Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

И за какво са му тези 16GB RAM на 2133MHz за 300 кинта?

За каквото му е и компютър за 4000 лв - за да има.

Редактирано от saint_jazz (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
Аз лично никога няма да използвам райд. Хора които не разбират от хардуер даже не са чували и за този термин. Като гледам едва ли ще има ценна информация за съхранение. За снимки си има дискове и други евтини начини. СЛИ - безсмислено от всякъде. Кога ще го изпозлва ? Като му дойде времето картата вече, ще е стара и ще са излязли нови по-добри карти отговарящи на съвременните стандарти. Да споменавам ли проблемите които могат да възникнат. По-нова памет... не знаех, че са въвели DDR4 вече.

Райда не е само за бакъп на информацията. Когато се направи в RAID 0 се извършва едновременно четене и запис на двата харда (с две думи два пъти по- бързо откъдето ще се вдигне и производителността).

Относно паметта имам напредвид да не е стандартната 1600 мегахерцова памет, защо да не е 2133.

За SLI-то не стигнаха парите, но ти представяш ли си как ще се играе на 2 видео карти от по 800 лева всяка.

П.П. Не че на този етап ще има някакво значение (дали ще е на 100 или 150 кадъра), но виж след 2-3 години може и да му свърши  работа на човека

За каквото му е и компютър за 4000 лв - за да има.

Въпросът е да е функционално, а не просто да се изхарчи бюджетът.

Доста пресилено, но в същото време уникално ...

COOLER MASTER STORM STRYKER SIDE WINDOW

Всичко с ДДС: 3979.01лв от sky.bg

И аз съм на мнение, че половината от този бюджет ще стигнат за една перфектна геймърска машина, но ... автора да си преценява, парите са си негови. Иначе ако се използва целия бюджет поне аз това бих си взел.
Въпросът е да е функционално, а не просто да се изхарчи бюджетът.

Ако на това му казваш нефункционална машина - може да се ползва за каквото човек си пожелае с тези параметри, дори и за малка сървърна станция става.

А щом чоека си е решил да си изхарчи парите поне да му дадем правилен съвет, не да го излъжат в някоя фирма.

Дори ако не беше казал че ще играе игри, смятах да му предложа двучипова система.

Ако на това му казваш нефункционална машина - може да се ползва за каквото човек си пожелае с тези параметри, дори и за малка сървърна станция става.

А щом чоека си е решил да си изхарчи парите поне да му дадем правилен съвет, не да го излъжат в някоя фирма.

Дори ако не беше казал че ще играе игри, смятах да му предложа двучипова система.

Е, аз съм се убедил, че когато се даде по-висок бюджет, доста от съфорумците се оливат с някои компоненти. Пък аз просто споделям моето виждане по въпроса. ;)

Чак толкоз пари да се влагат само в хардуер за играене няма смисъл. 2000лв. макс за щайгата.С останалите- 27 инча 3D монитор(LG DM2780D-PZ -570лв. ), Saitek S.T.R.I.K.E. 5,Saitek R.A.T. 7(към 700лв. :D ) и останалите(ако има такива) за добри колонки и слушалки.

Нещо подобно сглобявах за един приятел преди месец, само че с още един червен диск, за съхранение на данните:

ASUS MAXIMUS V GENE/Z77/1155 - 1 бр. - 352.77 лв.
I7-3770K /3.5G/8M/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 593.53 лв.
Corsair Cooling Hydro Series H100 - 1 бр. - 209.01 лв.
2TB SEAGATE ST2000DM001 64MB - 1 бр. - 173.88 лв.
CM TROOPER STANDARD FULL TOWER - 1 бр. - 282.59 лв.
PSU SEASONIC SS-660XP PLATINUM - 1 бр. - 250.79 лв.
Samsung SSD 830 MZ-7PC128B/WW 2.5 128GB - 1 бр. - 267.16 лв.
GB N680OC-4GD - 1 бр. - 983.10 лв.

Обща стойност - 3 337.56 лв. с ДДС

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

• Автор

Монитор имам. Промених решението си! Нека конфигурацията да е до около 2000лв щом няма смисъл от по-скъпа. Другите ще си ги запазя за нещо друго което реша. 

