука само спам. Ами ползвам я програмата 1-2 пъти в месеца и отлично работя с нея както е на англ. и какво от това. Тук е форум за преводи на програми и аз питам може ли или неможе. Предпочитам да е на български. Обичам българския език и 90 процента от програмите ми са на бг. Който обича да са на англ......какво изобщо търси в тая тема.

Програмата е много добра и разработчиците често правят подаръци от наборът си от софтуер така,че би било добре и ние да допринесем поне с БГ превод за осъвършенстването и.

Откровен т.н. „спам“

Не, Еди, това е реалността. Базирана на лексикални анализи

Ако си професионалист в работата си, ще ползваш софтуер, който променя размера и мястото на полетата за диалоговите прозорци. Аз не съм ползвал такова нещо, но знам, че има. Така че сериозна пречка няма да се превежда, единствената сериозна пречка е ЖЕЛАНИЕТО!

За мен е изключително безпредметно, да се използва софтуер, преведен на български език. Да не говорим и за цяла ОС...ужас...

За теб може би е изключително безпредметен целия български език. ЧНГ чуждопоклоннико!

Откровен т.н. „спам“

Ако си професионалист в работата си, ще ползваш софтуер, който променя размера и мястото на полетата за диалоговите прозорци. Аз не съм ползвал такова нещо, но знам, че има. Така че сериозна пречка няма да се превежда, единствената сериозна пречка е ЖЕЛАНИЕТО!

За теб може би е изключително безпредметен целия български език. ЧНГ чуждопоклоннико!

Еди, да, това може да се направи, но на малка част от софтуерите. Да не говорим че някои софтуерни пакети просто държат езиковите си настройки в отделни файлове, които даже може да са с отворен формат и лесно редактируеми. Само че 98% от софтуера не е никое от тях и превода му обикновено е труден, проблемен и като резултат недодялан

Въх, въх, радателю! Може би, когато попаднеш на непълни, неточни и напълно объркващи преводи, ще се съгласиш с мен. 

Давам ти пример: Програмата X крещи съобщение за грешка(error message), то принципно и кратко и точно. По два начина ще се развият нещата:

•  Вследствие на написаното, ще съумееш да решиш проблема.
  • Няма да можеш самостоятелно да го решиш, затова търсиш в Google със същата фраза(от error message).

Първата точка - Ако ОС/софтуерът е преведен на български, има голяма вероятност да не разбереш написаното, поради естеството на техническите термини и т.н., които не се превеждат тъй лесно. Проблем.

Втора точка - Ако ОС/софтуерът е преведен на български, пак можеш да търсиш в Google, но българският интернет ресурс е много по-малък и вероятността да намериш решение по този начин е драстично по-малка.

Въпрос на практичност, а не на криворазбрани идеали.

п.п. Най-много ме кефи да ме агитираш да уважавам българския език, а същевременно да допуснеш две грешки(едната граматична, другата пунктуационна) за две елементарни изречения.

• Автор

Нека да послушаме ftpkid. Ползвайте софтуер само на английски език. Закривайте темата във форума "Преводи на програми". Премахнете и часовете по български език от училище. 

Премахнете и часовете по български език от училище. 

Т'ва къде съм го казал? Хайде да не смесваме двете неща. Пък и като гледам, ти май не си от тези, които са посещавали часовете по БЕЛ.

• Автор

Ами ако можеш с нещо да помогнеш за превода на програмата, моля заповядай. Ако пък искаш да спориш на какъв език трябва да е софтуера и кое има смисъл да е преведено и кое не, то направи си отделна тема примерно "За и против преводите на програми" или нещо подобно и си развивай теориите там, колкото искаш. 

Ами ако можеш с нещо да помогнеш за превода на програмата, моля заповядай. Ако пък искаш да спориш на какъв език трябва да е софтуера и кое има смисъл да е преведено и кое не, то направи си отделна тема примерно "За и против преводите на програми" или нещо подобно и си развивай теориите там, колкото искаш. 

Тц. Никакви намерения нямам, просто се дразня, когато разни се правят на големи патриоти и агитират всички да е на БЕ, а същевременно не са овладели този език и пишат на ниво петокласници. Лицемерно и тъпо е.

Пък и не правиш партиции всеки ден, нали?

• Автор

Моля дразни се колкото искаш, но в друга тема. Аз нямам никакво намерение да влизам в дискусии за правопис, граматика, патриотизъм и т.н. Колко ползвам програмата си е моя работа. Тук е форум за преводи на програми на български език и аз съм направил предложение, което смятам ще е полезно за много потребители тъй като не съм единствения който ползва програмата.

п.п.  Ftpkid, нямам нищо против теб и мнението ти, но то няма нищо общо с темата ми. Има чат във форума. Там може да намериш и поддръжници и опоненти и да си развивате теориите.

Тц. Никакви намерения нямам, просто се дразня, когато разни се правят на големи патриоти и агитират всички да е на БЕ, а същевременно не са овладели този език и пишат на ниво петокласници. Лицемерно и тъпо е.

Пък и, че не правиш партиции всеки ден, нали?

А какво е твоето? Щом знаеш много по-добре българския език, защо тогава не го ползваш и не помагаш на други да го ползват, а напротив, ти агитираш да не се ползва. Ако някой превод не ти харесва или виждаш неточности, то тогава се обърни към преводача.

А какво е твоето? Щом знаеш много по-добре българския език, защо тогава не го ползваш и не помагаш на други да го ползват, а напротив, ти агитираш да не се ползва. Ако някой превод не ти харесва или виждаш неточности, то тогава се обърни към преводача.

Не агитирам да не се ползва БЕ. Агитирам да не се използва за софтуер. Голяма разлика.  А за какъв превод и какъв преводач ми говориш?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.