Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последен съвет относно конфиг. преди закупуването и.

Featured Replies

Публикувано изображение

Само да ти кажа, че Pro4 е с 4+1 схема, ама са му плеснали една ламаринка на VRM-ите, което не го прави по-добро от Z77M за овърклок. А и мисля, че 4GHz за заключен процесор е много добро постижение. Играта е с Турбо-множителя и всички Z77 дъна могат да клокват Sandy-та и Ivy-та с turbo, тоест i5 и i7.

• Отговори 54
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Тоест Z77M не е достатъчно стабилно дори и за турбо бууста на процесора?А видео картата ако реша да я клоквам дъното ще издържи ли?

Достатъчно добро е, не се притеснявай и си клоква по турбомножител без никакви проблеми. Лично тествано и вече месец и нещо откакто работи така машината. А видеокартата може да я клокваш колкото си искаш - не е зависима от дъното.

• Автор

ОК мерси.Имам още някой въпрос обаче:звукова и лан карта трябва ли да се взима или? :questions:

Май някой (не само един),  не чете, а само пише. Rekklez и на двата ти въпроса, вече беше отговорено. На единия в пост номер 2, а на другия в пост номер 26.

ЕДИТ: На новите въпроси отговора е не.

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

• Автор
Май някой (не само един),  не чете, а само пише. Rekklez и на двата ти въпроса, вече беше отговорено. На единия в пост номер 2, а на другия в пост номер 26.

ЕДИТ: На новите въпроси отговора е не.

Не се пали!Просто питам защото изкам да съм сигурен. :) Аз всичко съм прочел просто...трябва да съм сигурен. :)

Само да ти кажа, че Pro4 е с 4+1 схема, ама са му плеснали една ламаринка на VRM-ите, което не го прави по-добро от Z77M за овърклок. А и мисля, че 4GHz за заключен процесор е много добро постижение. Играта е с Турбо-множителя и всички Z77 дъна могат да клокват Sandy-та и Ivy-та с turbo, тоест i5 и i7.

А ще можеш ли да ми кажеш защо Intel не са му сложили 'K' накрая, след като според теб е предназначен за клок?

И къде съм казал, че Pro4 е по-добро от Z77M?

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Къде съм казал, че е предназначен за клок? Казах, че въпреки заключения множител може да се овърклокне не малко.

Къде съм казал, че е предназначен за клок? Казах, че въпреки заключения множител може да се овърклокне не малко.

А аз казвам, че процесор, който не е предназначен за клок, не трябва да се клоква изобщо.

• Автор
А аз казвам, че процесор, който не е предназначен за клок, не трябва да се клоква изобщо.

Е хич ли неможе да се клоква процесора?Всепак нали има някакъв бууст до 3.8 или нещо такова?

Овърклокът вече не е запазена територия само за потребителите с K-серия процесори, за тези чийто процесори не са K-серия, ASRock No-K OC може да освободи мощта на вашия процесор като ускори неговата честота само с един клик.

Забележка: No-K OC технологията се поддържа от процесори Intel® с Intel® Turbo Boost Technology с изключение на процесорите XEON.

Това е някаква опция на дъното.Няма ли да мога да го клокна с нея?

Е хич ли неможе да се клоква процесора?Всепак нали има някакъв бууст до 3.8 или нещо такова?

Бууст и оувърклок са различни неща.

Защото? Мнението ти е абсолютно погрешно и напълно необосновано. Изсмукваш си от пръстите някакви мъгляви доводи само и само да докажеш, че си прави или, че аз греша. Посочи ми в сайта на Intel едно място, където пише, че дадени процесори са предназначени за овърклок, а други не са. И какво различно има в използването на фийчър, който позволява увеличаване на честотата над фабричната и защо това да е бууст, а не овърклок?

Защото? Мнението ти е абсолютно погрешно и напълно необосновано. Изсмукваш си от пръстите някакви мъгляви доводи само и само да докажеш, че си прави или, че аз греша. Посочи ми в сайта на Intel едно място, където пише, че дадени процесори са предназначени за овърклок, а други не са. И какво различно има в използването на фийчър, който позволява увеличаване на честотата над фабричната и защо това да е бууст, а не овърклок?

Нямам излишно време да обяснявам очевидни неща.

PS: Гледам, пак си опънал сергията във форума. ;)

• Автор

Е защо да не може да се клоква?Защо тогава са му направили турбо бууст? Тоест сега трябва да дам +40лв за К CPU?

С нетърпение чакам тогава момента, когато ще имаш време да видя какви ще ги сътвориш. ......

Това със сергията не го схванах нещо, ама както и да е.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Е защо да не може да се клоква?Защо тогава са му направили турбо бууст? Тоест сега трябва да дам +40лв за К CPU?

Можеш да овърклокваш, стига да е необходимо. Нали ти копира текста от сайта на Асрок?

• Автор
Можеш да овърклокваш, стига да е необходимо. Нали ти копира текста от сайта на Асрок?

Да знам,но форумния дявол се опитва да докаже нещо и...и аз незнам... :questions:

Опитва се да каже, че е противопоказно. Но това го пише дори и при процесори с отключен множител. Спор няма, с времето компонентите деградират. Въпросът е, колко време ще ползваш даден продукт. А като се казва клок не означава, че постоянно процесорът ще работи така. 

Да, намалява им се живота от 15 на 12 години например. :D И за деградиране са необходими доста условия, а не едно просто увеличаване на множителя, ама... Всеки е свободен да вярва в каквото си иска, било Дядо Коледа, Буда, или че процесорите се делят на такива предназначени за овърклок и такива, за които било вредно да се клокват. ;)

Ти си бил много забавен.

Z77M и Z77 Pro4 имат една и съща захранваща схема - 4+2, само че Z77 Pro4 има сложен допълнително охладител, което си е плюс отвсякъде.

ASRock Z77M

ASRock Pro4

• Автор

Коя от двете карти е по-добра тая или тая ?Бях се спрял на Сапфир-а,но сега мисля да взема Гигабайт-а разади по-доброто охлаждане или да взема Сапфир-а заради по-голямия клок? :help wanted3:

Редактирано от Rekklez (преглед на промените)

Коя от двете карти е по-добра тая или тая ?Бях се спрял на Сапфир-а,но сега мисля да взема Гигабайт-а разади по-доброто охлаждане или да взема Сапфир-а заради по-голямия клок? :help wanted3:

Ами сам си отговаряш въпроса. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор
Ами сам си отговаряш въпроса. 

А твоето мнение е?Също коя е по-качествена?

А твоето мнение е?Също коя е по-качествена?

Аз съм малко пристрастен към GB така, че моето мнение е без значение. Но каквото и да вземеш, едва ли ще сгрешиш. 

Честотата на ядрото при версията на Gigabyte е по-висока от тази на Сапфир, за сметка на малко по-ниската на паметта, но като добавим и по-доброто охлаждане, моята препоръка е за Gigabyte.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.