С тоя мизерен охладител.. с такава основа е хубаво да има и стабилен охладител щом ще се прави клок, нещо такова поне: COOLER MASTER Hyper 612S

ако ме питаш мен , за клок ти трябва охлаждане за +100 лв. особенно при Ivy Bridge заради по-малкия кристал ...

ако ме питаш мен , за клок ти трябва охлаждане за +100 лв. особенно при Ivy Bridge заради по-малкия кристал ...

Факт (ако иска по-екстремен овърклок). За това казах поне този. За мен в такава система си пасва Noctua.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Факт (ако иска по-екстремен овърклок). За това казах поне този. За мен в такава система си пасва Noctua.

Аз за него имах в предвид - http://www.dekada.com/catalog/cpu-cooler-nhd14-77511551366amd-p-1072.html - така ,че ако автора иска клок , да взима някое от предложенията + този охладител

С тоя мизерен охладител.. с такава основа е хубаво да има и стабилен охладител щом ще се прави клок, нещо такова поне: COOLER MASTER Hyper 612S

LOL! За 77W процесор на стокови честоти колко стабилен охладител трябва? Все ми се струва, че и този на Андрей ще върши работа.

LOL! За 77W процесор на стокови честоти колко стабилен охладител трябва? Все ми се струва, че и този на Андрей ще върши работа.

За стокови ,честоти и боксовия върши страхотна работа (аз съм с него и държи хубави температури)

• Автор

Не мисля да клоквам.. кой охладител да избера? Иначе предложението на Андрей ми харесва.

Кой ти говори за стокови честоти ?

Кой ти говори за стокови честоти ?

LOL!!!

Идеята е, че на стокови честоти има 77W TDP.

Като го клокнеш, колко ще се вдигне разходът?!

i5-3570К e процесор с нисък разход и проблем може да се появи по-скоро от по-ниския нанометричен процес и топлопроводимостта на самия процесор.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Не, идеята е, че грее повече при по-голям овърклок и затова е хубаво да има приличен охладител.

Съгласен съм. Но това греене идва от разхода на самия процесор - т.е. i5-3570K ще грее по-малко от i5-2500K , защото има по-ниско TDP. От тази гледна точка i5-3570K е по-хладен процесор. Но заради по-ниската литография от 22nm може да се появи проблем с топлопроводимостта на самия кристал - затова някои махат капачката на процесора, за да получат по-добър контакт с охладителя, но така губят гаранцията на процесора. Та мисълта ми е, че при клок ако има някакви проблеми с температурите, едва ли ще са заради охладителя, който Andrey_96 e сложил.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Проблем чак кой знае какъв може би наистина няма да има, но няма да са в съвсем комфортни нива температурите при по-голямо повишение на работните честоти. IB греят повече от SB най-вече заради по-малката литография и поради факта, че между кристала и капачката има термопроводима паста, която уж трябва да помага за отвеждането на топлината, но на практика не е съвсем така. При овърклок IB демонстрират средно с по около 10 градуса по-високи температури от SB, което при достигане на нива от 4.3 - 4.4 GHz и евентуално нагоре почва да става сериозен проблем. Знаеш, че колкото по-хладен е един компонент, толкова повече му се удължава живота. За известно време няма да е проблем да работи постоянно при високи температури, стига да не са критични, но с времето деградира по-бързо. Та 3570K определено не е по-хладен процесор от 2500К, независимо, че е с по-ниско TDP.

IB греят повече от SB най-вече заради по-малката литография и поради факта, че между кристала и капачката има термопроводима паста, която уж трябва да помага за отвеждането на топлината, но на практика не е съвсем така.

Не! Не греят повече! Не може процесор, който има 77W разход, да грее повече от процесор, който има 95W разход. Но може да има по-лоша топлопроводимост, която да влияе на неговата температура. Да го обясня на прост български език: ако i5-3570K има проблем с температурите, най-вероятната причина ще е лошата топлопроводимост на самия процесор, а не охладителят.

С Prime95 и Noctua NH-U12P SE2:

Преди..

Публикувано изображение

.. и след throttling:

Публикувано изображение

И да, последното ти изречение е абсолютно вярно. И точно поради тази причина е нужен добър охладител. Охладителят сам по себе си, ако не е задръстен с мръсотия и е в изправност няма как да бъде проблем, той си върши това, за което е направен. По-добрите охладители охлаждат по-добре, как да го кажа по друг начин..

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.