Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на домашно кино.

Featured Replies

Здравейте, приятели. Като за начало честита нова година и нека тя да бъде по-хубава от старата. Скоро бях намислил да си купя домашно кино, но в тази област може да се каже, че съм пълна нула. Може ми трябваше преди да попитам тук, да прочета нещо, но е спешно и не намирам много време. Ще го свързвам към телевизора и ще се ползва най-често за музика, понякога и за филми. Телевизора е SAMSUNG UE55D700 и помещението е близо 40кв.м. Цената е ограничена до 1000 лв. Полагам се на вашата компетентност в тази област и ако имате някакви въпроси питайте. Мерси предварително.

Замисли  се за ресивър + тонколони.

Здравей hakioo, мисля че си на път да направиш грешен избор, за който да съжаляваш в бъдеще.

Първо - от готовите домашни кина - на самсунг, сони, панасоник и т.н. не може да се очаква нищо като звук и единствения им плюс, ако имат такъв, е ниската цена и ултра компактния дизайн.

Второ - и по-важно, казваш, че ще ползваш системата основно за музика, а се насочваш към многоканална система от най-нисък клас!?

Музиката основно е записана в стерео и една прилична стерео система от начално ниво може да предложи в пъти по-качествено възпроизвеждане.

С други думи - ако държиш да слушаш музика, то според мен правилния избор е стерео система съставена от прилични компоненти в началния клас.

Ето пример, който се вписва горе-долу в бюджета ти - Monitor Audio Bronze BX2 + NAD C316 BEE

Ако все пак държиш системата да е многоканална, то според мен правилния подход при ограничен бюджет е постепенното изграждане на системата - първо взимане на рисивър + 2 фронтални колони, след това център, съраунд и т.н.

Ето пример и на този вариант, отново съвсем близък до определения от теб бюджет - Monitor Audio Bronze BX2 + YAMAHA RX-V473

Тези предложения, разбира се, са просто добри примери. Има и други подобни варианти в този бюджет, като всеки от тях звучи в пъти по-добре от готовите бюджетни домашни кина.

Друга опция  е закупуването на компоненти втора ръка. Така би могъл за същия бюджет да вземеш по-висок клас компоненти, но пък липсата на гаранция и възрастта на компонентите представляват риск, който не всеки е склонен да поеме.

Успех!

Напълно подкрепям, колегата aidee. По-добрo решение няма.

Един съвет. Може да помислите за няколко варианта (което включва и ресийвър и колони):

1.Пускате филмите ,музиката от компютъра

2.Използвате Blu-ray плеър.

3 Мултимедиен HD  видео плеър. Който , чете доста видео и аудио формати.

Ако нямате възможност да вземет всичко това. Може да вземете ресийвър и  2 колони (като за начало).

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Здравейте, приятели. Като за начало честита нова година и нека тя да бъде по-хубава от старата. Скоро бях намислил да си купя домашно кино, но в тази област може да се каже, че съм пълна нула. Може ми трябваше преди да попитам тук, да прочета нещо, но е спешно и не намирам много време. Ще го свързвам към телевизора и ще се ползва най-често за музика, понякога и за филми. Телевизора е SAMSUNG UE55D700 и помещението е близо 40кв.м. Цената е ограничена до 1000 лв. Полагам се на вашата компетентност в тази област и ако имате някакви въпроси питайте. Мерси предварително.
Здравейте. Бихме ви помогнали с решението за избор. http://robox-bg.com/shop/index.php/bg/homepage-2
Здравейте. Бихме ви помогнали с решението за избор. http://robox-bg.com/shop/index.php/bg/homepage-2

Вие сериозно ли говорите? Погледнете пост номер #3 и линковете в него. Прочетете ги. Ще ви е много полезно!

• 4 седмици по-късно...

Имайте в предвид т. 2.7 (реклами) от правилника:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

Поздрави :)

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Разгледайте  тонколоните за домашно озвучаване и ще видите разликата в пъти.  Тонколоните които  предлагаме си имат подробна спецификация. Дадени са Говорители които са ползвани. Може да видите в сайта на производителите, параметрите дадени за говорители.

Приятелю!

Честно не зная как да ви отговоря, за да не Ви обидя с някоя дума несъзнателно. Но това, което е в пост номер #3 и това, което Вие показвате с вашият линк са две много различни неща. Не съм пристрастен сега а направо ще ви кажа така: Първото е за слушане на качествена музика в къщи и е показан само един модел от фирма известна в цял свят, а второто са тонколони - източници на пряка реч. Трябва малко по- голямо разбиране на този вид техника.При Вас има само 3-4 страници със "пласмасови колони" Ние тук говорим за съвсем друго.Редно е да се запознаете с продуктите по света и тогава да препоръчвате. Иначе нищо лошо към фирмата Ви и към Вас като неин представител.Дай Бог, който си е купил от "вашите" да напише някакво мнение. Много се страхувам обаче, какво ще прочетем!

С най- добро уважение: Стефан

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ама тя и изработката им при по- детайлно разглеждане е като в часовете по трудово...И уж професионални, пък пластмасови :D

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.